in , ,

George Orwell’in “1984”ü Grafik Roman Formatında Yeniden Hayat Buluyor

George Orwell imzalı “1984” grafik roman oldu. Frédéric Pontarolo’nun çizip uyarladığı eser Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

George Orwell'in 1984'ü Grafik Roman Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

1984 grafik romanı raflardaki yerini aldı. George Orwell’in aynı adlı kült distopyasından uyarlanan eser, Frédéric Pontarolo imzasıyla ve Türkçeye Epsilon Yayınevi etiketiyle geliyor.

George Orwell imzalı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört romanı, bugüne kadar birçok farklı esere ilham vermesinin yanı sıra aynı zamanda kendi içinde de farklı uyarlamalar aldı. Kara Dörtleme’den biri olarak anılan roman, totaliter bir rejimin acımasız ve baskıcı dünyasını resmediyordu. Romandaki “Büyük Birader seni izliyor” sloganı bugün dahi sık sık tekrarlanan cümleler arasında yer alıyor.

1984, bugüne dek farklı çizgi roman ve grafik roman uyarlamaları aldı. 1948 yılında yazılan ve 2021 yılında kamu malı haline gelen eserin birçok farklı versiyonu piyasaya sürüldü. Frédéric Pontarolo’nun hazırladığı uyarlama da bunlardan biri.

- Reklam -

İlk defa Mayıs 2021’de yayımlanan grafik romanın tanıtımına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1984 Grafik Roman – Çizen ve Uyarlayan: Frédéric Pontarolo | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

1984 - Frédéric Pontarolo -Grafik Roman

1984 yılının Londra’sında, adıyla büyük bir ironi içindeki Gerçek Bakanlığı’nda çalışan Winston Smith, Julia adında bir kadına âşık olur. Ne var ki tele-ekranların herkesi izlediği, Büyük Birader’le Parti’nin neredeyse tüm duygu ve davranışlara ket vurduğu, izin verilenin dışına çıkan her söylemin düşünce suçu kapsamında görülüp cezalandırıldığı böylesi bir dünyada aşk, başlı başına bir isyandır. Ve tüm dikta rejimlerinde olduğu gibi isyan, akıl almaz cezaları da beraberinde getirir.

George Orwell’ın ölümsüz distopyası 1984, bu kitapta Frédéric Pontarolo’nun çarpıcı çizimleriyle yeniden hayat buluyor.

GÜLÜMSE

- Reklam -

BÜYÜK BİRADERİN

GÖZÜ ÜSTÜNDE

Toplamda 136 sayfadan oluşan 1984’ün çevirisini Hale Ağaçayak, editörlüğünü ise Şebnem Soral Tamer üstleniyor. Grafik roman, Mart 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: George Orwell Hakkında Bilmediğiniz 13 İlginç Gerçek

George Orwell’in eserini okumuş muydunuz? Farklı formatlarda resmedilmiş şekilde görmek nasıl bir duygu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan eserlerden haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 Cisim Problemi Dizisi - Silent Spring Kitabı Çoksatar

“3 Cisim Problemi” Dizisi, 1962 Yılında Yayımlanmış Bir Kitabı ‘Çoksatanlar’ Listesine Soktu

İşte Samanyolu'ndaki Süper Kara Deliğin Net Fotoğrafı

Samanyolu’nun Merkezindeki Süper Kütleli Kara Deliğin En Net Fotoğrafı Paylaşıldı