in

AC/DC Yıllar Sonra Yeni Albüm ile Geldi: Power Up

AC/DC 6 yıllık bir aranın ardından yeni bir albüm ile geri döndü. Avustralyalı hard rock grubu Power Up adlı çalışmaları ile sahalara dönüyor.

AC/DC Power Up Yeni Albüm
- Reklam -
- Reklam -

Angus Young ve Malcolm Young Kardeşler tarafından 1973 senesinde Sidney’de kurulan AC/DC, 6 yıllık aranın ardından yeni bir albüm ile dinleyicilerin karşısına çıkıyor. Power Up adını taşıyan çalışma toplamda 12 parçadan oluşuyor.

Hard rock denince akla ilk gelen gruplardan birisi olan AC/DC, son yıllarda pek çok sıkıntıyla boğuşuyordu. Bas gitaristin gruptan ayrıldığı, solistinin işitme kaybı yaşadığı, davulcusunun ölüm tehdidi suçu nedeniyle ev hapsine mahkûm edildiği bir dönem; grubu oldukça yıprattı. Dahası grubun kurucu üyelerinden Malcolm Young 2017 yılında aramızdan ayrıldı.

Tüm bu olumsuzluklar, birçok dinleyiciye 4 yıl önceki 88 konserlik Rock or Bust turnesi sonrası AC/DC’nin hem konser hem de yeni kayıt anlamında yolculuklarını tamamladıklarını düşündürttü.

- Reklam -

AC/DC Power Up Yeni Albüm

Ancak yine de AC/DC üretmeye devam ediyor. NME tarafından “AC/DC’nin rock müziğine yazdığı bir aşk mektubu” olarak tanımlanan Power Up albümü; grubun da 17. stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor.

AC/DC Kurucu Üyesi Angus Young: “En İyi Yaptığımız Şeyi Yaptık”

Grubun bir başka kurucu üyesi olan Angus Young, Power Up albümüne dair, “Her zaman olduğu gibi çaldık. Yolumuzdan ayrılmayız,” açıklamasında bulundu.

Young, ne kadar inatçı olduklarını vurgulayarak The Stones dinlemek istediklerinde bir caz grubu olma çabasıyla karşılaşmak istemediğini belirtti.
“En iyi yaptığımız işe sadık kaldık. Gücümüzün, zayıflığımız olmadığını anladık.”

Yeni AC/DC Albümü Power Up’ı Aşağıdan Dinleyebilirsiniz

Albümde yer alan parçaların isimleri şu şekilde: Realize, Rejection, Shot in the Dark, Through the Mists of Time, Kick You When You’re Down, Witch’s Spell, Demon Fire, Wild Reputation, No Man’s Land, System Down, Money Shot ve Code Red.

- Reklam -

Malcolm Young olmadan yapılan ilk albüm olma özelliğini taşıyan Power Up, Malcolm’un eski kayıtlarından herhangi birisini içermiyor.

Öte yandan Koronavirüs salgını sonrası yeni turnelerin de yolda olacağı bilgisi paylaşıldı.

Grup bundan önce Rock or Bust (2014), Black Ice (2008) ve Stiff Upper Lip (2000) albümlerini yayınlamıştı.

Peki siz yeni bir AC/DC albümüyle tanışmaya hazır mısınız? Albüm ve grup hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ejderha Yolu - Daniel Abraham

Ejderha Yolu: Daniel Abraham İmzalı Hançer ve Sikke Serisi Türkçeye Kazandırılıyor

Yakalı Toy Kuşu

Anadolu’da Yıllar Sonra Görülen Yakalı Toy Kuşu, Yozgat’ta Vurularak Katledildi