in ,

“Attack on Titan” Mangası Büyük Finalin Ardından Yıllar Sonra Yeni Bir Bölüm ile Dönüyor

“Attack on Titan” mangası 2021’deki finalinin ardından 35. Cilt olarak anılan yeni bir bölüm ile okurların karşısına çıkıyor. “FLY” isimli sanat kitabının Levi Ackerman’a odaklanan bir hikâyeye yer vermesi bekleniyor.

Attack on Titan Mangası 35. Cilt Bölüm Levi Ackerman
- Reklam -
- Reklam -

Attack on Titan mangası sürpriz bir bölüm ile geri dönüyor. FLY isimli özel bir sanat kitabı içerisinde 35. cilt olarak adlandırılan ve Levi Ackerman karakterinin çocukluk yıllarını ele alan bir hikâyeye ev sahipliği yapacak.

Hajime Isayama tarafından yazılıp çizilen Attack on Titan (Titana Saldırı) mangası, 2009 – 2021 yılları arasında toplamda 34. cilt hâlinde yayımlanmıştı. Animeye de uyarlanan eserin TV macerası ise geçen yılki büyük finalle sona ermişti.

Okurlar ve izleyiciler İzdiham’ın yıkıcı etkileriyle yüzleşirken Attack on Titan karakterlerinin gelecekte neler yaptıkları en çok merak edilen konular arasındaydı. Geçen sene, Attack on Titan Cilt 35 olarak anılan kısa bir maceranın yolda olduğu duyurulmuştu. Gelen son haberler ise yeni sayının konusu ve diğer detayları hakkındaki bazı bilgileri gün yüzüne çıkardı.

- Reklam -

“Attack on Titan” 35. Cilt Yalnızca 18 Sayfalık Bir Levi Ackerman Macerası

Attack on Titan mangası resmi olarak 2021’de sona erdi. Anime uyarlaması ise geçen yıl tamamlandı. Her ne kadar Hajime Isayama devam hikâyeleri için bir açık kapı bırakmış olsa da, dünya çapında popüler olan serinin yeni maceralarının yakın zamanda okurlarla buluşması pek olası görünmüyor.

Attack on Titan Fly

AoT hayranları tüm bu süreçte yeni içeriklerden mahrum kalmayacaklar. Attack on Titan Art Book: FLY adlı özel bir çalışmanın 30 Nisan 2024 tarihinde okurların karşısına çıkması bekleniyor. Koleksiyonluk bir baskı olacağı belirtilen bu eserde, aynı zamanda Attack on Titan Cilt 35 olarak adlandırılan 18 sayfalık yeni bir hikâye de yer alacak.

Hajime Isayama bu koleksiyonluk özel baskıda yer alan bonus bölüm hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Benim adım Hajime Isayama. Attack on Titan’ı bitireli yaklaşık iki buçuk yıl oldu.

Renkli bir sanat kitabı yayınlamaya karar verdim. Bundan büyük onur duyuyorum. Geçmiş çalışmalarımın bir kitapta toplanmasından dolayı mutluyum.

Gururla, “Tüm çalışmalarımı bir kitapta topladığım için çok mutluyum,” demek isterdim ama aslında sadece renkli illüstrasyonlar için çizimler yaptım ve benim için renklendirme çalışması yapılmasını istedim.

Gururla söylüyorum ki çizim konusunda pek başarılı olmadığım bilinir. Dolayısıyla bu kadar iyi bir renklendirme işi yapmamın imkanı yok. İnanıyorum ki serileştirmenin başından beri Attack on Titan’ın renklendirilmesinden sorumlu olan ve serileştirmeyi destekleyen uzmanın varlığı olmadan bu çalışma mümkün olmazdı.

Bu kez yayınlanacak renkli sanat kitabının, seriyi perde arkasında desteklemeye devam edenlere odaklanması beni mutlu edecektir.

- Reklam -

Şimdi bu kitap için yeni bir manga yazıyorum. Attack on Titan Cilt 35’in özel baskıda bonus manga bölümü olarak yer alacak. Umarım dört gözle beklersiniz.

Attack on Titan Mangası 35. Cilt Bölüm Levi Ackerman - Özel

Hayranlar yeni bir manga bölümünün yolda olduğunu biliyordu. Ancak bölümün Levi Ackerman’ın çocukluğuna odaklanan bir flashback olacağı da bu açıklamanın ardından doğrulanmış oldu.

Levi Ackerman’ın çocukluğunu takip eden özel bölüme dair detayların yakında netleşmesi bekleniyor.

Manga serisi sona erdiğinde birçok okur mevcut finalden duydukları memnuniyetsizliklerini dile getirmişti. Bir noktada tepkiler öyle şiddetlenmişti ki New York’taki bir uluslararası anime etkinliğinde, yayıncı stüdyo okurlardan serinin yaratıcısı Isayama’ya “nazik davranmalarını” rica eden bir açıklama paylaşmıştı.

Attack on Titan Mangası Yeni 35. Cilt Bölüm Levi Ackerman

İlginizi çekebilir: “Attack on Titan” Sevenlerin Kaçırmaması Gereken 20 Anime

Siz AoT finali sonrası okurlarla buluşacak yeni bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, manga dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Fiction Horizon, Kotaku

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Kral final sezonuna doğru Eren de edgyleşip genç fanların yeni sevgilsi olunca gözden düşmüştü. Ben severim kendisini. İzlenir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sihirli Kız Sitesi 2. Cildi Türkçede Çıktı

Kentaro Sato’nun Animeye de Uyarlanan Ünlü Mangası “Sihirli Kız Sitesi” 2. Cildiyle Türkçede

Vinland Saga Mangası Final Yapıyor

“Vinland Saga” Mangası Final Yapmaya Hazırlanıyor