Menu
in

Kadıköy’ün Sembollerinden Rexx Sineması Kapandı

Kadıköy’ün tarihi ve sembol mekanlarından Rexx Sineması, kapılarını tamamen kapatıyor. İşletmenin bulunduğu binada tahliye işlemlerinin başladığı söyleniyor.

Rexx Sineması kapanıyor

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde ilk olarak 1961 yılında açılan ve on yıllardır artık bir sembol haline gelmiş olan Rexx Sineması, kapılarını bir daha açılmamak üzere kapatıyor.

Koronavirüs salgını nedeninyle yaklaşık 10 gündür kapalı olan sinema ve tiyatro salonları, özellikle belli bir ağa bağlı olmayan ve kendi desteğiyle ayakta kalmayan küçük işletmeleri oldukça zorluyor. Kadıköy’ün tarihi sinemalarından biri olan Rexx Sineması da bunlardan biri. Rexx’in Corona Virüsü salgını sonrası bir daha açılmayacağı ve tamamen kapatıldığı öğrenildi.

1961 yılında Reks Sineması adıyla işletilmeye başlanan ve Mimar Maruf Bey tarafından tasarlanan bina, 1996 yılında yapılan tadilat sonrası Rexx ismini almış ve bugüne dek varlığını sürdürmeye devam etmişti. 1961 öncesi de yine aynı yerde 1920’lerde Apollon, 1930’larda ise Hale Sineması adıyla işletilen ve sonrasında yıkılan bir bina bulunuyordu.

- Reklam -

Antrakt Sinema’nın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, salonun tamamen kapandığı ve tahliyesine başlanıldığı yazıldı:

“1961 yılında Reks adıyla açılan, 1996 yılındaki tadilattan sonra Rexx adıyla hizmetini sürdüren Kadıköy’ün köklü sineması bu ay itibariyle gösterim faliyetlerine ‘tamamen’ son verdi. Sinemanın tahliyesine başlandı.”

Kapatılan sinema salonunun yerini farklı bir sinema işletmesi devralacak mı yoksa tamamen kapanacak mı henüz bilinmiyor.

Beyoğlu’nda Bulunan Atlas Sineması Kapanıp Müze Olarak Devam Edecek

Ayrıca Beyoğlu’nda bulunan ve yine başka bir tarihi sinema salonu olan Atlas Sineması’nın da kısa bir süre içerisinde kapanacağı söylentileri çıktı. Ardından önce sinemanın ortaklarından İrfan Atasoy’dan, sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan açıklamalar geldi.

Atlas Sineması önümüzdeki eylül ayına kadar kapalı olacak. Ardından da müze işleviyle yoluna devam edecek. Sinema festival ve etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak ilan ettiği ve şu anda etkisini koruyan koronavirüs salgını için henüz kesin olarak bir çare bulunamadı. Ülkemizde dün itibarıyla açıklanan rakamlara göre 3 bin 629 vaka ve 75 can kaybı bulunuyor. Yükselen vaka sayısı ve artan ölümler göz önüne alındığında; sinema salonlarının en iyi ihtimalle 1 ay daha kapalı olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte tüm ülkeler elinizden geldiğince evden çıkmayın ve sosyal mesafenizi koruyun çağrısını yapmaya devam ediyorlar. Ancak ülkemizde birçok özel şirket ve fabrika çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Rexx Sineması ile sizlerin anısı var mı? Kapatılma haberini nasıl karşıladınız? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı ve anılarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Corona Virüsü Nedeniyle Çin’de Kapanan Sinemalar Yeniden Açılıyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version