in ,

“Good Omens” Dizisi 3. Sezon için Resmi Onayı Aldı

Good Omens 3. sezon ile geri dönecek. Neil Gaiman ve Terry Pratchett imzalı yapım, uzun bekleyişin ardından yeni sezon onayını kaptı.

Good Omens 3. Sezon Onay Prime Video
- Reklam -
- Reklam -

Good Omens 3. sezon için Prime Video’dan yeşil ışık yakıldı. Uzun bekleyişin sona eriş haberini yazar Neil Gaiman duyurdu.

Neil Gaiman ve Terry Pratchett imzalarıyla 1990’da yayımlanan Good Omens (Kıyamet Gösterisi) kitabı, fantazi türünün önde gelen eserleri arasında anılıyor.

2019 senesinde BBC Studios ve Amazon Studios tek sezonluk bir mini dizi ile Kıyamet Gösterisi’ni ekrana taşımıştı. Başrollerinde David Tennant ve Michael Sheen’in yer aldığı yapım izleyicilerden tam puan almıştı.

- Reklam -

Tek bir kitaptan tek mini sezonluk diziye adapte edilen Good Omens 6 bölümlük kısa macerasının ardından ekranlara veda ettiğini duyurmuştu. Ancak romanın yazarlarından Gaiman, daha önce Pratchett ile bir devam kurgusu üzerinde çalıştıklarını söylemiş ve ikinci sezon için dümene geçmişti. Neticede yeni sezon Prime Video tarafından izleyicilerin beğenisine sunulmuştu.

Good Omens 3. Sezon Onay - Prime Video Dizi

Sezon finalinin ardından benzer bir, “Devam edecek mi?” belirsizliği yeniden yaşanmıştı. Bir noktada iş öyle bir duruma gelmişti ki Gaiman kendisini, “Prime Video onay vermezse roman formatında devam ederim,” açıklamasını yaparken bulmuştu. Gaiman ayrıca 2. sezonun 3. sezon için bir tür köprü görevi gördüğüne de dikkat çekmişti.

Good Omens 3. Sezon Onayı Verildi: Kıyamet Gösterisi Devam Ediyor

Good Omens 3. sezon haberinin doğrulanmasıyla Neil Gaiman, 2015’te hayatını kaybeden Terry Pratchett ile birlikte yarattığı hikâyeyi bitirmek hakkında konuştu.

Gaiman yaptığı açıklamada, hayranların son sezonda neler bekleyebileceğine dair küçük bir ipucu da verdi.

“Terry ile 1989 ve 2006’da planladığımız hikâyeyi nihayet bitirebildiğim için çok mutluyum. Terry, Good Omens’ı televizyona uyarlarsak hikâyeyi sonuna kadar götürebileceğimiz fikrinde kararlıydı. Birinci sezon Kıyamet’ti. Tehlikeli kehanetleri ve Dünyanın Sonu’nu önlemekle ilgiliydi. İkinci sezon tatlı ve nazikti. Ancak macera Melek ve İblis’in umduğundan daha az neşeli bir şekilde sona ermiş olabilir. Şimdi üçüncü sezonda, bir kez daha dünyanın sonunu ele alacağız. Kıyamet için yapılan planlar ters gidiyor. Sadece Crowley ve Aziraphale birlikte çalışarak bunu düzeltmeyi umabilirler. Ve onlar artık konuşmuyorlar.”

Neil Gaiman - Good Omens

- Reklam -

Dizinin başyapımcısı Rob Wilkins de açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:

“Crowley ve Aziraphale’ın ikinci sezonda kalplerimizi kırdıktan sonra geri döndüklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Ödüllü ikili David Tennant ve Michael Sheen’i yeniden bir arada görmek büyük bir keyif olacak. Tek dileğimiz Terry’nin de burada olup bu yolculuğun tadını bizimle birlikte çıkarabilmesiydi.”

Good Omens 3. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

Prime Video henüz çekim takvimi hakkında bir açıklamada bulunmadı. Ancak geçen ekim ayında Neil Gaiman’ın senaryo üzerinde çalışmalara geri döndüğü biliniyor. Bununla birlikte çekimlerin yakın gelecekte İskoçya’da başlaması bekleniyor. Good Omens 3. sezon yayın tarihi hakkındaki en iyimser yanıt ise 2024’ün sonları olarak gösteriliyor.

Neil Gaiman - Good Omens 3. Sezon Kitap

Yeni sezonda Tennant ve Sheen rollerini yinelemek üzere yapıma geri dönecek. Ancak kadroda başka hangi oyuncuların yer aldığı şu an için bilinmiyor. Ortaya atılan iddialarda Derek Jacobi, Miranda Richardson, Maggie Service ve Nina Sosanya’nın rollerini yineleyebileceği öne sürülüyor.

Good Omens 3. Sezon beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antik Mısır Mezarları Aromatik Bitki Kokuyor

Antik Mısır Mezarları 2.000 Yıl Sonra Bile Hâlâ Çürümeyi Bastırabilecek Hoş Kokular Saklayabiliyor

2000'li Yıllardan Geleceği Tahmin Eden 9 Bilimkurgu Filmi

2000’li Yıllardan Geleceği Tahmin Eden 10 Bilimkurgu Filmi