in

Kurgu Kahramanlarını Sosyal Medyayla Buluşturan Site: “Novel Heroes”

Facebook ve Wikipedia’yı “edebi” bir dokunuşla birleştiren yeni sosyal medya platformu Türkiye’de yayına başladı. 2019 yılında çok dilli olarak dünya genelinde de kullanıma açılacak olan “Novel Heroes”a mutlaka göz atmanızı öneriyoruz!

don kisot 1
- Reklam -
- Reklam -

Kültür ve sanat konulu içerik üretimini amaçlayan platformlara bir yenisi daha eklendi. Dünyanın ilk kategorik sosyal medya platformu “Novel Heroes”, kısa zaman önce ziyarete açıldı. Facebook ile Wikipedia’nın bileşimi olarak tanımlanabilecek site, ansiklopedik bilgiyi kültürlerarası etkileşimle bir araya getirmeyi hedefliyor.

Novel Heroes’u ilginç kılan özelliklerden biri, kurgusal karakterlerin/kahramanların odak noktası olarak belirlenmesi. Sitedeki içerik karakterlere ait konu başlıkları altında üretiliyor. Sitenin ilham kaynağı olarak da 9 yıldır benzer bir temada içerik üreten Roman Kahramanları Dergisi gösteriliyor. Ansiklopedik yazar kadrosu tarafından karakter maddelerinin oluşturulduğu sitede, diğer katılımcılara da karakterler üzerine kendi fikirlerini paylaşma imkânı tanınıyor. İçeriği görebilmek ve katkıda bulunabilmek içinse siteye üye olmak zorunlu tutuluyor.

Sitede roman, öykü, şiir, resim/heykel, sinema, tiyatro, dizi/film,çizgi film/animasyon, müzik, fotoğraf, karikatür ve oyun olarak belirlenen 12 kategori bulunuyor. Tasarımı Facebook’u andıran platformda mesajlaşma, etiketleme ve takip gibi standart sosyal medya fonksiyonlarını kullanabilmek de mümkün.

- Reklam -
- Reklam -

Siteye novelheroes.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bundle

“Bundle” Google Play Halk Oylaması’nda Yarışıyor

kumandani oldurmek ust

Haruki Murakami’nin Son Romanı “Kumandanı Öldürmek” Raflarda