in ,

Antarktika’da Sayım Var: Penguen Sayacak Personel Aranıyor

Antarktika kıtasında penguen nüfusunu sayacak personel aranıyor. Seçilen kişiler, Goudier Adası’na Gentoo penguenleri ile birlikte yaşayacak.

Antarktika penguen sayımı personel ilanı
- Reklam -
- Reklam -

Antarktika kıtasında yaşayan penguen nüfusunu sayabilmek için personel ilanı açıldı. Elemeyi geçen kişiler, Goudier Adası’na Gentoo penguenleri ile beraber yaşayacak.

Antarktika kıtasında bulunan ve dünyanın en ücra postanesi olarak anılan üste “penguen sayacak personel” arayışı başladı.

Birleşik Krallık Antarktika Mirası Vakfı (UKAHT), Port Lockroy’daki üssünü devam ettirecek ekibi arıyor. İlana kısa süre içerisinde yüzlerce başvuru geldiği kaydediliyor.

- Reklam -

Koronavirüs pandemisinin başından beri ilk defa tekrar halka açılmayı planlayan üs, kasım ile mart ayları arasında yaklaşık 18 bin kişiyi misafir ediyor.

Merkezi Cambridge’de bulunan yardım kuruluşu, Antarktika’daki tarihi binaların ve eserlerin bakımından sorumlu mevsimlik postane müdürü görevi için genellikle her yıl ilan veriyor.

Seçilen isimler, Antarktika Yarımadası’nın Goudier Adası’nda yaşayan Gentoo penguenlerinin yanına yerleştirilecek.

Antarktika Kıtasındaki Penguen Sayımı Görevi için Aranan Özellikler Zorlu Gözüküyor

Başvuruda bulunacak adayların zorlu yaşam koşullarına ayak uydurabilmeleri bekleniyor. Fiziksel olarak zinde ve çevre bilincine sahip kişileri arayan kuruluş, özellikle şebeke suyunun da olmadığı bölgede asgari koşullarda nasıl yaşayabileceğini bilen adaylara öncelik verecek.

Gündelik işler arasında postane ile birlikte hediye dükkânının işletilmesi, penguen sayımının gerçekleştirilmesi ve Bransfield House’taki eserlerin bakımı bulunuyor.

Elemeyi geçerek işe başlayacak kişiler, 2019 yılından beri üste düzenli yaşayan ilk insanlar olacak.

Port Lockroy Antarktika penguen

- Reklam -

Port Lockroy, 1944’ten 1962’ye dek Antarktika Yarımadası’nda kurulan ilk kalıcı Britanya üssü olma özelliğini taşıyor. Bina 2006 senesinde müze ve postane olarak görev yapmaya başlamıştı.

UKAHT’nin Antarktika operasyonlarını yöneten Lauren Luscombe, BBC’ye şu açıklamaları yaptı:

“Port Lockroy’un sıkıntısız bir şekilde işlemesini sağlamak için gereken günlük görevlerin doğası düşünüldüğünde ekip için perakende satış deneyimi, müzecilik, koruma ve bina bakımı ve liderlik veya yönetim gibi bir dizi beceriye sahip kişiler arıyoruz.

“Tüm bunların ötesinde, adayların bize kim olduklarını açıkça göstermeleri önemli. Hem başvuruları aracılığıyla hem de aday seçme süreci esnasında onları tanımamız gerekiyor. Başarılı adaylar, 5 ay boyunca birbirine yakın mesafede yaşayacak. Bu sebeple beceri setleri ve kişiliklerde doğru dengeyi kurmamız da hayati önemde.”

UKAHT’nin internet sitesi üzerinden yapılacak başvurular için belirlenen son tarih 25 Nisan Pazartesi günü saat 23.59.

İşe kabul edilen personel, Ekim 2022 tarihinde Cambridge’de bir haftalık eğitime katılacak. Mart 2023’te ise Antarktika kıtasına doğru yola çıkacak.

Siz böyle bir işte çalışmak ister miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Maaşı söylememişler ama iş sosyal ve psikolojik açıdan zorlu olduğu için fiyatı iyidir, birde sterlin üzerinden alınsa harcayacak yer olmadığı için aldığın maaşın tümü cepte, 2 yıl çalışılsa ve buraya tekrar gelinse holding kuracak duruma gelinir sanırım :grin: Tek sıkıntılı yönü haftada diyelim 6 gün çalıştın 1 gün tatil hakkın olsa diğer günlerden ne farkı olur bilmiyorum.

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    arda-turan-vs-penguen_1747708

    Zor iş :smiley:

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Himmet, Hayret, Saffet ve Gayret bu işi başarır. İşi bu dört kardeşe versinler. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

emma watson atatürk disney dizi

Emma Watson, Disney’in Atatürk Dizisine Katıldı: Müzikler Hans Zimmer’dan

Ezra Miller The Flash Sonrası DC Sinematik Evreni Filminde Yer Almayacak

Ezra Miller, The Flash Rolüne Veda Edebilir: Oyuncu ‘Uygunsuz Davranışları’ Nedeniyle Kovulmanın Eşiğinde