in

Haruki Murakami’nin Son Romanı “Kumandanı Öldürmek” Raflarda

Büyülü gerçekçiliğin usta ismi Haruki Murakami’nin son kitabı “Kumandanı Öldürmek” tüm dünyayla aynı anda Doğan Kitap etiketiyle ülkemizde de satışa sunuldu.

kumandani oldurmek ust
- Reklam -
- Reklam -

İlk romanı Rüzgarın Şarkısını Dinle ile 1979 yılında edebiyat dünyasına yaptığı girişle Gunzou Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Haruki Murakami, ülkemizde asıl başarısını 2009 yılında yayımlanan Sahilde Kafka ile yakalamıştı. Layık görüldüğü Franz Kafka Edebiyat Ödülü’nün yanı sıra pek çok ödülün de sahibi olan yazarın son romanı Kumandanı Öldürmek, diğer kitaplarını da dilimize kazandıran Doğan Kitap etiketiyle tüm dünyada satışa sunulduğu anda Türk okurlarıyla da buluşuyor.

Yazının yanında daha pek çok şeyle de ilgilenen Murakami’nin yazarken oluşturduğu fantazi dünyasının asıl kökleri, özel bir ilgi gösterdiği Kafka, Dostoyevski, Chandler’e de dayanıyor. Kendine kattıklarından sonra, ancak 29 yaşında yazın dünyasına adım atan yazarın son kitabının tanıtım bülteniyse şu şekilde:
kumandani oldurmekHepimiz hiç kimseye açamayacağımız sırlarla yaşıyoruz…

Dünya edebiyatının tartışmasız en büyük yazarlarından olan Haruki Murakami’den gerçek bir şaheser… İlmek ilmek örülmüş bir gizem hikâyesi… Kumandanı Öldürmek yalnızlığı bir yük olarak görmeyen, yeri geldiğinde yalnızlığını bir madalya gibi göğsünde taşıyanlar için yazılmış bir roman. Tıpkı bir dağ başında yalnız bir hayat süren, bu yalnız varoluşuyla gizemli bir şeyleri hayatına davet eden roman kahramanı gibi. Bu muhteşem romanı okurken yol arkadaşımız yine müzik olacak… Mozart’ın Don Giovanni’sini, Strauss’un Güllü Şövalye’sini başucu müziğimiz yapacağız.

- Reklam -

Kumandanı Öldürmek’in gizemli labirentlerinde kaybolurken Fitzgerald’ın Muhteşem Gatsby’sine selam gönderecek, Orwell’ın 1984’ü yazarken inzivaya çekildiği o adayı merak edeceğiz… Ve hepsinden önemlisi “büyülü bir dünya”da yaşadığımızı bir kez daha anlayacağız.
Kumandanı Öldürmek, Kenzaburo Oe’nin çevirisini yapmış ve Japonya’yla ilgili akademik çalışmaları da yayımlanan Ali Volkan Erdemir tarafından dilimize kazandırılmış.

Yazarın yakından takipçilerine, onunla bu kitabıyla tanışacak olanlara ve tüm okurlarına iyi okumalar dileriz.

- Reklam -

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Bir şu adamcağızın tüm kitaplarını toplamadım içimde uhde kaldı… Bir an önce başlamalıyım

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

don kisot 1

Kurgu Kahramanlarını Sosyal Medyayla Buluşturan Site: “Novel Heroes”

frankenstein ust

Tarihin İlk Frankenstein Filmi Kurtarıldı