in

Nihan Kaya’nın ‘Buğu’ Adlı Romanı Yeniden Bizlerle

Nihan Kaya’nın kaleme aldığı Buğu, İthaki Yayınları etiketiyle tekrardan raflardaki yerini alıyor.

bugu ust
- Reklam -
- Reklam -

Nihan Kaya‘nın ilk olarak Kırgınlık adlı eserini yayımlayan İthaki Yayınları, bu sefer de Buğu‘yu tekrar okuyucularla buluşturuyor. Basılmış kitapları dışında internet üzerinden yayınladığı hikayelerle de belli bir okuyucu kitlesine ulaşmış olan Nihan Kaya, Buğu ile de birçok insanın beğenisini kazanmış gibi görünüyor.

Gelin birlikte bu eserin tanıtım bültenine bir göz atalım;

Başka bir yüzyıldanmış gibi konuşan, zarafet timsali bir İstanbul beyefendisi, Yasef. “Ömrümde becerebildiğim tek şey, bir kadını sevmekti,” diyor. Çocukluğundan beri sevdiği kadın, bugu kapakNur, Filistin savaşının ortasına doğmuş, sevdiği herkesi bu savaşta kaybetmiş, köklü bir ailenin tek oğlu olan Yasef gibi sevgi, ihtimam, eğitim göremeden büyümüş, yabani huylu bir aktivist. Değer verdikleri her şey, birbirine ters.

- Reklam -

Roman ve Gerçek başlıklı bölümlerle ilerleyen Buğu, kurgu ilerledikçe romanın gerçeğe, gerçeğin romana, Bakırköy Akıl Hastanesi’ndeki hastaların doktora, doktorların hastalara dönüştüğü, gerçekliğe, psikiyatri bilimine, roman tekniğine dair yerleşik inançlarımızı sorgulayan, anti-psikiyatrik bir anti-roman.

Karadan ayrılmak için denize çıkmak gerekir; ama denizde olduğumuzun tadına varabilmek için de denizden karaya bakmak esastır.

- Reklam -

Öldüğümüz için mi hayata bakıp duruyoruz yoksa?

Yaşasak ölüme bakardık.

Editör koltuğunda Ayla Duru Karadağ‘ın yer aldığı Buğu, 3 Kasım‘dan itibaren İthaki Yayınları etiketiyle tekrardan raflardaki yerini alacak.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zaman Sıçraması

Chronos Dosyaları Serisi’nin İlk Kitabı “Zaman Sıçraması” Yakında Bizlerle

naruto online

Naruto’nun Ödüllü Online Oyunu Türkçe Olarak Ülke Sınırlarına Giriş Yaptı!