in ,

Ödüllü Gazeteci Yazar Lesley M. M. Blume İmzalı “Alice’in Dünya Turu” Türkçede

Lesley M. M. Blume imzalı “Alice’in Dünya Turu” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Genç Timaş etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Alice’in Dünya Turu - Lesley M. M. Blume
- Reklam -
- Reklam -

Lesley M. M. Blume imzalı Alice’in Dünya Turu romanı Türkçe raflarında. Genç Timaş etiketiyle yayımlanan kitap, gençlere farkındalık kazandırmak ve kendi ayakları üzerinde durmanın değerini öğretiyor.

1975 Yılında New York’ta dünyaya gelen Lesley M. M. Blume, ödüllü bir gazeteci, tarihçi ve New York Times’ın en çok satan yazarlarından biri. Blume, Vanity Fair, The New York Times ve National Geographic gibi yayınlarda makaleler kaleme aldı. Daha öncesinde ABC News Nightline ile Ted Koppel’de muhabir ve araştırmacı olarak çalıştı. 2000’deki tarihi başkanlık seçimi, 11 Eylül saldırıları ve Irak ve Afganistan’daki savaşlar da dahil olmak üzere önemli olayları kapsamaya yardımcı oldu.

Kendisi en çok Fallout: The Hiroshima Cover-Up and the Reporter Who Revealed It to the World kitabıyla adından söz ettirdi. 2020 yılında yayımlanan kitabı, savaş muhabiri John Hersey’nin Hiroşima’ya atılan atom bombasının dehşetini haber verme deneyimini anlatıyordu. Kitap, The New York Times tarafından 2020’nin “Dikkat Çekici 100 Kitabı”ndan biri olarak seçildi. Aynı zamanda 2021 Sperber Ödülü’nü kazandı ve Vanity Fair, Publishers Weekly ve diğer yayınlar tarafından 2020’nin en iyi kitaplarından biri olarak gösterildi.

- Reklam -

Orijinal adı Alice Atherton’s Grand Tour olan ve ilk olarak Ekim 2023’te yayımlanan Alice’in Dünya Turu, baş karakterin özgür ve yaratıcı bir ortama girişi, gençlerin kendi benliklerini keşfetmeleri ve sınırlarını zorlamaları için ilham verici bir öykü sunuyor.

Alice’in Dünya Turu – Lesley M. M. Blume | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Alice’in Dünya Turu - Lesley M. M. Blume

Yakın zamanda annesini kaybeden Alice için oldukça sıkıcı bakıcısından coğrafya dersi dinlemek yerine dışarıda karda oynamak gibi daha ilgi çekici şeyler vardır. Sıkıntıdan uykuya daldığında bakıcı endişelenir ve aceleyle bir doktor çağırır. Doktor ziyaretinden sonra, Alice’in babası annesinin yakın zamandaki ölümü nedeniyle acı çektiğini kabul eder. Babasının kararı yazın Alice’i Fransa’daki aile dostlarının yanına göndermek olur.

Denize nazır Fransız villasına vardıklarında Alice için muhteşem bir yaz tatili başlar. Alice burada kalmaktan çok memnun olur. Kısa sürede yalınayak koşturmaya, oradaki çocuklarla birlikte eşeklere binmeye başlar ve dönemin aydınlarıyla tanışır. Pablo Picasso ile bir hurdalığı ziyaret edip sanat eserine dönüştürecek nesneler arar, ünlü Ballet Russes ile gök cisimlerinden esinlenen bir dans sergiler ve Zelda ve F. Scott Fitzgerald ile büyülü maceralar hayal eder.

- Reklam -

Bu eşsiz yaz tatili Alice’in annesinin kaybıyla boğuşurken hayattan zevk almayı öğrenmesine yardımcı olur.

Toplamda 176 sayfadan oluşan Alice’in Dünya Turu, Haziran 2024 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Alice’in Dünya Turu kitabının konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evangeline Lilly Emeklilik Kararı

“Lost” Dizisindeki Kate Austen Rolüyle Akıllara Kazınan Evangeline Lilly, Oyunculuğu Bıraktığını Açıkladı

Attack on Titan Müzikali

“Attack on Titan” Müzikali Prömiyer Yapmaya Hazırlanıyor