Menu
in ,

Yeniden Uyarlaması Yapılan 10 Dikkat Çekici Anime Serisi

Klasik anime serileri yeni uyarlamaları ile ses getirmeye devam ediyor. Birçok seri yeni nesil tarafından tekrar keşfedilmeyi bekliyor. İşte yeni uyarlamalar ile dikkat çeken 10 yapım!

Anime yapımlarına artan ilgi sonucu dijital yayın platformları her gün yeni projelerle hayranların karşısına çıkıyor. Bu yolla klasik seriler ekranlarda yeninden çevrim ile kendilerine tekrar yer buluyor.

Günümüzde ilgiyle takip edilen çoğu anime serisinin geçmişi tahmin edilenden daha eskiye dayanıyor. Hikâye işleyişinin değişimi ve karakter tasarımlarıyla birçok seri yeni bir yol alıyor ve keşfedilmeyi bekliyor.

İşte Yeni Uyarlamaları ile Ses Getiren 10 Anime

10. Doraemon (2005)

- Reklam -

Her yaştan izleyicinin tanıdığı Doraemon, gelecekten gelen bir robot kedidir. Nobita Nobi’ye yardımcı olmak için ortaya çıkar ve birlikte çeşitli maceralara atılırlar.
Doraemon, Japon anime kültürünün temsilcilerinden biri. Ülkemizde de oldukça sevilen seri 3 farklı anime uyarlamasına sahip. 2005’te başlayan son uyarlama ise hâlâ devam ediyor.

9. Astro Boy (2003)

Anime dünyasının bir tür maskotu sayılan Astro Boy’un mangası, 1952-1968 yıllarında yayımlandı.Serinin 2003’te yapılan versiyonu, ilk animesinin 40. yıldönümüne özel bir kutlama niteliğindeydi. Bu versiyon 1963’te ve 1980’deki anime uyarlamalarının birer yansıması olsa da, modern ve sinematik haliyle daha karanlık bir temaya sahip.

8. Casshern Sins

1973’te yayınlanmış Casshern animesi 2008’de Casshern Sins ismiyle tekrar ekranlara döndü. Neredeyse unutulmak üzere olan seri üzerindeki tozlardan kurtulmuş oldu.

Serinin orijinal hikâyesi Braiking Boss isimli kötü karakterle mücadele eden ve adalet için savaşan cyborg Casshen’i anlatıyor.

Yeni uyarlamada ise, Braiking Boss dünyaya hükmeder. İnsan ırkını kurtarılması için Luna isimli bir kız ortaya çıkar. Casshern ise bu kez Braiking Boss’a çalıştığı için Luna’yı öldürür. Bu ölüm, dünyayı kıyamete sürükler. Yüzyıllar sonra tekrar oraya çıkan Casshern kim olduğunu hatırlamamaktadır.

7. Sailor Moon Crystal

1990’lı yılların sevilen animesi Ay Savaşçısı, serinin 20. yılında Sailor Moon Crystal olarak geri döndü. Yeni uyarlamada konu itibariyle yine Usagi Tsukino’nun maceraları devam ediyor ve önceki seriye göre bu yapım mangaya daha sadık ilerliyor.
Sailor Moon Crystal macerası serinin 2021’de yayınlanan son filmi Sailor Moon Eternal: The Movie ile devam etti.

6. Devilman: Crybaby

1972’de mangası yayımlanan Devilman, Netflix animesi olarak 2018’de geri döndü.

Devilman: Crybaby, 2019 Crunchyroll Anime Ödülleri’nde yılın animesi ödülünü aldı. Yeni uyarlamayı çok sevenler olsa da, yapım olumsuz eleştiriler de aldı. Manganın ana noktaları baz alındığı yeni uyarlama, hikâyeyi daha modern bir dünyada izleyiciye sunuyor.

5. Fruits Basket

Son yılların ilgiyle takip edilen animelerinden biri de Fruits Basket. Serinin ilk televizyon anime uyarlaması 2001’de yayınlandı.

2019’da yayınlanmaya başlayan yeni uyarlama ise mangayı önceki seriden daha fazla takip ediyor. Shoujo türü sevenlerin ilgisiyle popülerliği oldukça artan seri 3 sezon sürdü.

4. Hellsing Ultimate

Vampir ve doğaüstü güç türlerini sevenlerin ortak noktası Hellsing’in ilk televizyon anime uyarlaması 2001’de yapıldı ve 13 bölüm sürdü. Seri Hellsing Ultimate olarak OVA bölümlerle 2006’da tekrar izleyicilerin karşısına çıktı. Mangayı takip eden hikâye ve tasarımıyla yeni uyarlama daha çok sevildi.

3. Dororo

Dororo’nun mangası 1967’de yayımlanmaya başladı. Serinin ilk anime uyarlaması 1969’da yayınlandı ve 2019’da Amazon Prime ile tekrar ekranlara döndü.

Mangada yer alan çocuksu çizimlerden ziyade Dororo bu kez, daha ciddi ve olgun tasarımlarla izleyicinin karşısına çıktı. Animenin yeni uyarlaması oldukça ilgi uyandırdı ve sevilen yapımlar arasında yerini aldı.

2. Hunter x Hunter

Birçok seriye ilham olan Hunter x Hunter’ın ilk televizyon seri uyarlaması 1999’da başladı ve 62 bölüm sürdü. Seri 2011’de yeni tasarımlarla geri döndü.

Manganın devam etmesi üzerine değişenler ve animasyon stili haricinde yeni uyarlamanın hikâye akışında ciddi bir değişiklik yer almıyor.

1. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Efsanevi animeler arasına adını yazdırmış Fullmetal Alchemist: Brotherhood yeni uyarlaması başarıyla yapılan serilerden biri.

Manganın ilk uyarlaması Fullmetal Alchemist adıyla 2003’te başladı. Manganın o sıralar devam etmesi animede bazı boşluklaroluşturdu. Hikâyenin farklı bir rota izlemesi ise olumsuz yorumlara neden oldu.

Seri 2009’da Fullmetal Alchemist: Brotherhood olarak geri döndü. 64 bölüm süren yeni uyarlama mangaya daha sadık ilerledi.


Peki ya sizler listede bulunan hangi yeniden çevrimi yapılan animeyi izlediniz? Sizlerin favorileri hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Yorum Yap

Exit mobile version