in

“Avatar 2” Gişede 1.5 Milyar Doları Geçti, James Cameron’dan Açıklama: “Devam Filmlerini Yapmak Zorundayım”

Avatar devam filmleri konusunda, James Cameron’dan hayranları sevindiren açıklama. Ünlü yönetmen 4 ve 5. filmlere artık daha sıcak bakıyor.

Avatar Devam Filmleri - James Cameron
- Reklam -
- Reklam -

Avatar devam filmleri hakkındaki belirsizlik, Avatar: The Way of Water’ın 1.5 milyar dolarlık gişe başarısının ardından geride kaldı. James Cameron, beş film olacağı duyurulan seride 4 ve 5. filmlere dair daha net konuştu.

Merakla beklenen Avatar 2 filmi gişe beklentisini karşılamayı başardı. Yapım ilk günlerde biraz yavaş başlasa da 12 gün içinde 1 milyar dolarlık geliri elde etti. Toplamda 600 milyon dolarlık bütçesine karşın şimdiden 1.5 milyar dolarlık bir kazanç elde eden serinin ikinci filmi yapımcı ve yönetmenin yüzünü güldürdü. Yapımın nihai gişe hasılatının ise 2.2 milyar dolar ile 2.8 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Ünlü yönetmen, daha önce ikinci filmin başarısının 4 ve 5’in kaderini belirleyeceğini söylemişti. Şimdiyse Cameron devam filmlerini arayı fazla açmadan izleyicilerle buluşturmak istiyor.

- Reklam -

Avatar Devam Filmleri ve James Cameron

Cameron verdiği röportajda gelecek planlarından bahsederken Avatar devam filmleri için de önemli ipuçları verdi. Gelecek Avatar yapımları üzerine konuşan yönetmen filmlerin senaryolarının hazır olduğunu söylüyor:

“Filmin kazandığı ivme ile birlikte bir iki gün içinde bile gişe beklentilerini karşılamış olacağız. Yani kuyruğumu bu işten kurtaramam, devam filmlerini yapmak zorundayım.

“Gelecek yedi ya da sekiz sene boyunca ne yapacağımı biliyorum. İyi olacak diyebilirim. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde Disney’in üst düzey isimleriyle birlikte (hâlihazırda çekimleri tamamlanmış ve özel efektlerini yapmayı beklediğimiz) Avatar 3’ün durumu hakkında bir program yapacağız. Avatar 4 ve 5’in senaryosu da zaten hazır. Birden fazla filmini çekebileceğimiz bir destana sahibiz.”

James Cameron Avatar 3 ateş kül halkı

Avatar Devam Filmleri 4 Temel Elementi Konu Alacak

The Way of Water ile birlikte James Cameron, gişe hasılatı 1.5 milyar doları geçen üç filme sahip (Titanic, Avatar ve Avatar 2) ilk yönetmen oldu.

- Reklam -

James Cameron Avatar: The Way of Water öncesinde sıradaki yapım için bu filmin “en azından 2 milyar dolar kazanması” gerektiğini işaret eden söylemlerine de açıklık getirdi. Cameron, şunları söyledi:

“Net olmam gerekirse hiçbir zaman belirli bir miktar koymadım. Sinema tarihinde en çok kazanan yapımlar arasında olması lazım dedim ve birisi bunu alıp bir sayı ortaya çıkardı. Kafamdaki rakam çok daha düşüktü.”

Avatar: The Way of Water Gişe Rakamları Hasılatı

Fransız 20 Minutes dergisine verdiği demeçte bundan sonraki filmlerin dört temel element üzerine devam edeceğini söyleyen Cameron, Avatar 3’ün konusunu da açıkladı. Yeni macera, ateş kökenli Na’vi kabilesi üzerinden geçecek macera Pandora gezegenine dair farklı bir bakış açısı sunacak.

Siz Avatar devam filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir ve bizleri Google Haberler üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bu iş artık son Navi Bükücü olmaya gidiyor ben söyleyeyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edward Norton Pocahontas Soyu

Edward Norton’ın Soyunun Amerikan Yerlisi Pocahontas’a Dayandığı Ortaya Çıktı

Cyberpunk 2077 Davas Sonuçlandı - CD Projekt RED

Hatalarla Çıkan “Cyberpunk 2077” Dava Edilmişti: Yapımcı Firma Tazminat Ödeyecek