in

Tiyatro ve Sinemalar Ülke Genelinde Koronavirüs Nedeniyle Kapatılıyor

İçişleri Bakanlığı, bu geceden itibaren tiyatro ve sinema salonları dahil olmak üzere birçok mekanda faaliyetlerin durdurulması kararını aldı.

tiyatro salonu
- Reklam -
- Reklam -

Corona Virüsü salgını sebebiyle Türkiye’de alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri” konu başlığıyla gönderdiği ek genelgeyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu gibi alanların faaliyetleri belirsiz bir süreliğine durduruluyor.

İçişleri Bakanlığı’nın sitesinde de herkesin görebileceği şekilde yayınlanan metinde şunlar yer alıyor:

Corona Virüsü’nün Yayılımını Engellemek Amacıyla Alınan Kararlar

Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe; her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.

- Reklam -

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino; birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle durdurulacak.
Sinema Corona Virüsü

Bu gece saat 00.00 itibarıyla geçerli olacak genelge sonrasında; sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri de geçici bir süreliğine ertelenecek.

- Reklam -

Söz konusu kapatılan mekanların ne zaman açılacağına dair herhangi bir süre belirtilmedi.

Bugün haberini yaptığımız New York ve Los Angeles şehirlerinde gerçekleşen tedbirlerin çok daha kapsamlısı böylece ülkemiz sınırları dahilinde tamamen yürürlüğe giriyor.

Alınan bu kararları sizler nasıl buluyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Bütün bu iş yerlerini kapatıyorlar, bu iyi bir şey de merak ettiğim bu işletme sahiplerine ve çalışanlarına nasıl bir destekte bulunulacak? Bir de ibadet yerlerini ve spor müsabakalarını da ekleselermiş bu listeye.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Simpsons Corona Virüsü

The Simpsons Corona Virüsü’nü Öngörmedi

Amazon Corona Virüsü Koronavirüs

Amazon, Kullanıcıların Yayınladığı Koronavirüs Kitaplarıyla Doldu