in

Taht El Değiştirdi – Avengers: Endgame, Avatar’ın Gişe Rekorunu Kırdı!

Ve beklenen oldu! James Cameron’ın bilimkurgu filmi Avatar, 10 yıllık hükümdarlığının ardından gişe rekorunu Avengers: Endgame’e kaptırdı.

Avengers: Endgame vs Avatar
- Reklam -
- Reklam -

Ha geçti ha geçecek derken nihayet beklenen oldu ve Avengers: Endgame, vizyona girmesinin üzerinden tam 3 ay sonra, Avatar’ı tahtından indirerek tarihin en çok gişe yapan filmi ünvanına erişti.

Tüm zamanların en çok beklenen filmlerinden biri olan Avengers: Endgame şeytanın bacağını kırdı. Film vizyona girmeden önce hasılat konusunda Avatar’ı geçmesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak işler beklendildiği gibi olmadı. James Cameron’un bir diğer projesi olan Titanic’i sadece iki haftada geçen ve üzerine Cameron’un Instagram adresinde bununla ilgili yayınladığı gönderi ses getirmişti. Ardından film bir türlü Avatar’ın yanına yaklaşamamış, bunun üzerine Spider-Man: Far From Home öncesi Endgame, eklenen birkaç yeni sahneyle birlikte ikinci kez sinemalara gelmişti. Buna rağmen istenen sağlanamamış, film bir türlü gişe liderliğini elde edememişti.

Ta ki bugüne kadar.

- Reklam -

Avengers: Endgame Gişe Tahtının Yeni Sahibi

“Avengers: Endgame”, yerelde 853 milyon dolarlık bir hasılat elde etti ve “Star Wars: The Force Awakens”ın (936 milyon dolar) ardından Kuzey Amerika’daki en çok gelir elde eden ikinci film oldu. Uluslararası alanda toplamda 1,9 milyar dolar kazandı. Çin (629 milyon dolar), İngiltere (114 milyon dolar), Güney Kore (105 milyon dolar), Brezilya (85 milyon dolar) ve Meksika’da (77 milyon dolar) büyük başarı topladı. Filmin toplam hasılatı ise şu an 2,789 milyar dolar. Bu rakam bir süre daha artacağa benziyor.

- Reklam -

Tabii Marvel Sinematik ve Dizi Evreni de bu esnada boş durmuyor. 2020 ve 2021 yılında çıkacak 11 yeni projeyi San Diego Comic Con’da hayranlarıyla paylaştı. Panelin en dikkat çekici yanı Blade’in de MCU’ya katılması ve yeni Blade’in Mahershala Ali olmasıydı. Bunun yanında Fantastic Four ve X-Men filmleri için de çalışmaların devam ettiği söylendi.

Gördüğünüz üzere, artık listelerde yeni bir gişe şampiyonu filmimiz var. Kazanılması güç bir tahta oturan Avengers: Endgame, bakalım bu koltuğunu ne kadar koruyabilecek? Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı forumlarımız üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

* * *

Marvel, 4. Faz Film ve Dizilerini Duyurdu

Avengers: Endgame ’in Avatar’a Karşı Gişe Yarışını Kazandığı ve Kaybettiği 10 Ülke

James Cameron: “Titanic’i Bir Buzdağı Batırdı, Benim Filmimi ise Avengers”

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Hayır kırmadı. Çünkü hile yaptılar. Avatarda ek sahne eklenip yeniden vizyona girseydi o zaman adil olurdu.

  2. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Sonunda sinema tarihinin en overrated filminden kurtulduk. İzlenmesinin tek sebebi ilk 3D film olması. Alt kültüre hiçbir şey katmayan bomboş bir film gözümde.

    Tabii bu kadar Avatar’ı gömdüm ama Avengers: Endgame de her ne kadar güzel bir film olsa da bu yüksek mertebeyi hak etmiyor. Avatar olmasındansa Endgame’in olmasını yeğlerim. Senelerce ilmek ilmek işleyerek bu noktaya geldi. Avengers evreni sinema dünyasını ele geçirdi ve insanların tercihlerini değiştirdi.

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Yanlış biliyorsunuz. Avatar da daha sonra sekiz dakikalık ilavesiyle tekrar vizyona girmişti.

  4. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Avatar efsanesi ile endgame saçmalığını karşılaştırmak bence saçma ya.Avatarı Yüzüklerin efendisi kadar defalarca izledim ve üşenmem açar o efsane yapımı yine izlerim ama Endgame’i bir defa izledim o da zoraki olarak.Gişeyi geçmesi kalitesini geçeçeği anlamına gelmiyor.e

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Avatar’ı ben de çok beğenirim. Efsanedir. Bambaşka bir dünya sunuyor izleyicilere.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Opramoas restorasyon

Hatalı Restorasyon Fırtınayla Açığa Çıktı, Konu Meclise Taşındı

The Invisible Man film

The Invisible Man Yeniden Sinemaya Geliyor!