Menu
in

Alfred Hitchcock Klasiği “Vertigo” Yeniden Çekiliyor: Başrolde Robert Downey Jr. Yer Alacak

Alfred Hitchcock’un “Vertigo” filmi yeniden çekiliyor. “Ölüm Korkusu”nun başrolünde bu kez Robert Downey Jr. yer alacak.

Vertigo filmi yeniden çekiliyor. Alfred Hitchcock’un 1958 tarihli kült psikolojik gerilim filminin yeni uyarlamasının başrolünde Robert Downey Jr. yer alacak.

Tekrar çekilen Hitchcock filmlerine bir yenisi daha ekleniyor. Filmin haklarını elinde bulunduran Paramount Pictures, Hitchcock Estate ile anlaşmasından kısa süre sonra sinema dünyasının etkileyici yapımları arasında yer alan Ölüm Korkusu’nu yeniden sinemaya uyarlayacak.

Orijinal filmde James Stewart’ın canlandırdığı John Ferguson karakterini bu yeni filmde Robert Downey Jr. canlandıracak. Ünlü oyuncu aynı zamanda eşi Susan Downey ile filmin yapımcılığını da üstlenecek. Son olarak Marvel Sinematik Evreni’nin ses getiren Avengers: Endgame filmi sonrasında beyaz perdede pek fazla yer almayan aktör, bizzat çekip yer aldığı ve babasını konu alan Sr. belgeseli ile Dolittle’da oynadı. Hayranları ünlü oyuncunun dönüşü için bu temmuz ayında vizyona girecek Nolan imzalı Oppenheimer filmini bekliyor.

- Reklam -

Yeniden beyaz perdeye uyarlanacak Ölüm Korkusu filminin senaryosu Steven Knight’a emanet edildi. Yakın zaman önce David Lindelof ve Justin Britt-Gibson’ın ayrılışıyla Star Wars evrenine dahil olan Knight, BBC’nin ünlü drama dizisi Peaky Blinders’ın da yazarlığını üstlenmişti.

Robert Downey Jr.’lı “Vertigo” Filmi Ne Zaman Çıkacak?

Fransız D’entres les morts romanından uyarlanan Vertigo filmi ilk defa vizyona girdiğinde büyük ses getirmiş ve sinema eleştirmenlerini ikiye bölmüştü. Yapıma dair en büyük eleştiri filmin çok uzun ve ritminin düşük olduğu yönündeydi.

Hitchcock’un klasik gerilim ögeleriyle dolu film, San Fransico polisi John “Scottie” Ferguson’un yükseklikten aşırı derece korkması ve ciddi vertigo teşhisi almasını konu alıyor. Kim Novak’ın canlandırdığı Madeleine’e âşık olan Scottie, beklenmedik bir sona doğru ilerler.

Vertigo filmi dolly zoom efektini ilk defa kullanmasıyla sinema teknolojisinde de önemli bir yer tutuyor. American Film Enstitüsü 2007 yılında yaptığı listede En İyi 10 Film kategorisinde Hitchcock’un filmini 9. sıraya koymuştu. Film geçen yıllarda Pendulo Studios tarafından video oyununa da uyarlanmıştı.

Paramount Pictures, Vertigo filminin yönetmeni, oyuncu kadrosu ya da ne zaman çıkacağına dair henüz bir detay vermedi.

Siz Vertigo filminin yeniden çekilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version