in ,

Edward Norton’ın Soyunun Amerikan Yerlisi Pocahontas’a Dayandığı Ortaya Çıktı

Edward Norton, aile kökeni hakkında çarpıcı detayı bir televizyon programından öğrendi. Yıldız oyuncunun, Pocahontas ile uzaktan akraba olduğu ortaya çıktı.

Edward Norton Pocahontas Soyu
- Reklam -
- Reklam -

Edward Norton, kökeni hakkındaki yeni bilgiyi Finding Your Roots adlı TV programı sayesinde öğrendi. Oscar adayı Amerikalı aktörün, Pocahontas ile aynı soyu paylaştığı anlaşıldı.

Birdman, American History X ve Primal Fear filmleri ile Oscar’a aday gösterilen; Fight Club ve Kingdom of Heaven gibi popüler kültürün ikonik yapımlarında yer alan aktör; geçmişine dair yeni bir detay öğrendi.

ABD’nin PBS kanalında yayınlanan Finding Your Roots (Kökenlerini Bulmak) adlı programında, Norton uzun yıllar yalnızca bir söylenti olduğunu düşündüğü bir gerçekle yüzleşti.

- Reklam -

Programda, 17. yüzyılda yaşamış ünlü Amerikan yerlisi Pocahontas’ın, Norton’ın 12. dereceden ninesi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Edward Norton, Pocahontas ile Bağını Bir Tür Efsane Sanıyordu

Programın sunucusu Henry Louis Gates, Finding Your Roots’ta her hafta bir ünlünün köken hikâyesini araştırıyor.

Gates, Amerikalı yıldıza soyağacı hakkındaki gerçeği şu sözlerle aktardı:

“12. dereceden büyük-büyük nineniz Pocahontas ve büyük-büyük dedeniz John Rolfe ile belgelerle kanıtlanmış bir bağınız var. Buna hiç şüphe yok.”

Edward Norton Pocahontas soydaş

Pocahontas, İngilizler Amerika kıtasına ayak bastığı sırada bir Amerikan yerlisi kabilesinin şefi olan Powhatan’ın kızıydı. Pocahontas, yerel efsanelere göre 17. yüzyıl başlarında İngiliz yerleşimcilerini günümüzdeki Virginia’da ağırladı. Yüzbaşı John Smith’in hayatını kurtardı ve onun infazını durdurdu. Pocahontas, kayıtlara göre 1614 yılında İngiliz kolonici John Rolfe ile evlendi, ertesi yıl Thomas adında bir oğulları oldu. Pocahontas 1617’de İngiltere’nin Gravesend kentinde yaşamını yitirdi.

Norton, ortaya çıkan bu bilgiyi, “Tüm insanlık hikâyesinin aslında ne kadar da küçük bir parçası olduğunu fark etmemizi sağlıyor,” yorumuyla karşıladı.

Henry Louis Gates, Norton ile Pocahontas gerçeğini paylaştığı anları Twitter hesabı üzerinden de paylaştı.

- Reklam -

Pocahontas, 21. yüzyılda popüler kültürün bir parçası hâline geldi ve Walt Disney Pictures tarafından animasyon filmine de uyarlandı.

Edward Norton Pocahontas

Edward Norton’ın Üçüncü Dereceden Dedesi ise Köle Sahibiydi

Oyuncunun soyağacını inceleyen programda ortaya çıkan bir başka bilgi ise, Edward Norton’ın 3. dereceden dedesi John Winstead’ın bir aileyi köleleştirdiği oldu. Winstead, 55 yaşında bir adamı, 37 yaşında bir kadını ve yaşları 10, 9, 8, 6 ve 4 olan beş genç kızın da dahil olduğu bütün bir aileyi köleleştirmişti.

Bir köle sahibinin soyundan gelmenin nasıl bir his olduğu sorusuna ise Norton şöyle cevap verdi:

“Özetle bu durum rahatsız edici. Herkes bu olanlardan rahatsız olmalı. Bu durum, ülkemizin tarihi üzerine bir kez daha düşünmemizi sağlamalı ve olanları kabullenmeliyiz. İnsan, ‘8 yaşında bir köle’ ifadesini duyduğunda yaşamak istemiyor.”

Norton, Julia Roberts ile de Uzaktan Kuzen Çıktı

Julia Roberts ve Edward Norton

Programda son olarak Edward Norton’ın aktris Julia Roberts ile uzaktan kuzen olduğu anlaşıldı. Oyuncuların dokuzuncu kromozomlarında, uzun ve özdeş bir DNA uzantısı paylaşıldığı ifadesine yer verildi.

Oyuncunun kökeni hakkındaki detaylara dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da belirtebilir, bizleri Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian, BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen Amell The Flash Final Sezonu ile Arrow Rolüne Geri Dönüyor

Stephen Amell, The Flash Dizisinin Final Sezonu için Arrow Rolüne Geri Dönüyor

Avatar Devam Filmleri - James Cameron

“Avatar 2” Gişede 1.5 Milyar Doları Geçti, James Cameron’dan Açıklama: “Devam Filmlerini Yapmak Zorundayım”