Menu
in

J.R.R. Tolkien’in Hayatını Konu Alan Filmin Başrolleri Belli Oldu

Tolkien’in hayatını konu alan filmde ünlü yazarı oynayacak kişi Nicholas Hoult oldu. Ayrıca filmle ilgili ilk kareler de paylaşıldı.

İlk olarak 2014 yılında çekileceği duyurulan, 2016’da ise ilk haberleri gelmeye başlayan Tolkien filminin başrolleri belli oldu.

Daha öncesinde filmin adının oldukça sade bir şekilde “Tolkien” olacağı ve üstadın yaşamını anlatacağı biliniyordu. Şimdiyse elimizde çok daha fazla bilgi var. Film, yazarın Exeter Koleji’ndeki ilk yıllarını ve 1914 senesinde Birinci Dünya Savaşı’nın Somme Cephesi’nde askerlik yaptığı günleri konu alacak. Bunun yanı sıra eşi Edith Bratt’la olan romantik ilişkisini de işleyecek. Ve tabii ki Tolkien’in Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi üçlemesini nasıl yazdığı, nelerden ilham aldığı da filmde yer alacak detaylardan.

Filmde J.R.R Tolkien’i “The Favorite” filmiyle Altın Küre ödülünü kazanmış, X-Men: First Class‘tan Beast karakteriyle tanıdığımız Nicholas Hoult oynayacak. Yazarın eşini ise Lilly Collins canlandıracak. Ayrıca Hoult bu haberin ardından Instagram hesabından filmin ilk karelerini de paylaştı. İlk fotoğrafta genç Tolkien’i çalışma odasında görüyoruz. Duvarlardaki eskizler hayli dikkat çekici. Ayrıca eşi Edith ve kolej arkadaşlarıyla sahnelendiği birkaç fotoğraf daha var.

- Reklam -

Filmin senaryosunu David Gleeson ve Stephen Beresford, yönetmenliğini Dome Karukoski, yapımcılığınıysa Fox Searchlight üstleniyor. Yapımın 10 Mayıs 2019‘da vizyona gireceği de açıklandı. Merakla bekliyoruz.

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: emrecandogan@kayiprihtim.com

Yorum Yap

Exit mobile version