in

Amazon, Çalışanlarının Moralini Video Oyunlarla Yükseltecek!

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, çalışanlarının iş motivasyonunu artırmak amacıyla iş sırasında oynayabilecekleri video oyunlar geliştirdi.

Amazon
- Reklam -
- Reklam -

ABD’li e-ticaret markası Amazon, çalışanlarının iş motivasyonunu artırmak amacıyla yeni video oyunları geliştirdi.

The Verge siteinde yer alan habere göre, dünya devi Amazon, depo bölümünde çalışan personelin motivasyon sorununu geliştirdiği “PicksInSpace”, “Mission Racer” ve “CastleCrafter” isimli video oyunlarla çözmeyi planlıyor.

Şirket personelin çalışma alanlarına oyun oynamaları için ekranlar yerleştiren şirket, çalışanlar arasında oyunlar üzerinden bir rekabet ortamı yaratarak işi daha az sıkıcı hale getirmeyi ve üretkenliği artırmayı hedefliyor.

- Reklam -

Şirketin geliştirdiği oyun sistemi, ABD ve Birleşik Krallık’taki 5 depoda aktif şekilde kullanılıyor. Oyunlarda yüksek skor alan çalışanlar ödüllendiriliyor.

Tabii Amazon’un yaptığı bu yenilik iş dünyasında bir ilk değil. Bu tarz oyunlaştırma türü yaklaşımlar, iş yaşamında verimi artırma amacıyla şirketler tarafından yoğun olarak kullanılan bir teknik. Örneğin, sürücülerine yönelik belli hedefler içeren bir yarışma sistemi oluşturan Uber, bu sayede sürücülerin uzun saatler çalışmasını sağlamıştı.

Bu Yöntem Çalışanlar Üzerinde Olumlu Sonuçlar Veriyor

Uzmanlar da bu tür oyunlaştırma ve ödüllendirme dayalı sistemlerin psikolojik açıdan çalışanlar üzerinde güçlü etkilerinin olduğunu savunuyor. Bu sayede işçi görevlerinin anlamlı ve ilgi çekici görünmesinin sağlandığı ve çalışanların davranışlarının olumlu yönde şekillendiği düşünülüyor.

- Reklam -

Elbette herkes aynı düşünecek diye bir şey yok. Bazı uzmanlar da bu türden bir oyunlaştırma süreciyle çalışanlarına fazla mesai yaptırmanın ilk süreçte eğlenceli olabileceğini ancak uzun vadede üretkenliğe olan olumlu etkisini yitireceğini ileri sürüyor.

Depolarında yüz binlerce insanın çalıştığı Amazon, daha önce de iş operasyonlarını otomatikleştirmek amacıyla çok sayıda robot ve makineyi devreye sokmuştu.

Siz böyle bir yaklaşımı nasıl buluyorsunuz? Yapılan sistem çalışanlar üzerinde daha iyi etki verse de, farklı uzmanlarca söylendiği gibi uzun vadede kişi üzerinde olumsuz bir durum yaratır mı? Forumlarımızda yorumlarınızla görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!


Amazon’un “The Tick” Dizisi İptal Edildi

Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok güzel bir uygulama bravo Amazon.

  2. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    İş sırasında oyun oynamak mı? Amazon’da mı? Birazcık bile ciddiye almadım. Amazon’da çalışanlar işten kovulmamak için tuvalete bile gidemiyorlar.

    Yine de makineleşme sayesinde pek çoğu işten kovuldu, daha da kovulacak.

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Yedik mi tabiki de hayır:) yaw kapitalizm en sert uygulandığı bu dönemde ne telefonla oyun oynaması.O iş ancak Google da olur oda onların işi icabı😂.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bran Stark Game of Thrones

Bran Stark “Game of Thrones” Finalini Şaka Sanmış!

George R.R. Martin

George R.R. Martin 6. Kitap İçin Tarih Verdi: “Bitiremezsem Beni Hapse Atın!”