in ,

Matrix’in Kapıları Yeniden Aralandı: “The Matrix 5” Geliyor

The Matrix 5 filmi için hazırlıklar başladı. “Resurrections” ile aradığını bulamayan Warner Bros. seriye devam etmekte kararlı.

The Matrix 5 Filmi
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix 5 filmi hakkında ilk detaylar belli oldu. Warner Bros. kült bilimkurgu serisine yeni bir halka eklemek üzere harekete geçti.

Bilimkurgu sinemasında devrim niteliğinde bir yere sahip olan The Matrix’in macerası Wachowski Kardeşler imzasıyla 1999’da başlamıştı. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı yapım zaman içerisinde bir kült hâline gelmeyi başarmıştı. Serinin ikinci filmi Reloaded ile üçüncü filmi Revolutions 2003’te vizyona girmiş; hayranların dördüncü film için ise 18 yıl beklemeleri gerekmişti.

The Matrix 5

- Reklam -

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss gibi isimlerin geri döndüğü 4. film Resurrections, aynı zamanda kadrosuna Neil Patrick Harris, Monica Bellucci ve Yahya Abdul-Mateen II gibi yıldızları da dahil etmişti. Ancak markanın ağırlığı ve güçlü kadro, 190 milyon dolarlık bütçeye karşılık filmin zarar etmesini engelleyememişti. Hem pandemi dönemi, hem de filmin Spider-Man: No Way Home ile yakın tarihte vizyona sokulması; yapımın gişeden 33 milyon dolar zararla ayrılmasına neden olmuştu.

The Matrix 5 Filmi Yolda: Yönetmen Koltuğuna Yeni Bir İsim Geçiyor

Kötü gişe performansı ve olumsuz eleştirilere rağmen Warner Bros.’un The Matrix markasıyla işi bitmiş değil.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Warner Bros. izleyicileri Matrix’e geri götürmeye hazırlanıyor. The Matrix 5 filminin yazar ve yönetmen koltuğunda ise Drew Goddard yer alıyor. Goddard daha önce The Martian, Lost ve Daredevil gibi yapımlarda senarist olarak görev almış; The Good Place ve The Cabin in the Woods’ta da yönetmenlik görevi üstlenmişti.

The Matrix 5 Film

- Reklam -

Yönetmen ve senarist koltuğu Goddard’a ait olsa da serinin yaratıcılarından Lana Wachowski de projede baş yapımcı olarak görev alacak.

Serinin son filminde Neo kendisini bir kez daha güvenemediği bir gerçekliğin içinde bulmuştu. Trinity’nin kendisine neden bu kadar tanıdık geldiğini anlamaya çalışan Neo, uyandığında aradan altmış yıl geçtiğini ve insanlığın yeni bir felaketle karşı karşıya olduğunu fark etmişti. Yeni filmde hikâyenin ne şekilde gelişeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Son olarak geçen günlerde yeni bir Matrix oyununun geliştirildiği öne sürülmüştü. The Matrix 5 filmi için ise henüz bir vizyon tarihi açıklanmadı.

The Matrix 5 fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Filmin zarar etmesinin temel nedenleri filmin berbat olması ve LW’ nin Matrix hayranlarıyla dalga geçmesi böyle bir filmi yaparak.

    Beşinci film gelirse ve hala içinde LW olacaksa o filme şüpheyle bakarım artık. Gerçekten ciddiyetle bir film yapacaklarsa 4’ ü yok saymaları gerekiyor. 4’ ün devamı olursa… olmasın. :slight_smile:

  2. Avatar for mayis mayis dedi ki:

    Tamamen yeni bir seçilmiş kişi veya farklı bir Matrix dönemi ele alınırsa kurtarabilir seriyi belki. Diğer türlü cidden bunu izlemeye giden çıkar mı? Zaten zarar da edilmiş. Ama Drew Goddard ismi ilgi çekici. Lost’ta yazmış sonra The Martian var. Hikayeden ziyade kişi odaklı minimal bi Matrix projesi gelir de şaşırırız bakarsınız. O zaman ilginç olabilir. Ama yoksa yine Neo ve Trinity aşkından devam edilirse Sinan Çetin Film Gibi projesine dönüşür iş… Umarım olmaz

  3. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Dördüncü filmi merakla beklemiş, ilk yarım saatini izledikten sonra uyuyakalmıştım. Sonrasında da merak edip devam ettirmedim. İlk yarım saat bende bıraktığı izlenim hayalkırıklığıydı.

  4. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    images (1)

    Altına bir şey yazmaya gerek var mı?

  5. Avatar for Ovo Ovo dedi ki:

    Ya tam da dizisini yazmıştım of! Acilen dizimi warnerbrossa göndermem lazım, bunun için istanbulda kimler aracı olabilir?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

8 Yorum

Yorum Yap
  1. Matrix 4 çok kötü, resmen hayal kırıklığı yönetmen ölen annesine babasına özleminden diriltmiş, ama bir kült film ancak bu kadar kötü yapılır

  2. Aslında LW bu filmi çekerken, yeter artık rahat bırakın bu seriyi bitti o 3. film ile deyip, alın size öyle bir 4. film çekeceğim ki bir daha birisi devamını çekmeye cesaret edemeyecek demiş de olabilir. Filmin açılış sahnesinde oyun tasarımcısı Neo abimizin odasında matrix filminden figürler görünüyor raflarda. Yani izleyeceğiniz şey sahte mesajını başta veriyor 😀 Bazı filmleri tadında bırakmak en iyisi bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arazan'ın Kurtları: Gölgelerin Efendisi'nin 17. Kitabı Çıktı

Fantastik Kurgu Yazarı John Flanagan’ın Gölgelerin Efendisi Serisi Macerasına “Arazan’ın Kurtları” ile Devam Ediyor

Dead Boy Detectives Dizisi Yeni Fragman - Netflix

“The Sandman” Evreni Genişliyor: Neil Gaiman İmzalı “Dead Boy Detectives” Dizisinden Yeni Fragman