in ,

2024’ün İlk Yarısında En Çok Satan Kitaplar Belli Oldu

2024 yılının ilk 6 ayında en çok satan kitaplar belirlendi. Hepsiburada’nın verilerine göre 200 bin farklı kitap 4 milyon adetten fazla sattı.

2024'ün İlk Yarısında En Çok Satan Kitaplar Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

2024’ün ilk yarısının en çok satan kitap satış verileri, okuyucuların tercihleri hakkında önemli ipuçları sunuyor. Hepsiburada’nın açıkladığı rakamlara göre, yılın ilk altı ayında yaklaşık 200 bin farklı kitap, toplamda 4 milyon adetten fazla satıldı.

Satış verilerine göre, 2024’ün ilk aylarında en çok ilgi gören kategoriler sırasıyla çocuk kitapları, eğitim kitapları, edebiyat, kişisel gelişim ve araştırma-inceleme oldu.

Yetişkin okuyucular arasında Alman yazar Pierre Franckh’in Rezonans Kanunu adlı eseri en çok satın alınan kitap oldu. Bu kitabı, İngiliz yazar Matt Haig‘in Gece Yarısı Kütüphanesi izledi. Yerli yazarlar arasında ise Şermin Yaşar‘ın Söyleme Bilmesinler adlı romanı birinci sırada yer alırken, klasik eserlerden Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı ikinci sırada kendine yer buldu.

- Reklam -

Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig

Edebiyat kategorisinde yerli ve yabancı yazarların eserleri okuyuculardan yoğun ilgi gördü. Yerli edebiyatta Şermin Yaşar ve Sabahattin Ali’nin yanı sıra Beyza Alkoç’un 3391 Km Film Özel Baskı, N. G. Kabal’ın Hepimiz Gökyüzü Olmak İstedik 2.5: Ejderha ve Yıldız ve Ayşe Kulin’in 4 Gün 3 Gece adlı eserleri ilk beşte yer aldı.

Yabancı edebiyatta ise Matt Haig’in ardından Jean-Christophe Grangé’nin Kızıl Karma, Hanya Yanagihara’nın Değersiz Bir Hayat, John Verdon’un Yılan Avı ve David Burns’ün İyi Hissetmek adlı kitapları en çok satanlar listesinde yer aldı.

2024’ün İlk Yarısında En Çok Kitap Satışı Yapan Kitaplar Çocuk Kitapları Olarak Belirlendi

Çocuk kitapları kategorisinde Sandra Lebrun ve Loic Audrain’in kaleme aldığı Büyük Sorular Kitabım zirvede yer aldı. Bu kitabı sırasıyla Senin Sayende Tanışalım Mı?, Çocuk Akademi 16-24 Ay Şimdi Cırt Cırt Vakti, Ayvayı Yedik Müzesi ve 555 Eğlenceli Çıkartma kitapları takip etti.

Kişisel gelişim kategorisinde, Pierre Franckh’in Rezonans Kanunu’nun yanı sıra Doğan Cüceloğlu’nun Başarıya Götüren Aile, Viktor Frankl’ın İnsanın Anlam Arayışı, Matt Haig’in Rahatlama Kitabı ve M. Barış Muslu’nun O An adlı eserleri okuyucuların ilgisini çekti.

4 Gün 3 Gece - Ayşe Kulin

Eğitim kitapları arasında Murat Kurt’un English Grammar Today adlı İngilizce gramer kitabı birinci sırada yer alırken, LGS ve KPSS sınavlarına yönelik hazırlık kitapları da yoğun ilgi gördü.

- Reklam -

Araştırma-Tarih kategorisinde ise Tanith Carey’nin Çocuğumun Aklından Neler Geçiyor?, M. Barış Muslu’nun Zihnimi Aç, Robert T. Kiyosaki’nin Zengin Baba Yoksul Baba, İlber Ortaylı’nın Dakikalar İçinde Atatürk ve Dünyası ve Benjamin Graham’ın Akıllı Yatırımcı adlı eserleri ön plana çıktı.

2024’ün İlk 6 Ayında En Çok Satış Yapan Yayınevleri Şöyle:

Edebiyat kitapları kategorisinde: İndigo Kitap, Doğan Kitap, Kronik Kitap, Yapı Kredi Yayınları, Epsilon Yayınevi, Koridor Yayıncılık, Can Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, Destek Yayınları, Domingo Yayınevi ve Altın Kitaplar

Çocuk kitapları kategorisinde Sincap Kitap, İş Bankası Kültür Yayınları, Çocuk Akademi, Doğan Çocuk, Yapı Kredi Yayınları, Timaş Çocuk, Domingo Yayınevi, Yükselen Zeka, Altın Kitaplar, Bi Kutu Oyun

2024'ün İlk Yarısında En Çok Satan Kitaplar

Eğitim kitapları kategorisinde: Sinan Kuzucu Yayınları, Tonguç Akademi, Benim Hocam Yayınları, Pegem Akademi Yayıncılık, Yediiklim Yayınları, Hız Yayınları, Fenomen Yayıncılık, Ankara Yayıncılık, Kr Akademi Yayınları ve ÜçDörtBeş Yayınları

Sizin 2024’ün ilk 6 ayında okuduğunuz kitaplar hangileriydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: DHA

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hulk, Deadpool & Wolverine Filminde Yer Alabilir

Hulk, Marvel’ın “Deadpool & Wolverine” Filmindeki Sürpriz Karakterlerden Biri Olabilir

Af: Yrsa Sigurdardottir İmzalı Polisiye Roman Türkçede

Ödüllü Polisiye Yazarı Yrsa Sigurdardottir’in “Af” Adlı Romanı Türkçe Raflarında