in

X-Men: Magneto – Vasiyet Çıktı

X-Men’in en büyük düşmanlarından Magneto’nun çocukluğunu İkinci Dünya Savaşı tarihçesiyle tutarlı bir şekilde birleştiren “Vasiyet” bizlerle.

vasiyet ust
- Reklam -
- Reklam -

X-Men ekibi bugüne kadar pek çok düşmanla karşılaştı. Ama hiçbiri kimi zaman ölümcül bir hasım kimi zamansa beklenmedik bir müttefik olarak karşılarına çıkan Magneto kadar etkileyici, akılda kalıcı, hatta neredeyse sempati duyacağınız “bir kötü” olamadı. Bununla birlikte o da hepimiz gibi bir çocuktu. Ne yazık ki İkinci Dünya Savaşı başlamadan önce Almanya’da doğmak gibi bir talihsizlik yaşayan bir çocuk… Vasiyet işte o günlerin öyküsü.

2009’da ilk kez piyasaya sürüldüğünden beri “çizgi romanların çocuk işi olmadığının kanıtı” olarak sayılan diğer grafik romanlarla birlikte anılır bu eserin adı. Bir süper kahraman macerası değil, bir köken hikâyesi.

Vasiyet’in arka kapak yazısı ve tanıtım metni şu şekilde:

- Reklam -

vasiyetYıl 1935. Adı Max Eisenhardt. Ülkedeki sayısız öğrenciden biri… Ama o, Nazi Almanyası’nda Yahudi bir öğrenci!

Marvel’ın en büyük ikonlarından birinin köken hikâyesi, gümüş bir zincirle ve genç öğrencinin gönlünü kaptırdığı bir Roman kızıyla başlıyor ve çok geçmeden, Nürnberg okul bahçesindeki gurur kırıcı davranışlardan, Polonya’daki korkulu havadan, Auschwitz-Birkenau’daki tarifsiz zulümden payını alarak, Nazi Almanyası’ndaki yürek burkan bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor.

- Reklam -

Yazar Greg Pak (Incredible Hulk) ve çizer Carmine Di Giandomenico’dan (Spider-Man Noir), X-Men kanonundaki en popüler karakterlerden birine hüzünlü ve tarihsel açıdan tutarlı bir bakış.

Çevirisini Emre Taşkıran’ın üstlendiği cilt Çizgi Düşler etiketiyle raflarda. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hap

Seçkide Doksanıncı Ay

injustice 4 1 ust

Injustice: Dördüncü Yıl Bizlerle!