in ,

Vampir Avcısı “Van Helsing”i Modern Bir Anlayışla Ele Alan Yeni Bir TV Dizisi Geliyor

Van Helsing dizisi için çalışmalar başladı. CBS, ünlü vampir avcısının New York’ta suçluların peşine düşeceği yeni bir yoruma konuk etmeye hazırlanıyor.

Van Helsing Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Van Helsing dizisi CBS kanalı için geliştirilme aşamasına alındı. İlk defa Bram Stoker’ın Dracula romanında okurların karşısına çıkan vampir avcısı Abraham Van Helsing, modern bir bakış açısıyla ekrana taşınıyor.

Edebiyat dünyasının en ünlü canavar avcısı TV ekranlarına geri dönüş hazırlığında. Deadline’ın haberine göre Van Helsing dizisi için hazırlıklar başladı.

Van Helsing karakterinin 21. yüzyıldaki maceralarını ele alacak dizi, bazı temel unsurları Bram Stoker’ın 1897 tarihli romanından almayı ihmal etmeyecek. Bu unsurlar arasında Mina Harker karakteri de yer alıyor. Ancak Harker, yeni versiyonda bir FBI ajanı olacak ve Helsing ile birlikte New York’taki korkunç suçları çözmek için çalışacak.

- Reklam -

Netflix’in Lockerbie dizisiyle tanınan İngiliz senarist ve romancı Jonathan Lee, projenin arkasındaki isim olarak öne çıkıyor.

Van Helsing Dizisi CBS

Van Helsing Dizisi Hakkında Bilinen Detaylar Kısıtlı

Bir başka Viktorya dönemi edebiyat klasiği olan Sherlock’un güncel versiyonu olarak anılan CBS dizisi Elementary’yi yaratan Rob Doherty, Van Helsing dizisinin yapımcıları arasında yer alıyor. Carl Beverly ve Sarah Timberman da yürütücü yapımcı olarak projeye dahil olacaklar.

Bram Stoker’ın romanında Van Helsing, Dr. John Seward’ın Lucy Westernra adlı bir kadının tuhaf durumu hakkında kendisine başvurduğu bir Hollandalı profesör olarak tasvir ediliyor. Helsing kısa sürede Lucy’nin bir vampir tarafından ısırıldığını anlıyor ve Lucy’yi öldürdükten sonra, Seward ve müttefiklerine onun kaderinden sorumlu olan yaratığı mağlup etmelerine yardımcı olmak üzere ekibe dahil oluyor.

Van Helsing’in hikâyedeki rolü, Dracula’nın çeşitli uyarlamalarında büyük ölçüde genişletilmişti. Karakter birçok uyarlamada tecrübeli bir vampir avcısı ve aksiyon adamı olarak tasvir edildi. Bu durum da Stoker’ın kitabındaki yaşlı adam tasvirinin oldukça dışındaydı.

Yıllar içerisinde Helsing’i Edward Van Sloan, Peter Cushing, Anthony Hopkins, Christopher Plummer, Hugh Jackman ve Willem Dafoe gibi usta isimler canlandırdı.

- Reklam -

Van Helsing Dizi

Öte yandan 2016 yılında SyFy kanalı 2021’e dek toplamda 5 sezon sürecek bir başka Van Helsing dizisine daha imza atmıştı. Yapım merkezine Abraham Van Helsing’in soyundan gelen Vanessa Helsing’in (Kelly Overton) maceralarını almıştı.

CBS’in yeni uyarlaması henüz ön geliştirme aşamasında. Dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.

İlginizi çekebilir: En İyi Vampir Animeleri

Helsing dizisi fikri sizin kulağınıza nasıl geliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tulsa King 2. Sezon Çıkış Tarihi

Sylvester Stallone’un Tartışmalı Dizisi “Tulsa King”de 2. Sezon Tarihi Açıklandı

Dune: Messiah Vizyon Tarihi

Denis Villeneuve’ün “Dune: Messiah” Filminde Vizyon Tarihi Belli Oldu