Menu
in

Black Panther 2, Kadın Liderliğindeki Süper Kahraman Filmlerinde Gişe Rekoru Kırdı

Black Panther’in ikinci filmi “Wakanda Forever”, kadın başrollü herhangi bir süper kahraman filmi arasında en fazla kazanç sağlayan yapım oldu.

Black Panther 2 yeni bir rekor kırdı. Marvel Sinematik Evreni’nin beklenen yapımları arasında yer alan Wakanda Forever, kadın başrollü süper kahraman filmleri için önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Kasım ayında sinemalarda gösterime giren ve Ryan Coogler tarafından yönetilen Black Panther: Wakanda Forever, Kral T’Challa’nın (Chadwick Boseman) ölümünün ardından yaşananları anlatıyor ve kız kardeşi Shuri’ye (Letitia Wright) odaklanıyor. Düşman Namor’un (Tenoch Huerta) Wakanda’ya savaş ilan etmek için derinlerden yükselen sesiyle Shuri, Kara Panter kılığına girmek, annesini ve abisini onurlandırmak ve Wakanda ulusunu hem ortaya çıkan Talokan tehdidinden hem de daha geniş dünyanın tehlikelerden korumak zorunda kalıyor.

Şimdi yeni gelen raporlar ile devam filminin Shuri karakteri ve MCU’nun mirasını sağlamlaştırdığı görülüyor. Box Office Mojo’ya göre Black Panther: Wakanda Forever, hem Captain Marvel’ı hem de Wonder Woman’ı geride bırakarak sadece Amerika içinde en çok hasılat yapan kadın liderliğindeki süper kahraman filmi oldu. Filmin 431,5 milyon dolarlık Amerika hasılatı, Captain Marvel’ın 426,8 milyon dolarını, Wonder Woman’ın 412,8 milyon dolarını ve Black Widow’un koronavirüsten etkilenen 183,65 milyon doları geçmiş oldu. Kara Panter’in devam macerası aynı zamanda 2022’nin En Çok Kazanan Filmleri listesine de adını 6. sıradan yazdırmayı başardı.

- Reklam -

Black Panther 2, Kadın Odaklı Süper Kahramanlar ile Sinemada Önemli Bir Temsiliyet Sağladı

Kendisinden önceki Kara Panter’e çok benzeyen Wakanda Forever, kısmen filmin sağladığı sunum sayesinde inanılmaz derecede başarılı oldu. İlk film özellikle sinemada süper kahraman yapımları arasında siyahlara daha fazla görünürlük sağlarken, Wakanda Forever çeşitliliği artırdı ve şimdi Namor ve Talokan’ın önemli yerli temsilini içerirken, aynı zamanda projedeki kadınların etkisini de artırıyor. Siyah kadınlar, Yaşasın Wakanda’da Hollywood’da pek sık olmayan bir şekilde merkezi konumda ve gişede de hiç fena bir sonuç elde etmedi.

Black Panther 2: Wakanda Forever‘ın merkezinde yer alan Shuri’nin bu film sonrası nerede görüneceğine dair kesin bir cevap yok. Yine de artık Wakanda’nın resmi koruyucusu olarak, tıpkı T’Challa’nın yaptığı gibi, Marvel’ın büyük yapımlarında yer alması bekleniyor.

Black Panther 2 filmini izlemiş miydiniz? Sizce nasıldı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version