Menu
in ,

Yapay Zekâ ile Hazırlanan Polisiye Çizgi Roman “Yapay Cinayet” Yayımlandı

Görselleri yapay zekâ tarafından hazırlanan, hikâyesi ise Alper Kaya imzası taşıyan “Yapay Cinayet” adlı polisiye çizgi roman okurla buluşuyor.

Çizimleri yapay zekâ botuna emanet edilen Yapay Cinayet adlı çizgi roman çevrimiçi olarak okurlarla buluşuyor.

Çin’de bir yapay zekâ CEO olurken ABD’de ise avukatlık mesleğine adım atan yapay zekâ girişimleri dikkat çekiyor. YZ, hayatın birçok alanında olduğu gibi sanat dünyasında da adından söz ettiriyor.

Yapay zekâ ile yazılmış romanlar Amazon raflarını istila ederken tiyatro oyunlarıçizgi romanlar ve şarkı sözleri ile sanatın birçok dalı YZ’nin rüzgârını ensesinde hissediyor.

- Reklam -

Türkiye’den de yapay zekâ destekli işler çıkmaya başlamış durumda. Polisiye roman yazarı Alper Kaya, geçen günlerde Yapay Cinayet isimli çizgi romanı okurların beğenisine sundu.

Yapay Cinayet Çizgi Romanı Türkiye’den İlk Örnek Olma Özelliği Taşıyor

Polisiye türündeki eserleri ve Komiser Tahsin romanlarıyla tanınan Alper Kaya’nın hikâyesini kaleme aldığı Yapay Cinayet’in çizimleri, Twitter üzerinde geliştirilmiş bir görsel çizim botu olan ressambot tarafından hazırlandı. Toplamda 14 sayfadan oluşan eser, aynı zamanda yapay zekâ destekli ilk polisiye çizgi roman olma özelliği de taşıyor.

Çevrimiçi ve ücretsiz olarak okunabilen Yapay Cinayet, bir cinayetin peşine düşen dedektifin hikâyesini takip ederken okurlardan da cinayeti dedektiften önce çözmelerini bekliyor.

Yapay Cinayet adlı çizgi romanı okumak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yapay Zekâ ile Üretilen Sanat Eserlerinde Telif Tartışması

Sanat üretimlerinde yapay zekâ katkısı, dünya çapında uzun süredir tartışma konusu. Amazon ve Google Kitaplar gibi çevrimiçi kitap pazarları YZ üretimi eserlerle dolarken çizgi roman özelinde çeşitli telif sıkıntıları yaşanıyor.

Son olarak Kris Kashtanova’nın hazırladığı Zarya of the Down adlı çizgi romanın telif hakları önce hazırlayan kişiye verilmiş ardından da bu haklar Amerikan Telif Hakları Ofisi tarafından iptal edilmişti. Kashtanova’nın çizgi romanında görseller Midjourney adlı YZ botunun imzasını taşıyordu.

Siz yapay zekâ destekli çizgi romanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version