in ,

Yeni “The Matrix” Oyunu Yolda Olabilir

Yeni The Matrix oyunu için çalışmalar başlamış olabilir. Projenin serinin 4. filmi “Resurrections”tan beri geliştirme aşamasında olduğunu öne sürüldü.

Yeni The Matrix Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Yeni The Matrix oyunu ile oyuncular bir kez daha gerçekle dijital dünyanın karıştığı bir maceraya atılma fırsatını yakalayabilir. Ortaya atılan iddialar, projenin The Matrix Resurrections filminden önce geliştirme aşamasına alındığına yer veriyor.

Sinema dünyasında The Matrix rüzgârları Wachowski Kardeşler imzalı The Matrix’in 1999’da vizyona girmesiyle esmeye başladı. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving’in kadrosunda yer aldığı yapım kısa sürede bir kült hâline geldi. 63 milyon dolarlık bütçesine karşılık gişede 467 milyon doları yakalayan ilk filmin ardından 2003’te iki devam filmi daha (Reloaded ve Revolutions) izleyicilerle buluştu. Ardından 2021’de seri yıllar sonra bir devam hikâyesi ile macerasını sürdürdü.

Warner Bros.’un 2000’li yıllara damga vuran markası oyun dünyasında da kendisini gösterdi ve ilk hamlesini 2003’te Enter the Matrix ile yaptı. Ardından The Matrix Online (2005-2009), Path of Neo (2005) ve The Matrix Awakens (2021) çıktı.

- Reklam -

Yeni The Matrix Oyun

Şimdi ise yeni bir The Matrix oyunun yolda olduğu iddia ediliyor. Stüdyo her ne kadar serinin dördüncü filminde aradığı etkiyi yakalayamamış olsa da Matrix hâlâ güçlü bir marka.

Yeni The Matrix Oyunu Hakkında Bilinen Detaylar Sınırlı

Geçmişte doğruluğu sonradan ortaya çıkan birçok sızıntıya imza atan bir X (eski Twitter) kullanıcısı Kurakasis’e göre geliştirici NetEase Games, yeni The Matrix oyunu üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte projenin son filmin vizyona girdiği tarihten beri geliştirme aşamasında olduğu da belirtiliyor.

Kurakasis yaptığı paylaşımda projenin adının Awake olduğunu aktarırken bunun bir kod adı mı yoksa oyunun resmi isim mi olduğunu bilmediğini de belirtiyor.

- Reklam -

Bir tür teknoloji demosu tadında olan 2021’deki The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience’ın ardından; Awake isimli farklı bir projenin nasıl karşılık bulacağı ise merakla bekleniyor.

Yeni The Matrix Oyun WB

Serinin son filmi Resurrections 190 milyon dolarlık bütçesine karşılık gişede yalnızca 157 milyon dolar hasılat elde edebilmişti. Yapımın oyuncu kadrosunda ise Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris ve Jada Pinkett Smith gibi yıldızlar yer almıştı.

Olası yeni The Matrix oyunu hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Geek Tyrant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

X-Men '97 3. Sezon Onayını Aldı

Marvel’ın Yeni Başlayan Animasyon Dizisi “X-Men ’97” 3. Sezon Onayını Aldı

Türker İnanoğlu 87 Yaşında Hayatını Kaybetti

Ünlü Sinema Yapımcısı ve Yönetmen Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti