in ,

“Star Trek 4” Filmi Senaryosu Yazım Aşamasında (Yeni “Uzay Yolu” Filmleri Yolda)

Star Trek 4 filminin senaryosunun yazım aşamasında olduğu bildirildi. Ayrıca yeni Uzay Yolu filmleri için de planlamaların yapıldığı belirtiliyor.

Star Trek 4 Filmi Senaryo Aşamasına Geçti
- Reklam -
- Reklam -

Star Trek 4 filmi uzun bir bekleyişin ardından senaryo aşamasına geçti. Ayrıca Patrick Stewart’lı Picard ve Michelle Yeoh’lu İmparator Philippa Georgiou karakterlerine odaklanan yeni Uzay Yolu filmleri de yolda olabilir.

8 yıllık bir aradan sonra Uzay Yolu evreni yeni filmler ile büyümeye hazırlanıyor. Önceki senelerde çeşitli girişimler olsa da bir türlü rayına oturamayan Star Trek 4 projesi, nihayetinde yeni bir senaryo yazarıyla tekrar ümit vadetmeye başladı. Ayrıca Paramount+, Star Trek evreninden yeni bir soluk getirecek farklı bir sinema filmi üzerinde de çalışıyor.

Variety dergisinin Uzay Yolu temalı özel dosyasından edinilen bilgilere göre, Chris Pine’ın başrolde olduğu “Kelvin Evreni” ekibi için tasarlanan 4. film, “son bölüm” olarak anılıyor. Daha önce Quentin Tarantino, Noah Hawley gibi ünlü isimler tarafından denenen proje “yaratıcı anlaşmazlıklar” nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Şimdi The Flight Attendant dizisinin yazarı ve yaratıcısı Steve Yockey’in yeni bir senaryo üzerinde çalışıldığı bildirildi.

- Reklam -

Filmin geçmişte yaşadığı zorlu süreç Variety’de şu sözlerle özetleniyor:

“İlk olarak, Pine’ın Kaptan Kirk’ünü 2009 Star Trek filminde hayatını kaybeden babası Chris Hemsworth ile buluşturacak bir film fikri vardı. Ancak 2018’de rafa kalktı. Aynı dönemde Quentin Tarantino da 1930’lar suç dünyasını konu eden bir Uzay Yolu filmi üzerinde çalışmakla ilgilenmiş ancak vazgeçmişti. Noah Hawley ise tamamen yeni bir kadroyla bir Star Trek filmi için ön hazırlıklara varmış, fakat projenin o zamanki stüdyo şefi Emma Watts tarafından 2020’de askıya alınmıştı.”

Star Trek 4 Filmi Senaryo Aşamasına Geçti

Haberde ayrıca J.J. Abrams’ın, 2022’de Pine, Quinto ve Saldana’nın yer alacağı bir filmin WandaVision’ın yönetmeni Matt Shakman tarafından çekileceğini duyurduğu ancak Shakman’ın kısa süre sonra Marvel’in yeni Fantastic Four filmini seçtiği ve oyuncu kadrosunun da bu açıklamadan habersiz olduğu belirtiliyor.

Star Trek 4 Filmi Dışında Yeni Uzay Yolu Filmleri Hazırlıkları da Devam Ediyor

Variety’nin haberine göre Seth Grahame-Smith’in kaleme aldığı ve Star Trek’in tüm evrenleri için bir köken hikâyesi anlatacak başka bir proje de Andor ile tanınan Toby Haynes yönetmenliğinde 2024 sonunda ön-prodüksiyon aşamasına girmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Picard ve İmparator Philippa Georgiou

Uzay Yolu evrenindeki diğer gelişmeler ise Paramount+ özelinde yaşanıyor. Michelle Yeoh’un başrolde olduğu Section 31 adlı bir Uzay Yolu filmi, platforma özel olarak çekildi. Daha önce bir dizi olarak düşünülen proje, Yeoh’un yoğun çalışma temposuna uygun olarak tek bir film formatına getirildi. Çekimleri de geçen günlerde tamamlandı ve ilk kare paylaşıldı. Section 31’ın başarılı olması durumunda Paramount+ için başka Uzay Yolu filmleri de çekilebilir. Hatta Alex Kurtzman, Picard dizisinin devamı olabilecek bir sinema filmi üzerinde de düşünüyor.

Bir süredir durağan bir görüntü çizen Star Trek Sinematik Evreni, bir kez daha yelkenlerini şişirmeye hazırlanıyor. Kelvin Evreni kadrosunun dönüşü, yeni bir orijin hikâyesi ve Paramount+ platformu üzerinden izleyiciyle buluşacak farklı türde prodüksiyonlarla Star Trek evreninin sınırları genişlemeye devam edecek.

Star Wars Section 31

Sizler yeni Star Trek projelerinden umutlu musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. - Timothée Chalamet Yeni Sözleşme

Warner Bros., “Dune 2” ve “Wonka” Sonrası Timothée Chalamet ile Yeni Bir Anlaşma İmzaladı

3 Cisim Problemi Dizisi - Silent Spring Kitabı Çoksatar

“3 Cisim Problemi” Dizisi, 1962 Yılında Yayımlanmış Bir Kitabı ‘Çoksatanlar’ Listesine Soktu