in ,

“Deadpool & Wolverine” Filmi Çin’de Sansürlü Şekilde Vizyona Girecek: Marvel’dan Açıklama Geldi

Deadpool & Wolverine, Çin sinemalarında gösterime girmeye hazırlanıyor. Ancak film sansürlü olarak izleyiciyle buluşacak.

Deadpool & Wolverine Çin'de Sansürlenerek Vizyona Giriyor
- Reklam -
- Reklam -

Deadpool & Wolverine Çin’de sansürlü şekilde vizyona girmeye hazırlanıyor. Marvel Studios, filmin 26 Temmuz’da hem Kuzey Amerika hem de Çin’de aynı anda vizyona gireceğini duyurdu.

Çin’in bugüne dek vizyona giren birçok filmde sansür uyguladığı biliniyor. Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’lı yılın tek Marvel Sinematik Evreni filmi olan Deadpool & Wolverine de bu sansürden nasibini aldı. Ancak yapım, yetişkin temalı bir Marvel filmi olmasına rağmen Çin’de sadece “minimal düzeyde” kesintilere uğrayacak.

Tüm yabancı filmler Çin’de gösterilmeden önce yerel makamlardan izin alıyor, sansürden geçiyor ve böylece bir vizyon tarihi alıyor. Marvel’ın Weibo (sosyal medya) hesabından yapılan açıklamada, filmin 26 Temmuz’da Çin’de vizyona gireceği belirtildi ve Disney tarafından da teyit edildi. Başka bir Weibo paylaşımında ise Hugh Jackman, Ryan Reynolds ve yönetmen Shawn Levy’nin 2 Temmuz’da Çin’e tanıtım için geleceği duyuruldu.

- Reklam -

Disney ve Marvel, filmin hangi sahnelerinin kesildiği konusunda net bilgi vermese de kesintilerin “şiddet, kan, vahşet ve küfürlü dil” nedeniyle minimal düzeyde olduğu belirtildi. Stüdyoya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, hikâyenin bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılan küçük düzenlemeler, filmin “Deadpool ruhuna” sadık kalmasını sağlayacak.

"Deadpool & Wolverine" Filmi Çin'de Sansürlü Şekilde Vizyona Girecek: Marvel'dan Açıklama Geldi

Ancak bu durum Once Upon a Deadpool adıyla vizyona giren Deadpool 2’den farklı. O film, yeniden çekilmiş sahnelerle tamamen yeni bir PG-13 versiyonuna dönüştürülmüştü.

Çin’de resmi bir film derecelendirme sistemi bulunmuyor ve teorik olarak tüm filmler her yaştan izleyiciye açık olmalı. Ancak bazı sinema işletmecileri ve dağıtımcılar zaman zaman kendi kılavuzlarını yayınlıyor.

Çin’de Sansürlü Şekilde Vizyona Girecek “Deadpool & Wolverine” Filmi Türkiye’de Daha Önce Çıkacak

Bu kararla birlikte son altı Marvel filmin beşi Çin’de gösterime girmiş olacak: The Marvels (2023), Ant-Man 3 (2023), Guardians of the Galaxy 3 (2023) ve Black Panther 2 (2022). Bu süreç içerisinde çıkan Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü’ Çin’de vizyona girmemişti.

- Reklam -

Hollywood filmleri, pandemiden önce Çin’de yakaladıkları başarıyı son yıllarda tekrar elde etmekte zorlanıyor. 2022 ve 2023’te ithal filmlerin Çin gişe hasılatındaki payı %15’ler civarında kaldı. 2023’te sadece Godzilla x Kong: The New Empire 132 milyon dolar hasılat yaparak gişe rekorları kırdı.

"Deadpool & Wolverine" Filmi Çin'de Sansürlü Şekilde Vizyona Girecek: Marvel'dan Açıklama Geldi

Deadpool & Wolverine’in Çin’deki performansı, Marvel markasının bu pazardaki güncel durumu hakkında ipuçları verecek. Film Türkiye’de herhangi bir sansüre maruz kalmadan 24 Temmuz 2024’te beyaz perdedeki yerini alacak.

MCU’nun bu yılki tek filmi olan Deadpool & Wolverine’den beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    +18 yemedi yani. Gişe telaşı sarmış Marveli.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Will Smith, Yeni Bilimkurgu Filmi "Resistor"ın Başrolünde

Will Smith, “Resistor” ile Yıllar Sonra Bilimkurgu Türüne Geri Dönüyor

Martin Scorsese'den Antik Gemi Batıkları Belgeseli Geliyor

Martin Scorsese’den Sicilya’daki Antik Gemi Batıkları Hakkında Bir Belgesel Geliyor