in , ,

“3 Cisim Problemi” Dizisi, 1962 Yılında Yayımlanmış Bir Kitabı ‘Çoksatanlar’ Listesine Soktu

“3 Cisim Problemi” dizisinin hikâyesinde kritik rol oynayan “Silent Spring” kitabı, Netflix uyarlaması gösterime girdikten sonra ‘en çok satanlar’ listesine

3 Cisim Problemi Dizisi - Silent Spring Kitabı Çoksatar
- Reklam -
- Reklam -

3 Cisim Problemi dizisi, yalnızca uyarlandığı seriyi değil atıfta bulunduğu bir kitabı da çoksatarlar listesine soktu.

Çinli bilimkurgu edebiyatı yazarı Cixin Liu’nun İngilizce adı Remembrance of Earth’s Past olan üçlemesinden uyarlanan 3 Cisim Problemi dizisi, geçen günlerde Netflix’te yayına girdi.

Dizinin ardında Game of Thrones ile büyük ses getiren David Benioff ile D.B. Weiss ikilisi ve The Terror yapımından Alexander Woo yer alıyordu. Dizi birçok incelemede olumlu yorumlarla ön plana çıksa da Çin’de kimi kesimlerden çeşitli tepkiler de aldı.

- Reklam -

Bölüm başına 20 milyon dolarlık bütçesiyle Netflix’in bir dizide en çok para harcanan ilk sezon maliyetine erişen 3 Cisim Problemi, gündemdeki yerini koruyor.

3 Cisim Problemi Dizi İncelemesi - 3 Body Problem - Netflix

İlk kitabı kendi dilinde 2008 yılında yayımlanan ve yazarı Cixin Liu’ya Hugo Ödülü kazandıran seri, çağdaş bilimkurgunun önde gelen eserleri arasında yer alıyor.

“3 Cisim Problemi” Dizisinde İsmi Sıkça Geçen “Silent Spring” Yıllar Sonra Popüler Oldu

Dizinin uyarlandığı serinin satışları artarken aynı zamanda adaptasyonda sıkça söz edilen Rachel Carson’ın Silent Spring adlı kitabı da Amazon’da en çok satan kitaplar listesine girerek 1 numaraya kadar yükselmeyi başardı.

Uyarlamanın ilk bölümünde Ye Wenjie isimli karakter, Rachel Carson’ın Silent Spring kitabını okurken görünüyor ve bu sırada yüksek sesle, “Doğada hiçbir şey tek başına var olamaz,” cümlesini söylüyor.

- Reklam -

3 Cisim Problemi Dizisi - Silent Spring Kitap Çoksatar

İlk defa 1962 yılında yayımlanan Silent Spring, insanlığın kimyasal kirlilik yoluyla kendi geleceği üzerindeki kolektif etkisi konusunda alarm vermesi ve farkındalığı artırmasıyla adından söz ettirmişti. Kitabın en akılda kalıcı ve ünlü bölümü olan Yarın için Bir Masal (A Fable for Tomorrow), balıklardan kuşlara, elma çiçeklerinden çocuklara kadar tüm yaşamın tarımda kullanılan DDT adlı ilaçlar nedeniyle nasıl etkilendiğini gözler önüne seriyor.

1963’te National Book Award finalistleri arasında yer alan kitap, 2004 yılında Prof. Dr. Çağatay Güler tarafından Sessiz Bahar ismiyle Türkçeye kazandırılmıştı. Palme Yayıncılık etiketiyle yayımlanan kitabın satışta olan güncel bir baskısı şu an için bulunmuyor.

3 Cisim Problemi dizisinin yarattığı bu etki ve Silent Spring hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Trek 4 Filmi Senaryo Aşamasına Geçti

“Star Trek 4” Filmi Senaryosu Yazım Aşamasında (Yeni “Uzay Yolu” Filmleri Yolda)

George Orwell'in 1984'ü Grafik Roman Oluyor

George Orwell’in “1984”ü Grafik Roman Formatında Yeniden Hayat Buluyor