in

The Cleaners Dizisi Yolda: Amazon Yapımının Başında Orlando Bloom Var

The Cleaners, Amazon Prime dizisi oluyor. Ken Liu’nun bilimkurgu öyküsü ekrana taşınıyor. Yapımın başında Orlando Bloom ve The OA senaristi var.

Orlando Bloom The Cleaners
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü yazar Ken Liu’nun kaleme aldığı kısa bilimkurgu öyküsü, The Cleaners adıyla Amazon Prime dizisi oluyor. The OA yazarı Dominic Orlando tarafından televizyona uyarlanan projede, ünlü oyuncu Orlando Bloom da yürütücü yapımcı olarak yer alacak.

The Cleaners yakın gelecekte cansız nesnelerin insanların deneyimlerinin anılarını nasıl taşıdığını ve belirli bir kesimin bu anıları dokunarak yeniden yaşama yeteneğine sahip olduğunu konu ediniyor. Temizleyiciler olarak Türkçeye çevrilebilecek The Cleaners, nesneleri sterilize etmek ve bu anıların taşıyabileceği duygusal yükleri hafifletmek için işe alınan uzmanlara deniyor. Diziye aktarılacak hikâyenin merkezinde, ailesinin temizlik işini miras alan gizemli genç bir adamın maceraları yer alacak.

Hans Christian Andersen’in The Princess and the Pea kitabına dayanan hikâye, Amazon Original Stories’in 15 Aralık’ta yayınlanacak olan Faraway adlı, yeniden anlatılan peri masallarından oluşan bir koleksiyonun parçası olarak gelecek.

- Reklam -

The Cleaners Orlando Bloom

Dizi, Bloom’un sahip olduğu Amazing Owl şirketi ve Amazon Stüdyoları ortaklığında hazırlanacak. Orlanda Bloom’un yanı sıra, kısa öykünün yazarı Ken Liu ve Adam Karasick de (3:10 to Yuma, Zoo) yapımcı koltuğunda olacaklar.

Orlando Bloom, The Cleaners Dizisiyle Amazon’la Üçüncü Defa İş Yapacak

The Cleaners’le birlikte Orlando Bloom, Amazon ile üçüncü anlaşmasını da yapmış olacak. Kendisi ilk olarak, birinci sezonu geçen sene yayınlanan ve olumlu tepkiler alan Carnival Row dizisinde başrolde oynamıştı. İkinci sezon çekimleri geçen ağustos ayında tamamlanan dizi fantastik unsurların bol olduğu farklı bir dünyayı tasvir ediyordu. Ayrıca ağustos sonunda çıkan bir haberde de sonraki projesini öğrenmiştik. Dünyanın çeşitli bölgelerinde siyasi tutukluların serbest bırakılmasına yardım eden insan hakları avukatı Jared Genser’ın hikâyesi, yine Amazon için bir dizi olarak geliştirme hazırlıklarına başlamıştı.

Dominic Orlando, Netflix’in The OA ve Mindhunter dizileriyle tanınıyor. Şu anda Plan B ve Amazon Studios ortaklığında, yakında çıkacak olan Amazon orijinal dizisi Outer Range’de yardımcı yapımcı ve senarist olarak görev aldı. Son olarak Amazon’un Them adlı projesinde yazar ve yapımcılık yapmıştı.

- Reklam -

Ken Liu

Ken Liu, Kayıp Rıhtım okurlarının da tanıdığı bir yazar. Ancak şimdiye kadar Türkçeye çevrilmiş İthaki Yayınları’ndan çıkan Kralların Merhameti adında tek bir kitabı var. Yine de Hugo ve Nebula gibi birçok ödülü veya bu ödüllerde adaylığı bulunuyor.

Orlando Bloom’un da işin içinde bulunduğu The Cleaners projesini sizler nasıl buldunuz? Hazır Amazon Prime ülkemize de gelmişken bu tür haberler sizleri mutlu ediyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Carnival Row: Peri Masalında Geçen Bir Dedektiflik Öyküsü

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for gamora gamora dedi ki:

    Kendisini Yüzüklerin Efendisi dizisinde de görmekten mutluluk duyardık.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Nerde tuhaf fantastik bilimkurgu dizisi varsa bu adamı oynatırlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Otelde Yedi Kişi - Kenan Hulusi Koray

Bir Otelde Yedi Kişi: Kenan Hulusi Koray Eserleri Yeniden Okurla Buluşuyor

Spotify, RTÜK Erişim Engeli

Spotify, RTÜK’ten Son İkazı Aldı: Erişim Engeli Gelebilir