in

James Cameron, Avatar 2’nin Gişede Başarısız Olması Halinde 4. ve 5. Filmleri İptal Edebilir

Avatar 4 ve 5 iptal edilebilir. James Cameron, The Way of Water’ın gişe başarısının, serinin geleceğine olan etkisinden bahsetti.

avatar 4 ve 5 filmleri iptal edilebilir
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 4 ve 5 iptal filmleri iptal olabilir. Yönetmen James Cameron, aralık ayında sinema salonlarındaki yerini alacak olan ikinci film The Way of the Water’ın gişede başarısız olması halinde, serinin sadece üç bölümle sınırlı kalabileceğini ifade etti.

Hayranlar heyecanla 12 yıllık aranın ardından gelecek olan Avatar’ın devam filmini beklerken, yönetmen James Cameron ise sonraki filmlere hazırlık yapıyor. İkinciyle birlikte çekilen üçüncü film için post prodüksiyon aşamasının önemli bir kısmının bittiği tahmin edilmekle birlikte, 4. film çekimlerinin yarısının tamamlandığı da daha önceden duyurulmuştu.

Bilindiği üzere ilk Avatar filmi, dünya çapında tarihin en yüksek gişe hasılatını yapan film unvanını elinde bulunduruyor. Bu unvanı bir ara Avengers: Endgame’e kaptırsa da, sonradan tekrar sinemalara gelmesiyle birinciliği yeniden üzerine almayı başarmıştı. Bu nedenle devam filminin gişede nasıl bir performans sergileyeceği herkes tarafından merak ediliyor. Bu durum, belli ki Cameron için de oldukça önemli. Çünkü gişede başarılı veya başarısız olma durumu, serinin geleceğini etkileyebilir.

- Reklam -

Total Film’e konuşan yönetmen, Avatar: The Way of Water’ın finansal olarak nasıl bir performans göstereceğini bilmediğini ancak beşinci filme ulaşmanın ne kadar önemli olduğunun farkında olduğunu dile getirdi. Cameron, kârlı olmadığını gördükleri takdirde seriyi üçüncü filmde kesebileceklerini fakat asıl amaçlarının pandemi sonrası seyirciyi yeniden görkemli şekilde sinemalara çekerek en azından beşinci filme ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Avatar 4 ve 5 Öncesi Gelecek 2. Film için Yeni Su Altı Görselleri Yayınlandı

Söz konusu açıklamaların yanı sıra, kısa bir süre önce de Entertainment Weekly’de, Avatar 2: The Way of Water filminden yeni görseller yayınlandı. Cameron’ın Pandora dünyasına daha detaylı bakış sağlayan görseller, Jake Sully (Sam Worthington) ve Neytiri’nin (Zoe Saldana) evlat edindiği 15 yaşındaki kızı Kiri’nin (yeni bir rolle geri dönen yıldız Sigourney Weaver tarafından canlandırılıyor) Pandora’nın bozulmamış sularında yüzerken çekilmiş bir sualtı çekimini işaret ediyor. Cameron’a göre Kiri bu sahnede duygusal şeyler yaşıyor.

avatar 2 the way of water kiri

Başka bir fotoğrafta Jake ve Neytiri, en büyük oğulları Neteyam ile ölüm perilerinin sırtında uçuyor. Bir diğerinde, Pandora’nın suda yaşayan kabilesi Metkayina’ya daha yakından bir bakış gösteriyor. Son fotoğraf ise Pandora’nın balinalara eşdeğer canlısını tanıtıyor.

avatar: the way of water görselleri

- Reklam -

avatar 4 ve 5 iptal mi edilecek

avatar 2 the way of water balina

Görüntüler etkileyici karakter tasvirleri vaat etmekle birlikte, uzun süredir bilinen ve artan aile draması için de zemin hazırlıyor. Cameron’a göre Kiri, filmin sudan çıkmış balıklarından veya “suda balık olmayan” karakterlerinden biri. Sadece kendi kabilesiyle değil, okyanustaki Na’vi okulu ile de yerini bulmak zorunda kalacak. Kiri’ye duygu ve bilinçaltı için ortak bir sembol olan su altında geçen önemli bir sahne vermek, karakterin derinliklerine dalan güçlü bir görüntü de oluşturacak. Söz konusu karakter, Cameron’ın Avatar serisi için önemli bir oyuncu olacak gibi duruyor. Elbette serinin gişede başarılı olması durumunda.

Avatar: Suyun Yolu, 16 Aralık 2022 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Avatar 4 ve 5’in iptal edilme olasılığı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynaklar: Slash Film, Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yücel Balku Kitapları Yeniden Basılıyor

Türk Edebiyatının ‘Saklı’ Hazinelerinden Yücel Balku’nun Külliyatı Yeniden Okurla Buluşuyor

Milly Alcock house of the dragon oyuncu

House of the Dragon Yıldızı Milly Alcock Gelecek Planlarını Anlattı: “Artık Fantastik Rollerde Oynamayacağım”