in , ,

“Age of Mythology” Yenilenmiş Grafikleriyle Geri Dönüyor: “Retold” için Çıkış Tarihi Açıklandı

Age of Mythology: Retold çıkış tarihi açıklandı. Xbox Showcase etkinliği, sevilen strateji oyununun yeni versiyonuna ev sahipliği yaptı.

Age of Mythology: Retold Çıkış Tarihi - Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Age of Mythology: Retold çıkış tarihi, yeni bir oynanış fragmanı eşliğinde duyuruldu. Dün gece gerçekleştirilen Xbox Showcase etkinliğinin öne çıkan yapımlarından birisi de Age of Empires spin-off’unun yeni versiyonu oldu.

Ensemble Studios tarafından geliştirilen Age of Mythology oyunu 2002 yılında yayınlanmış ve kısa süre içerisinde Age of Empires serisinin en sevilen parçalarından biri olmayı başarmıştı.

Dünya mitolojilerinden çeşitli öğeleri bünyesinde buluşturan strateji oyunu, zaman içerisinde görsel ve işitsel olarak çağın gerisinde kalmıştı. Oyunun yenilenmiş versiyonunun AoE’nin 25. yılı kapsamında 2022’de Retold ismiyle geri döneceği duyuruldu. Şimdi ise oyunun çıkış tarihi de dahil olmak üzere yeni detayları belli oldu.

- Reklam -

Age of Mythology: Retold Çıkış Tarihi Belli Oldu

Age of Mythology: Retold 4 Eylül 2024 tarihinde PC ve Xbox Series X|S platformlarında oyuncuların karşısına çıkacak. Yapım aynı zamanda ilk günden Xbox Game Pass kütüphanesindeki yerini de alacak.

Age of Mythology: Retold Tarih Fragman

Proje, Microsoft’a ait birkaç stüdyonun iş birliğinde geliştiriliyor ve World’s Edge tarafından yönetiliyor. Bu stüdyolar, Age of Mythology’yi eleştirmenlerce beğenilen Age of Empires 3: Definitive Edition’da da kullanılan Bang Engine ile yeniden kurguluyor.

World’s Edge ilk etapta oyunun PC sürümünü konsol sürümünden önce çıkarmayı planlıyordu. Ancak bu plan, stüdyonun Age of Mythology: Retold’un Xbox Series X/S’te de ilk gün çıkışı yapacağını duyurduğu Şubat 2024’te değişti. Bu çok platformlu eş zamanlı çıkış, World’s Edge için bir ilk olacak. Stüdyo AoE 4 ve AoE 2: Definitive Edition’ı Xbox’ta yıllar sonra yayınlamıştı.

Age of Mythology: Retold Oynanış Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Age of Mythology: Retold ilk yapımın yeni bir oyun motoru aracılığıyla baştan aşağı yenilenmiş bir versiyonu olacak. Oynanış, karakter tasarımları ve animasyonlar da en baştan ele alınacak. Türkçe dil desteğine de sahip olacak yapıttaki bir diğer yenilik ise nüfus sınırının artırılması ve Myth birim yeteneklerini otomatik olarak etkinleştirilmek yerine manuel olarak kullanılabilir hâle getirilmeleri olacak.

Ayrıca daha bilgilendirici bir bilgi paneli ve Senaryo Editörü için nesne arama sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan bir metin filtreleme seçeneği de oyunda yer alacak.

Age of Mythology: Retold Yayın Tarihi - Fragman

Yapım, ana oyunun yeniden tasarlanmış bir versiyonu olduğu için 2015’te yayınlanan Extended Edition’daki Tale of the Dragon genişlemesiyle sunulan Çin uygarlığına yer vermeyecek.

Age of Mythology: Retold hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Call of Duty: Black Ops 6 Oynanış Fragman - Detaylar

Tam 309 GB Olacak: “Call of Duty: Black Ops 6” için Oynanış Fragmanı Yayınlandı

Indiana Jones and the Great Circle Yeni Fragman

Kamçılı Adam Dönüyor: “Indiana Jones and the Great Circle” Oyunundan Yeni Fragman