in

Amazon, Kullanıcıların Yayınladığı Koronavirüs Kitaplarıyla Doldu

Amazon sitesinde kendi kitabını yayınlama özelliğinden yararlanan kullanıcılar, Koronavirüs konulu onlarca kitap yayınladılar.

Amazon Corona Virüsü Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgını, ülkemizde ve dünyada yayılmaya devam ederken meşgul olanlar sadece sağlık uzmanları ve siyasetçiler değil. Çevrimiçi alışveriş platformu Amazon, alelacele çıkarılmış ve birbirinin kopyası olan birçok virüs rehberi ve kitabıyla doldu.

Dev platform, Corona Virüsü paniğinden istifade edip haksız kazanç elde etmeye çalışan birçok satıcıyı saf dışı bırakmıştı. Satıcılar, krizi fırsata çevirmek amacıyla maskelerin ve el dezenfektanlarının fiyatlarını birkaç katına çıkarmıştı. Fakat Amazon’un savaş içerisinde olduğu gruplar bitmiyor. Şimdi de kendi Corona kitaplarını yayınlayan satıcılar türüyor.

Yayınlanan kitapların birçoğu insanların panik duygusundan faydalanmak için hızlıca kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlanmış. Genellikle 100 sayfadan kısa olan düzinelerce kitap, endişeli okuyuculara virüsten kaçınma yollarını bulduklarını vaat ediyorlar. Geçtiğimiz Perşembe sabahı, amazon.co.uk’un En Çok Arananlar kısmı Koronavirüs içerikli kitaplardan oluşuyordu.

- Reklam -

Amazon Corona Virüsü Koronavirüs

Çocuk Kitaplarından Zombi Hikayelerine, Korona Kitapları Şekilleniyor

Corbi Yang tarafından yayınlanan 44 sayfalık Coronavirus, virüsün nasıl tanımladığı ve şimdiye kadar hangi önlemlerin alındığını açıkladığını iddia ediyordu. Kısa bir araştırmayla kitapta yazılan şeylerin çoğunun doğrudan internetten alındığı ortaya çıktı.

99 sayfalık Wuhan 2020 Coronavirus Outbreak ise sağlam, klinik veri ve araştırmaların yardımıyla okuyucularına virüsü daha iyi anlama imkanı sunacağını iddia ediyordu. Bu kitabın da birçok bölümünün çevrimiçi raporlardan alındığı ve yeni bir şey sunmadığı anlaşıldı.

Amanda King’in görece daha orijinal olan DIY Hand Sanitizer (Why Worry About Buying Hand Sanitizers from the Stores When You Can Make Your Own at Home?) isimli çalışması da çok satanlarda yer alan kitaplardan biri. 7 Mart’ta yayınlanan kitap, dezenfektan fiyatlarına savaş açarak evde herkesin kendi dezenfektanını yapabileceğini söylüyor.

Kitaplar rehberlik yapmanın da ötesine geçerek kurgusal hikâyelere de yer veriyor. Örneğin The Little Corona King isimli çocuk kitabı, virüsü daha olumlu ve hassas bir şekilde açıklarken hikayeyi mutlu bir sona bağlıyor.

- Reklam -

Amazon

Amazon Benzer Çalıntı İçeriklerle Daha Önce de Karşılaşmıştı

Maximus Williams’ın Coronavirus Zombies Volume 1: The Living Dead Apocalypse’i ise hastalığa yakalananların ölümcül birer tehdide dönüştüğü bir senaryo çiziyor. Sadece 20 sayfalık kitap; içinde bolca şiddet sahnesi, silah ve küfür vaat etmesiyle yayınlananlar arasında en dikkat çekicisi olabilir.

Amazon, çalıntı içeriklerden oluşan e-kitap dolandırıcılığıyla uzun zamandır bir savaş içinde. Geçtiğimiz yıl Brezilyalı bir romancının ünlü birçok eserden çalıntı yaptığı ortaya çıkınca savaş iyice büyümüştü. Amazon, müşteri geri bildirimlerini dikkate alarak bu tarz dolandırıcılıklara karşı önlem aldıklarını açıkladı. Ayrıca, virüsle ilgili arama sonuçlarının üstüne Birleşik Krallık hükümetinin tavsiyelerinin bağlantısının da konduğunu ekledi.

Dünyayı çevreleyen Covid-19 ya da SARS-CoV-2’nin, ülkemizde 16 Mart 2020 itibarıyla 47 kişide görüldüğü doğrulandı. Sevdiklerimiz ve kendimiz için korunalım, hijyenimize dikkat edelim ve gerekmedikçe evden çıkmayalım.

Bu tür fırsatçılar konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.


* Tiyatro ve Sinemalar Ülke Genelinde Koronavirüs Nedeniyle Kapatıldı

Kaynak: theguardian

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bizde de benim dikkatimi çektiğinden mi bilemedim ama cinus ve gece gibi kendi kitaplarını yayınlatanların olduğu yayınevlerinde salgınlar ile ilgili kurgu kitapları arttı gibi.

  2. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    images (1)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tiyatro salonu

Tiyatro ve Sinemalar Ülke Genelinde Koronavirüs Nedeniyle Kapatılıyor

Kertenkele

Kehribar İçindeki Kertenkele Fosilleri, 100 Milyon Yıl Öncesine Işık Tutuyor