in , , ,

“One Piece”in Ünlü Seslendirmeni Taiki Matsuno, 56 Yaşında Hayatını Kaybetti

One Piece ve SüngerBob KareŞort gibi yapımlarla adını duyuran seslendirme sanatçısı Taiki Matsuno, 56 yaşında yaşamını yitirdi.

One Piece Seslendirmeni Taiki Matsuno Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

One Piece animesinde de seslendirme yapan Taiki Matsuno hayatını kaybetti. 26 Haziran 2024 tarihinde hayata veda eden sanatçının ölüm nedeni, ajansı Aoni Production tarafından beyin kanaması olarak açıklandı.

Tokyo doğumlu Taiki Matsuno, kariyerine birçok unutulmaz karakterle damgasını vurdu. Özellikle The Kindaichi Case Files serisinde Kindaichi Hajime karakterine hayat verdiği rolleriyle tanınıyordu. Seslendirme kariyerinde Inuyasha’da Koga, Digimon projelerinde Agumon, Yu-Gi-Oh! GX’de Jun Manjome ve Sailor Moon SuperS’te Pegasus/Helios gibi ikonik seslere hayat vermişti. Ünlü seslendirmen ayrıca Dynasty Warriors oyun serisinde Liu Shan ve Ling Tong karakterlerine de seslendirmişti.

Matsuno’nun belki de en tanınmış rollerinden biri ise SüngerBob KareŞort’un 4. sezonundan itibaren Japonca seslendirmesini üstlendiği SüngerBob karakteriydi. Bu sayede kendine hem anime hem de Batılı çizgi dizi hayranları arasında geniş bir kitle edindi.

- Reklam -

One Piece Seslendirmeni Taiki Matsuno Yaşamını Yitirdi

Taiki Matsuno “One Piece” Animesinde Birden Fazla Karaktere Sesiyle Hayat Verdi

One Piece serisinde ise Matsuno, Lafitte, Hildon, Canpacino ve Trebol gibi birden fazla karakterin seslendirilmesini üstlenmişti.

One Piece serisindeki bir başka ünlü seslendirme sanatçısı Toshio Furukawa, Matsuno’nun ölümüne dair X/Twitter’da bir anma mesajı paylaştı:

“Aoni Pro’daki meslektaşım Matsuno Taiki’nin ani vefatına şok oldum. Her gün birlikte seslendiricilerin görevlerini yerine getirdik, Aoni Juku Akademisi’nde gelecek nesilleri eğittik ve uzun yıllar yakın arkadaştık. En derin taziyelerimi sunuyorum. Sırası gelmemişti, çok erken, çok erken gitti Taiki…”

- Reklam -

Anime hayranları da Matsuno’nun mirasını hatırlatarak sanatçının vefatına dair üzüntülerini sosyal medyada dile getirdiler. Birçok hayran seslendirme kariyerinde hayat verdiği sayısız ikonik karaktere atıfta bulundu.

Taiki Matsuno Seslendirdiği Karakterler

Bir hayran “Çok genç ve üzücü bir kayıp. Ailesine başsağlığı diliyorum. SüngerBob’u da o seslendirilmişti. Kendisi gerçek bir efsaneydi,” diye yazdı. Başka bir hayran da “Lafitte’yi One Piece’in son bölümlerinde seslendirmeyecek olması üzücü ama şu ana kadar hayatımızın bir parçası olmuş olması güzel,” yorumunu yaptı.

Erken sayılacak bir yaşta hayatını kaybeden sanatçının seslendirdiği hangi karakterlere aşinaydınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, güncel haberler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Hindustan Times

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Union: Halle Berry ve Mark Wahlberg Başrolde | Fragman

Halle Berry ve Mark Wahlberg’lü Yeni Aksiyon Filmi “The Union” Geliyor: İşte İlk Fragman

The Hunt for Gollum'da LotR'dan Birçok Karakter Yer Alablir

“The Hunt for Gollum” Filminde “Yüzüklerin Efendisi” Üçlemesinden Birçok Tanıdık Yüz Geri Dönebilir