in ,

Neil Gaiman, “Good Omens” 3. Sezon Senaryosu için İş Başı Yapıyor

Good Omens 3. sezon senaryo aşamasında. Prime Video henüz diziye resmi onayı vermemiş olsa da Neil Gaiman devam macerası için yazı masasının başına geçti.

Good Omens 3. Sezon Senaryo - Neil Gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Good Omens 3. sezon henüz Amazon’un yayın platformu Prime Video’dan resmi onayı almadı. Ancak yazar Neil Gaiman, devam macerası için çalışmalara yeniden başlamış durumda.

Fantazyanın önde gelen yazarları arasında bulunan Neil Gaiman ve Terry Pratchett tarafından 1990 senesinde yayımlanan Good Omens (Kıyamet Gösterisi) kitabı, türün dikkat çeken eserleri arasında yer alıyor. 2019’da BBC Studios ve Amazon Studios ortaklığında mini dizi formatında ekrana taşınan Good Omens’ta başroller David Tennant ve Michael Sheen ikilisine emanet edilmişti.

Yapım tasarlandığı gibi tek sezonda hikâyesini tamamlamış ve ekranlara veda etmişti. Ancak sonrasında Gaiman “daha fazlası için” yeniden iş başı yapmıştı. Ünlü yazar, yıllar önce Pratchett ile maceranın ne tarafa doğru yol alabileceğine dair bazı değerlendirmeler yaptıklarını duyurmuş ve Amazon için 2. sezonu geliştirmeye başlamıştı.

- Reklam -

Good Omens 3. Sezon Onayı Almazsa Hikâye Roman Formatında Devam Edecek

Dizinin 2. sezonu geçen yaz izleyicilerle buluşmuştu. Good Omens 3. sezon için ise oyuncu ve senarist grevinin sonlanması bekleniyordu. Gaiman daha önce yaptığı bir paylaşımda, 2. sezonun bir tür köprü görevi gördüğünü aktarmış ve eğer Amazon devam sezonu için sipariş vermezse kendisinin hikâyeyi yine de tamamlayacağını, bunu da roman formatında yapacağını duyurmuştu.

Good Omens 3. Sezon Planlar Dahilinde: Neil Gaiman Konuştu

Senarist grevinin sona ermesiyle birlikte ise gözler yeniden Good Omens 3. sezon ihtimallerine dönmüştü.

Neil Gaiman’ın Blusky platformunda açıkladığına göre, Amazon tarafından 3. sezonu yazmak üzere işe alınmış durumda. Gaiman şu an için yeni sezon senaryosuna bağlı tek yazar konumunda.

“Good Omens” Dizisinde En Son Neler Olmuştu?

Dizi 2. sezonun sonunda, Aziraphale ve Crowley, Gabriel’ın tuhaf hafıza kaybı vakasıyla ilgili gerçeği öğrenmiş ve anılarını Beelzebub (Shelley Conn) tarafından kendisine hediye edilen bir sineğe yerleştirdiğini keşfetmişti. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Gabriel ve Beelzebub ayrılmış, Yüce Başmelek için bir pozisyon açılmıştı. Nihayetinde Aziraphale Cennet’e dönerken Crowley Dünya’da kalmayı tercih etti. Finalde ise Aziraphale Cennet’in bir sonraki görevinin ne olduğunu öğrendi.

- Reklam -

Good Omens 2. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu

Olası 3. sezonun ise hikâyeyi kaldığı yerden devam ettirmesi bekleniyor.

Dizi ilk iki sezonuyla Prime Video kütüphanesinde yer alıyor.

Olası Good Omens 3. sezon için sizin beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

graham greene hakkında bilgi

Rus Ruletini Alışkanlık Hâline Getiren Yazar Graham Greene Hakkında 5 Tuhaf Bilgi

2023 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Kazananı Füruzan

2023 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Kazananı Füruzan Oldu