in ,

Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: “Kitapların Sonunu 1993’ten Beri Biliyorum”

George R.R. Martin, Kuzey İrlanda’daki hayran etkinliklerinde Game of Thrones dizisinin senaryosu ve kitapların sonu hakkında konuştu.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Hayranlar Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin son 2 kitabını yazmasını beklerken George R.R. Martin, Britanya Adaları’ndaki gezisine devam ediyor. Martin, geçtiğimiz hafta Kuzey İrlanda’daki Castle Ward’da düzenlenen bir hayran etkinliğine katıldı. Burada ITV’ye konuşan yazar Game of Thrones dizisi ve serinin kitapları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Game of Thrones’un çekildiği yerlerden birisi olan Kuzey İrlanda’ya konuk olan yazar, Kuzey İrlanda’yı ziyaret edene kadar Taht Oyunları’nın burada turizm sektörüne ne ölçüde katkı yaptığını asla tahmin edemediğini söyledi.

Martin dizi hakkında en son, yapımın kendi yazma hızını kestiğin dair şurada uzun uzun açıklamalarda bulunmuştu. Dizi sırasında 40 sayfa yerine sadece 4 sayfa yazabildiğini belirterek yakınan yazar, şimdi de yine gündem olacak açıklamalar yaptı.

- Reklam -

game of thrones irlanda martin

“Dizi bitti ama ben henüz hikâyeyi tamamlamadım,” diyor Martin ve şöyle devam ediyor:

Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: ‘Ben Hâlâ Westeros’tayım’

“Dizi benim birkaç yıl önüme geçmiş oldu ki bunun olacağını hiç düşünmemiştim. Ancak dizi, benim üzerine yoğunlaştığım bazı karakterleri ve yan hikâyeleri atlamayı tercih etti. Bu da yaptıklarını kolaylaştırdı. Benim için karakterler ve yan hikâyeler hâlâ masada ve ben çalışmaya devam ediyorum. Hâlâ Westeros’tayım.”

Dizide her ne olursa olsun, George R.R. Martin yıllar önceden hayal ettiği sona doğru macerasını sürüklemeye devam ediyor.

‘Kitapların Sonunu 1993’ten Beri Biliyorum’

“Kitaplarımın sonunu 1993 yılından beri biliyorum. Böylece her zaman anlatmak istediğim hikâye doğrultusunda hareket ediyorum.”

george rr martin irlanda 2

- Reklam -

Game of Thrones’un hayatını iyi yönden değiştirdiğini söyleyen Martin şunları ekliyor:

“Seri beni ünlü yaptı ki bu da hem iyi hem de kötü. Ünlü olmakla ilgili çok güzel şeyler var. Aynı zamanda yakında kaçmak istediğim başka şeyler de var.”

Artık özgürce kitapçıya bile gidemediğinden daha önce de bahseden Martin, kendi adına serinin bu kadar başarılı olabileceğini hiç tahmin edemediğini de söylüyor.

Bu açıklamalar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sıkı bir şekilde yeni kitaplara devam etmesini beklediğimiz sevgili yazarımızın, hayran etkinliklerinde dizinin yapısı, ünlü olmak ve kitaplarının sonu hakkındaki açıklamalarını dinlemek nasıl bir his?

Üstelik kendisi kitabı söz verdiği (29 Temmuz 2020) tarihte bitiremezse zindana atılmayı bile kabul ettiğini söylemişken.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!

YouTube video


* Taht Oyunları’nın Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

* Taht Oyunları’nın Finalinde Çok Konuşulan Drogon Sahnesinde İşler Pek de ‘Öyle’ Değilmiş

Kaynak: Winter is Coming

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Sen bildiğini yaz zaten, diziyi boşver :slight_smile:

  2. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Şimdiden hapisteki görüntüleri belirmeye başladı.

  3. Avatar for tereyagmur tereyagmur dedi ki:

    Bir konu düşünülürken başı ve sonu genelde aynı zamanlarda belirleniyor. Yazar da o sona ulaşabilmek için olay örgüsünü ilmek ilmek işliyor. Dizinin en büyük hatası sona hızlı ulaşmaları oldu bana göre. Umarım dizinin es geçtiği ama Martin’in üzerine eğildiği o yan karakterler sonun daha güzel biçimlenmesini sağlar ki büyük ihtimalle öyle olur. Diziyle aynı sona sahip olsa bile “neden?” Sorularımıza daha tatmin edici cevaplar verileceğine inanıyorum. Neye inanırsam inanayım bu heyecanla beklediğim gerçeğini değiştirmez. Bir yazsa ne güzel olur, adam bitiremeden ölecek diye korkuyorum :smiley:

  4. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    IMG_20190814_000427

  5. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz gerçekten :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kıraathane

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde Kitap Şenliği Başlıyor

Risk of Rain 2 inceleme

Risk of Rain 2: Gezegenden Kaç, Hayatta Kal, Ortalığı Yakıp Yık!