in ,

Duygusal Esneklik Kazanmak İsteyenlere: Serdar Nurmedov İmzalı “Büyük Sorunların Küçük Kitabı” Raflarda

Serdar Nurmedov imzalı “Büyük Sorunların Küçük Kitabı” raflardaki yerini alıyor. Eser, Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Büyük Sorunların Küçük Kitabı - Serdar Nurmedov
- Reklam -
- Reklam -

Büyük Sorunların Küçük Kitabı raflarda. Doç.Dr. Serdar Nurmedov‘un kaleminden çıkan eser, duygusal esneklik kazanmak isteyenler için dokuz adımda kabul ve kararlılık terapisini (ACT) anlatıyor. Kitap, Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Serdar Nurmedov, 1976 yılında Türkmenistan’ın Daşoğuz kentinde doğdu ve eğitim hayatını Türkiye’de sürdürdü. Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Psikiyatri alanındaki uzmanlığını Marmara Üniversitesi’nde tamamlayan Nurmedov, şu anda NPİstanbul Hastanesi’nde klinik şefliği yapıyor. Özellikle alkol-madde bağımlılığı, bellek işlevleri ve nöropsikiyatri üzerine çalışmaları ile tanınıyor.

Daha önce Prof Dr Nevzat Tarhan‘la birlikte Bağımlılık: Sanal veya Gerçek Bağımlılıkla Başa Çıkma adında da bir kitap yazan Nurmedov’un yeni kitabı, okuyuculara teorik bilgi yükü olmadan, uygulamalı bir terapi rehberi sunmayı amaçlıyor.

- Reklam -

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), günümüzün popüler terapi yaklaşımlarından biri. Bilişsel davranışçı terapilere alternatif olarak geliştirilmiş bu yöntem, duygularla yüzleşmeyi ve kabullenmeyi öğretiyor. Nurmedov’un eseri de işte tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Büyük Sorunların Küçük Kitabı – Serdar Nurmedov | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Büyük Sorunların Küçük Kitabı - Serdar Nurmedov

İlginçtir ki çoğumuz acıyı, ıstırabı, kederi kendimize yakıştıramayız. Bunlardan kurtulmak isteriz. Çünkü çocukluğumuzdan beri duygu, his ve düşünceleri olumlu/olumsuz ya da iyi/kötü olarak tasnif etmeyi öğrendik. Dolayısıyla olumsuzdan kaçmak, olumluya koşmak üzerine kuruludur hayatımız.

Acıdan kaçmak, dertlerimize çare bulmak için yaptıklarımızdan biri de kitap okumaktır ama okuduğumuz kitaplar çoğu zaman başka insanların hayatından ya da hikâyesinden bahseder. Sorunların ve yaşananların dışsallaştırılması kabulünü kolaylaştırıyor olabilir belki ama bu kitap doğrudan SİZ’e odaklanıyor.

Dolayısıyla burada yazılanları okumak biraz zor gelebilir. Çünkü okurken kendimizle yüzleşeceğiz. Bu bizim hikâyemiz. Bizim hayatımız. Bizim heybemizdekiler. Bu da belli bir ölçüde acı ve ıstırap verebilir.

- Reklam -

Bu kitapta farkındalık ve şefkatle çoğu zaman kendimize sormaktan kaçındığımız soruları soracağız. Ama inatla ve ısrarla doğru cevapları bulmak için çabalamayacağız. Sorun neyse onu kontrol etmeye çalışmadan, kendimize duygusal esneklik kazandırma alıştırmaları yapacağız. Adım adım ilerleyen bir tempoyla hayat hikâyemizi yazacak, kaçınma davranışlarımızı bulacak, değerlerimizi ve hedeflerimizi belirleyecek, kabul’e ve an’da olmaya doğru bir yolculuğa çıkacağız.

“Bugüne kadar gitmediğim psikiyatrist/psikolog kalmadı ama hiçbiri bu sorunumu çözemedi” diyen bir grup insan var. İşte bu kitap onlar için. Bu kitap, hayal kırıklığına uğrayan, artık herhangi bir yardım beklemeyen ve her zaman “kendi kalesine gol atmak” zorunda kalanlar için. Bu kitap aynı zamanda ‘terapiye inanmayanlar’ için. “Ben istersem kendim hallederim, her şey insanın kafasında biter” diyenler için.

Kendisi de bir psikiyatrist olan Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, kitapla ilgili olarak şunları söylüyor:

“Değerli meslektaşım Serdar Nurmedov Kabul ve Kararlılık Terapisini çok yalın ve sade bir dille anlatmış. Bu kitap ile 9 adımda daha fazla anda kalmayı sağlayan yaşama stratejilerini öğrenecek, sizin için önemli olan değerlere odaklanıp acı veren duygu ve deneyimlere daha az kapılmayı deneyimleyeceksiniz. Yaşamınızdaki değişim sürecinde size ışık tutacak bu kitabı okumak tam bir kazan-kazan deneyimidir; herkese öneriyorum.”

Toplamda 176 sayfadan oluşan ve kapak tasarımını Hacer Ceren Yavuz‘un üstlendiği kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Sizler de kitap ve kararlılık terapisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Girit'te 4.000 Yıllık Labirent Yapı Bulundu

Girit’te Labirent Benzeri Duvarlara Sahip 4.000 Yıllık Gizemli Bir Yapı Bulundu

Catherine Laga’aia - Moana Film - Başrol

Catherine Laga’aia, Disney’in Live-Action “Moana” Filminde Başrolü Canlandıracak