in

Tom Hardy: Venom Filminde Sevdiğim Bütün Sahneler Çıkartıldı

Sinemada Venom karakterine hayat veren Tom Hardy, en sevdiği sahnelerin filmden çıkartıldığını söyledi. Üstelik filmle ilgili ilk yorumlar da hiç iç açıcı değil.

tom hardy venom
- Reklam -
- Reklam -

Venom’un beyaz perdede yayınlanmasına saatler kalmış, Marvel hayranları biraz umutlu biraz umutsuz, umutsuz umutlar gibi oksimoron duygularla bu saatleri saymaya başlamışken; Taboo, Mad Max ve The Dark Knight Rises yapımlarının yıldızı Tom Hardy’den yürek burkan bir bilgi geldi:
“En sevdiğim sahneler kurgu masasında filmden çıkartıldı.”
Riz Ahmed ile beraber ComicsExplained isimli YouTube kanalında yaptğı röportajda, filmin yıldızı Hardy, “Filmde en sevdiğiniz sahne neydi?” diye sorulunca “Filmde yer almayanlar,” cevabını verdi.
“O kadar çok sahne kesildi ki toplamda bir 30-40 dakika eksilmiş oldu. Deli kuklacı sahneleri, kara mizah sahneleri… Neden bahsettiğimi anlıyorsunuz değil mi? Filmde yer almayı başaramadılar.”
Filmde “şoke edici” sahnelerin yer aldığı dedikodularından sonra yapımcı Matt Tolmach, Amerika’da PG-13 (13 yaş ve üzeri seyirci kitlesine uygun) sertifikası almayı garantilemek için filmden bazı sahnelerin çıkartıldığını söylemişti.

Tolmach, geçenlerde comicbook.com sitesine “Filmin bir başka versiyonu yok, beyaz perdede ne gördüyseniz, DVD’si çıktığı zaman da onu göreceksiniz. Herkes bize ‘Filmin bir Rated-R (18 yaş ve üzeri seyirci kitlesine uygun) versiyonu var mı?’ diye soruyor. Hayır, yok,” demişti.

Yönetmen Ruben Fleisher ise “En başından beri filmin PG-13 standartlarına uygun olmasını konuşuyorduk.” diyerek ekledi.
“Şiddeti yansıtabildiğimiz kadar sert bir şekilde yansıtmak istedik. The Dark Knight kişisel olarak benim için her zaman önemli bir referans noktasıydı, biz de PG-13 ne kadar izin veriyorsa o kadar şiddet göstermeye karar verdik.”
Christopher Nolan imzalı Batman serisinin ikinci filmi The Dark Knight, Birleşik Krallık’ta 12A (12 yaş ve üstü izleyici kitlesine uygun) sertifikası almış ancak daha sonra parlemontodaki İşçi Partisi ve Muhafazakar Parti’den tepki görmüş ve “filmdeki aşırı şiddetin çocuklar için uygun olmadığı” söylenmişti.

- Reklam -

Yönetmen Fleisher The Dark Knight’a benzer şekilde sınırları zorlayan bir film yaptığını söylüyor ve şöyle devam ediyor:
“Mümkün olduğu kadar sınırları zorlamayı başardığımı söylemekten gurur duyuyorum. Venom karakterini herhangi bir şekilde bozduğumuzu düşünmüyorum. Hayranlarının umduğu kadar agresif ve öfke dolu olduğunu düşünüyorum.”
Artık filmin çıkmasına çok bir zaman kalmadı ama Tom Hardy gibi bir üstat bu çıkartılan sahnelerden üzüntü duyuyorsa vardır bir bildiği, diyor, araya bir iki öznel fikrimizi de sıkıştırıyoruz. 1 Ekim’deki Los Angeles gösteriminden sonra gelen incelemeler ve eleştiriler de pek iştah açıcı değil. Ünlü film eleştiri sitesi Rotten Tomatoes’un Venom için verdiği puan ve eleştiriler de ayyuka çıktı. Buna göre 41 incelemenin ardından Venom filminin puanı en azından şimdilik %32’de kaldı. Eleştirilerdeki ortak kanı ise Venom’un çok gürültücü, kaotik ve kesinlikle bir Spider-Man’e ihtiyaç duyuyor oluşuydu. Bu, en düşük puan alan çizgi roman uyarlaması değil ama yine de son yıllarda bu janradaki filmlerin aldığı en düşük puan.

Uzaydan gelen simbiyotik bir yaratık olan Venom karakteri Spider-Man evreninde yer alan, gazeteci Eddie Brock’un vücudunu ele geçirip şehirde korku ve terör saçan bir süperkötüdür. Spider-Man filmlerinin haklarını Marvel ve Sony aralarında paylaşıyor ve Venom filmi o evren içerisinde geçmeyecek.

- Reklam -

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Aldığım iki duyuma göre:

    Tom Hardy’nin kesilen favori sahneleri, kendisinin doğaçlama kattığı kısımlarmış. Hardy, repliklerden yetersizliğinden doğan sıkıntıları aşmak için kendinden bir şeyler katmaya çalışmış. O atılan kısımlarda, muhtemelen filmin genel tutarlılığını bozabileceği için çıkartılmış olabilir.

    Filmin büyük eleştirmenler haricinde yerden yere vurulmasında, sosyal medyadaki bir takım tuhaf karşılaştırmaların payı da var. Venom, Lady Gaga’nın başrolünde olduğu A Star is Born’la yakın zamanda çıktı. Bazı izleyiciler sosyal medya adreslerinde SB varken V tercih edilmez gibisinden, çağrılarda bulunmuşlar. Bazı insanlar cidden tuhaf.

    Kaynak: Bobin Kafa Youtube Adresi

  2. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Benzer bir olay Suicide Squad filminde Jared Leto’ya olmuştu.

    Yönetmenin söylediği aslında sözde doğru bir karar. 13 yaş sınırını en çok zorlayan filmlerden biridir TDK. Ama belli ki kendisi filmi çok yanlış anlamış.

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Yalnız filmle ilgili yorumlar baya hayal kırıklığı ya. Zaten bir şey beklemiyorduk diyenler bile hayal kırıklığına uğramışlar resmen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

narnia günlükleri netflix

Akıbetini Merakla Beklediğimiz “Narnia Günlükleri” Netflix’te!

thomas harris

Hannibal’ın Yazarından 13 Yıl Sonra Yeni Roman