in ,

Fantastik Kurgu Yazarı John Flanagan’ın Gölgelerin Efendisi Serisi Macerasına “Arazan’ın Kurtları” ile Devam Ediyor

Gölgelerin Efendisi serisi 17. kitabı “Arazan’ın Kurtları” ile okurun karşısına çıkıyor. John Flanagan imzalı eser, Beyaz Balina Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Arazan'ın Kurtları: Gölgelerin Efendisi'nin 17. Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Gölgelerin Efendisi serisinin 17. kitabı Arazan’ın Kurtları Türkçe raflarındaki yerini aldı. John Flanagan imzalı roman, daha önceki kitaplarda olduğu gibi yine Beyaz Balina Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

John Flanagan başta Gölgelerin Efendisi (Ranger’s Apprentice) ve onun yan serisi Kardeşlik Savaşçıları (Brotherband Chronicles) eserleriyle çağdaş fantastik edebiyatın popüler yazarları arasında yer alıyor. Kitapları onlarca dile kazandırılan Flanagan’ın Türkiye’deki yolculuğu da uzun yıllara dayanıyor.

1944 yılında Sydney’de doğan Avustralyalı yazar John Flanagan, kariyerinin ilk yıllarında reklamcılık ve öğretmenlik yaptı. 2004 yılında Gölgelerin Efendisi serisinin ilk kitabı Gorlan Harabeleri okurla buluştu ve Flanagan’ın hayatı hızlı bir şekilde değişmeye başladı.

- Reklam -

Seri Araluen Krallığı adlı bir evrende geçiyor ve Will adında bir gencin başından geçen maceralara odaklanıyor. Will, şövalye olmak isteyen ancak yeterince güçlü bulunmadığı gerekçesiyle savaş okuluna kabul edilmeyen bir yetim. Son çare olarak Orman Muhafızları’na katılmayı seçiyor. Orman Muhafızları, krallığı korumakla görevli gizemli ve elit bir grup savaşçı grubu olarak tanınıyor. Will, burada usta Muhafız Halt tarafından eğitiliyor ve onunla birlikte birçok maceraya atılıyor. Will, zamanla cesaretini, zekâsını ve becerilerini kanıtlayarak Orman Muhafızları’nın en saygın üyelerinden biri hâline geliyor.

Orijinal adı Ranger’s Apprentice 17: Arazan’s Wolves olan ve kendi dilinde ilk defa Kasım 2022’de yayımlanan Arazan’ın Kurtları kitabı, Maddie ve Will’in tehlikeli büyücü Arazan’a karşı verdikleri mücadeleyi konu alıyor.

Gölgelerin Efendisi #17: Arazan’ın Kurtları – John Flanagan | Arka Kapak Tanıtımı

Gölgelerin Efendisi #17: Arazan’ın Kurtları - John Flanagan

Macera devam ediyor…

Maddie ve Will, ulu kurtların, bölgede yaşayanlara yönelik saldırılarını ve tehlikeli büyücü Arazan’ı araştırmak üzere Keltika’ya giderler.

İki Orman Muhafızı, Keltika’ya yaklaşırken sadece ulu kurtlarla değil, doğaüstü olaylarla ve varlıklarla karşılaşacaklarını anlarlar. Yerli halkın da yardımlarıyla büyücünün gizlendiği yeri bulurlar ancak Arazan, kara büyüyle öteki dünyadan amansız bir yaratığı bu dünyaya geçirmek üzeredir. Eğer Will ve Maddie, büyücüye engel olamazlarsa tüm dünya cehenneme dönüşecektir…

Çevirisini Görkem Görk’ün üstlendiği kitabın editörlüğünü Filiz Çiçek, grafik uygulamasını ise Kübra Yeşilyurt Çakır üstleniyor. Toplamda 304 sayfadan oluşan Arazan’ın Kurtları, Mart 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Eserin ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Gölgelerin Efendisi serisi şimdilerde Hidden Figures’ün yönetmeni Ted Melfi imzasıyla beyaz perdeye de taşınıyor.

Gölgelerin Efendisi’nin Yan Serisi Kardeşlik Savaşçıları 9. Kitabı “Amansız Takip” ile Raflarda

Kardeşlik Savaşçıları 9 - Amansız Takip

Öte yandan John Flanagan’ın Kardeşlik Savaşçıları serisi de Türkiye’deki yayın yolculuğuna devam ediyor. Gölgelerin Efendisi’nin yan serisi, 9. kitabı Amansız Takip ile evrenini genişletmeyi sürdürüyor.

Kardeşlik Savaşçıları, Araluen Krallığı’nın deniz kuvvetleri olan Kraliyet Donanması’na katılmak için eğitim alan bir grup gencin maceralarını anlatıyor. Serinin Türkçedeki son kitabının konusu ise şu şekilde:

Balıkçıllar tüm kasaba halkıyla birlikte, yakın arkadaşları İngvar ve Lydia’nın nişan töreninde eğlenirken korsanlar sinsi bir saldırıyla limandaki Skandiya gemilerine zarar verirler. Ele geçirdikleri Erak’ın gemisi Kurt Rüzgârı ile denize açılan korsanların amacı, bölgedeki ticaret gemilerini yağmalamaktır. Ancak korsanların dikkatinden kaçan bir gemi vardır: Balıkçıl. Hal ve ekibi, onları yakalamaya yemin ederek Balıkçıl ile yola çıkarlar. Böylece Beyaz Fırtına Denizi’nde amansız bir takip başlar…

Amansız Takip toplam 304 sayfadan oluşuyor ve eserin çevirisini ana seride olduğu gibi Görkem Görk üstleniyor. Kitabın Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Gölgelerin Efendisi Kitap Serisi

Gölgelerin Efendisi Serisi Kitapları Okuma Sırası

  1. Gorlan Harabeleri
  2. Yanan Köprü
  3. Buzlar Ülkesi
  4. Skandiya’yı Kurtarmak
  5. Kuzeydeki Büyücü
  6. Kuşatma Altında
  7. Fidye
  8. Clonmel’in Kralları
  9. Zehirli Ok
  10. Nihon-ja İmparatoru
  11. Kayıp Ölüler
  12. Son Orman Muhafızı
  13. Kızıl Tilki Klanı
  14. Son Düello
  15. Kayıp Prens
  16. Kaçış
  17. Arazan’ın Kurtları

Gölgelerin Efendisi – İlk Yıllar Serisi Kitapları Okuma Sırası

  1. Gorlan’daki Turnuva
  2. Hackham Çayırı Savaşı

Kardeşlik Savaşçıları Serisi Kitapları Okuma Sırası

  1. Dışlanmışlar
  2. İşgalciler
  3. Avcılar
  4. Socorro Köleleri
  5. Akrep Dağı
  6. Hayalet Yüzler
  7. Volkandan Kaçış
  8. Temuçilerin Dönüşü
  9. Amansız Takip

Gölgelerin Efendisi ve serinin yeni kitabı Arazan’ın Kurtları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan fantastik kitaplardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Daredevil: Born Again Setinden Punisher'lı Set Fotoğrafları

“Daredevil: Born Again” Setinden Punisher ve Daredevil’lı Yeni Görseller Yayınlandı

The Matrix 5 Filmi

Matrix’in Kapıları Yeniden Aralandı: “The Matrix 5” Geliyor