in , ,

Ünlü Sinema Yapımcısı ve Yönetmen Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

Türker İnanoğlu yaşamını yitirdi. Ünlü sinema yapımcısı ve yönetmenin ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Türker İnanoğlu 87 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Gün içinde fenalaşan ve hastaneye kaldırılan 87 yaşındaki ünlü yapımcı ve yönetmenin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Bakan Koca paylaşımında şu cümlelere yer verdi:

“Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

- Reklam -

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da taziye mesajı yayınlayarak şunları söyledi:

“Türk sinemasının duayen ismi, yönetmen, senarist, yapımcı ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Türker İnanoğlu’nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Türker İnanoğlu 87 Yaşında Hayatını Kaybetti

“Bay Sinema” Lakaplı Türker İnanoğlu Kimdir?

18 Mayıs 1936 yılında Safranbolu’da dünyaya gelen Türker İnanoğlu, sinemaya olan tutkusunu erken yaşlarda keşfetti. Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimini yarıda bırakarak sinema kariyerine adım attı. Ünlü yönetmenler Ömer Lütfi Akad ve Nişan Hançer’e asistanlık yaptıktan sonra 1959’da “Senden Ayrı Yaşayamam” filmiyle yönetmenliğe başladı.

1960’ta kendi yapım şirketi Erler Film’i kuran İnanoğlu, bugüne kadar 200’den fazla siyah-beyaz ve renkli film çekti. Yeşilçam’ın en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen İnanoğlu, Türk sinemasına damga vuran pek çok yapıma imza attı. Türkan Şoray’ı keşfeden ve “Bay Sinema” olarak anılan İnanoğlu, kariyeri boyunca 66 uzun metrajlı sinema filmine yönetmenlik yaptı.

- Reklam -

Türker İnanoğlu Yaşamını Yitirdi

Türker İnanoğlu, 1963’te askerlik görevini yerine getirirken öğretmenlik de yaptı. 1964’te Filiz Akın ile evlendi ve çiftin İlker adında bir oğulları oldu. On yıl süren evliliklerinin ardından 1974’te boşandılar. Türker İnanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne de layık görülmüştü.

İnanoğlu’nun gün içinde hastanede hayatını kaybettiği haberi birkaç saat önce sosyal medyada ve bazı haber kanallarında paylaşıldı. Ancak daha sonra damadı Cüneyt Özdemir tarafından bu bilgi yalanlandı. Fakat entübe edildiği öğrenilen İnanoğlu ne yazık ki kurtarılamadı.

İnanoğlu hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni The Matrix Oyunu

Yeni “The Matrix” Oyunu Yolda Olabilir

Çingeneler - Carter Scholz

Amerikalı Yazar Carter Scholz’un Bilimkurgu Öykülerine Yer Veren “Çingeneler” Kitabı Raflarda