in , ,

Hakan Bıçakcı’nın Filmler ve Kurmacanın Doğası Üzerine Yazdığı Metinler “Alakalı Filmler” Kitabında Bir Araya Geliyor

Hakan Bıçakcı’nın “Alakalı Filmler” kitabı okurla buluşuyor. Sinema yapımlarına odaklanan eser, İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Alakalı Filmler: Hakan Bıçakcı'dan Bir Sinema Yolculuğu
- Reklam -
- Reklam -

Hakan Bıçakcı imzalı Alakalı Filmler raflardaki yerini alıyor. Yazarın sinema yazılarını tek çatı altında toplayan çalışmanın yayıncılığını İletişim Yayınları üstleniyor.

Öykü ve romanlarıyla tanınan ödüllü yazar Hakan Bıçakcı bu defa kurgu dışı bir eserle okurların karşısına çıkıyor. Alakalı Filmler adlı kitabın alt başlığında 1 Tema 3 Film, 33 Yazı ifadelerine yer veriliyor.

1978 yılında İstanbul’da doğan Hakan Bıçakcı’nın ilk romanı Rüya Günlüğü 2002 yılında yayımlandı. Dergilerde edebiyat eleştirileri ve sinema yazıları kaleme alan Bıçakcı, aynı zamanda senaryo ve çizgi roman çalışmalarıyla da öne çıktı.

- Reklam -

2020’de Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazanan yazar, 2023’te Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde kısa listeye kalma başarısı gösterdi.

Son olarak Silinmiş Sahneler romanı raflardaki yerini alan Hakan Bıçakcı’nın sıradaki çalışması ise Alakalı Filmler oldu. Yazar, aynı başlığı taşıyan yazı dizisine Aralık 2017’de Arka Pencere dergisiyle başlamıştı.

Alakalı Filmler – Hakan Bıçakcı | Arka Kapak Tanıtımı

Alakalı Filmler - Hakan Bıçakcı

Hakan Bıçakcı’dan filmler ve kurmacanın doğası üzerine kişisel bir çalışma. Filmleri türlerine, dönemlerine, coğrafyalarına değil, hikâyelerine bakarak yan yana getiren bir inceleme. Hikâyenin anlatılış biçiminin, karakterin içinde bulunduğu durumun, hatırlananların, unutulanların, kâbusların, tesadüflerin, olup bitenlerin veya bir türlü olamayanların ortaklığından yola çıkarak her biri 3 filme değinen 33 bölüm.

- Reklam -

Sondan başlayan akışlar, iki taraf arasında savrulan kahramanlar, yaşamla ölüm arasında çırpınanlar, yuvaya sızan yabancılar, cinayeti görür gibi olanlar, bedensiz sevgililer, bilip de anlatamayanlar, masumken suçlananlar, takım elbiseli uzaylılar, hayırsız sonlar ve diğer alakalı durumlar.

Alakalı Filmler, bazı filmleri hatırlamaya, yeni filmler keşfetmeye, filmler arasında yeni bağlantılar kurmaya, okuma-izleme listelerini uzatmaya vesile olması umuduyla yazılmış bir sinema kitabı.

Editörlüğünü Duygu Çayırcıoğlu ve Emre Bayın ikilisinin üstlendiği kitabın düzeltisi Berkan Üzüm’e, kapağı ise Koray Ekremoğlu’na ait. Bugünün Kitapları dizisi altında yayımlanan eser toplamda 230 sayfadan oluşuyor Kitap Kasım 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Hakan Bıçakcı eserleri ve yazarın son kitabı Alakalı Filmler hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ridley Scott Yeni Film Bomb

Ridley Scott’ın Sıradaki Filmi Belli Oldu: Aksiyon ve Gerilim Türündeki “BOMB” Bir Rehine Kurtarma Hikâyesini Anlatacak

Mezopotamya Tuğlaları, Manyetik Alan Hakkında Bilgi Sağladı

Antik Mezopotamya’dan Kalma 3.000 Yıllık Tuğlalar, Dünya’nın Manyetik Alanına Dair Bir Gizemi Aydınlattı