in

Hatalarla Çıkan “Cyberpunk 2077” Dava Edilmişti: Yapımcı Firma Tazminat Ödeyecek

Cyberpunk 2077 davası sona erdi. CD Projekt RED, hatalarla çıkan oyunun ardından yatırımcılarına 1.85 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.

Cyberpunk 2077 Davas Sonuçlandı - CD Projekt RED
- Reklam -
- Reklam -

Cyberpunk 2077 davası sonuçlandı. 2020 yılında yayınlanan ve çıktığı andan beri günahıyla sevabıyla gündemden düşmeyen oyun; yapımcı firma CD Projekt RED’in başını oldukça ağrıtmıştı. Şirketin yatırımcılarının açtığı 11 milyon dolarlık tazminat davası sonuçlandı ve firmanın 1.85 milyon dolar ödemesine karar verildi.

Keanu Reeves gibi popüler figürleri oyuna taşıyan, çıkış sürecinden önce yürütülen tanıtım kampanyalarıyla beklentiyi iyice yükselten CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 yayınlandığında ciddi bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Oyun bünyesindeki sayısız hatayı düzeltmek için neredeyse iki yıl uğraşmak zorunda kalmış; bu süreçte yaşanan hayal kırıklığı da CD Projekt RED’in hisselerine yansımıştı. Her erteleme haberinde değer kaybeden hisseler, oyunun zayıf çıkışının ardından bir tür kâbusa dönmüştü.

- Reklam -

Cyberpunk 2077 Yüzünden Toplu Dava Açılan CD Projekt RED Tazminat Ödeyecek

Hisseleri halka açık bir şirket olan CD Projekt RED’in yatırımcıları, oyun sürecinde yaşananlardan dolayı firmaya toplu dava açmaya karar vermişti. 11 milyon dolarlık tazminat davasında ise sonuç aylar sonra belli oldu.

Şirketin “yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu” iddiasıyla açılan tazminat davasında CDPR suçlu bulundu. Kaliforniya’nın Merkez Bölgesi’ndeki federal yargıç tarafından onaylanan anlaşmaya göre şirket 1.85 milyon dolar ceza ödeyecek. Yatırımcılar ve şirketin uzlaşmasıyla noktalanan anlaşmada, hisse başına yaklaşık 0,49 dolar ödeme yapılacak.

Cyberpunk 2077 Davası - CD Projekt RED

İlk etapta dört ayrı dava olarak başlayan süreçte, Mayıs 2021 tarihinde davalar birleştirildi. Davanın ardındaki avukatlar, oyunun Xbox One ve PlayStation 4’te “neredeyse oynanamaz” hâlde olduğunu ve CDPR’ın bu gerçeği yatırımcılarından sakladığını öne sürdü. Firmanın oyunu PlayStation mağazasından kaldırması ise şirketin itibarına ve hisse fiyatına ciddi şekilde zarar verdi.

- Reklam -

Kişilerin tazminat almaya hak kazanabilmesi için 16 Ocak 2020 ile 17 Aralık 2020 tarihleri arasında CDPR hissesi almış olması gerekiyor. Anlaşmanın nihai onayı ise 1 Haziran 2023 tarihinde verilecek.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty Fragmanı - Detaylar

Öte yandan Netflix’te yayınlanan ve beğeni toplayan Cyberpunk: Edgerunners animesi ile geçen aylarda duyurulan Phantom Liberty adlı genişleme paketi, oyunun üzerindeki kara bulutları bir nebze olsun dağıtmıştı.

Siz Cyberpunk 2077 davasının sonucunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Rock Paper Shotgun

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar Devam Filmleri - James Cameron

“Avatar 2” Gişede 1.5 Milyar Doları Geçti, James Cameron’dan Açıklama: “Devam Filmlerini Yapmak Zorundayım”

Stranger Things Oyuncuları Ne Kadar Kazanıyor?

Stranger Things Yıldızlarının Final Sezonunda Ne Kadar Kazanacakları Açıklandı