in ,

“Attack on Titan”ın Yaratıcısı Hajime Isayama’dan Hayranlarına Manga Serisi Önerisi

Hajime Isayama, takipçilerine bir manga önerisinde bulundu. “Attack on Titan” ile adından çokça söz ettiren sanatçı, “Blue Giant” serisinden bahsetti.

Hajime Isayama Manga Önerisi Blue Giant
- Reklam -
- Reklam -

Hajime Isayama, geçen haftalarda yayımlanan sanat kitabında yer alan söyleşisinde, Shinichi Ishizuka’nın Blue Giant mangasını önerdi.

Dünyaca ünlü Attack on Titan mangası 2021 yılında hayranlarıyla vedalaştı. Okurlar, MAPPA tarafından ekrana taşınan final bölümlerini 2023’te izledi ve o tarihten beri yeni Titana Saldırı içerikleri bekliyor.

Hajime Isayama ise 30 Nisan’da Attack on Titan Art Book: FLY adlı özel basım bir sanat kitabıyla okurların karşısına çıktı. Bu kitapta Cilt 35 olarak anılan Levi Ackerman’ın Bad Boys hikâyesinin yanı sıra AoT dünyasına dair bilgiler, Isayama’nın çizim taslakları ve mangakayla yapılan bazı söyleşiler yer alıyordu.

- Reklam -

Hajime Isayama Manga Önerisi

Hajime Isayama, Sıkı Bir “Blue Giant” Okuru

Söyleşide yakın dönem favorisi olarak Blue Giant’ı öne çıkaran Hajime Isayama seriden şu sözlerle bahsediyor:

“Son zamanlarda çok manga okuyorum. Özellikle de isekai türünden hikâyeleri. Her ne kadar bir isekai olmasa da şu anda en çok okuduğum manga Shinichi Ishizuka’nın Blue Giant’ı.”

Yayın hayatına Mayıs 2013’te başlayan Blue Giant, müzik temalı bir drama serisi. Dai Miyamoto adlı bir lise öğrencisinin hikâyesini takip eden manga, caz müziğini keşfettikten sonra hayatı değişen gencin maceralarını anlatıyor. Manga, çocuğun caz müziğinde ustalaşma çabalarını ele alıyor.

2016’da Supreme, 2020’de Explorer başlıklarıyla yolculuğuna devam eden Blue Giant son olarak 2023’te Momentum ile manga okurlarının karşısına çıktı. Seri aynı zamanda 2023’te Yuzuru Tachikawa imzalı bir anime filmine de konu oldu.

- Reklam -

Blue Giant

Blue Giant’ın konusu şu sözlerle özetleniyor:

“Dai, Sendai kentinde sıcak yaz günleri ve yağmurlu geceler eşliğinde sıradan bir lise hayatı yaşadı. Basketbol, yarı zamanlı işler ve belirsiz bir gelecek arasında, bir şey eksikti. Ve o şey müzikti. Okuldaki son günleri sırasında Dai içten bir yemin etti: ‘Dünyanın en iyi caz müzisyeni olacağım.’ Peki, en iyi olmak için ne gerekiyor? Yetenek mi? Çaba mı? Şans mı? Yoksa sadece müzik için derin, saf bir sevgi ve ne zaman pes edeceğini bilmeyecek kadar inatçılık mı?”

Siz Hajime Isayama’nın Blue Giant tercihini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Ghost in the Shell Animesi

Matrix’in İlham Kaynaklarındandı: Siberpunk Türünün Öncülerinden “Ghost in the Shell”in Yeni Animesi Geliyor

Bruce Campbell James Bond Kotusu

“The Evil Dead”in Yıldızı Bruce Campbell, “James Bond”un Kötü Karakterini Canlandırmak İstiyor