in ,

Bilimkurgu Filmi “Coherence”, 10 Yılın Ardından Devam Filmine Kavuşuyor

Coherence devam filmi ile geliyor. James Ward Byrkit’in yönettiği ve eleştirmenlerden övgü toplayan bilimkurgu gerilim filmi, yeni bir macera ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Coherence Devam Filmi Geliyor: Bilimkurguya Yeni Soluk
- Reklam -
- Reklam -

Coherence devam filmi için düğmeye basıldı. Yönetmen James Ward Byrkit ve yapımcı Kate Andrews, 2013 yılında eleştirmenlerden övgü toplayan ve kült bir hayran kitlesine kavuşan maceranın devamı niteliğinde bir sinema filmi üzerinde çalışmaya başladılar.

Emily Baldoni, Maury Sterling, Nicholas Brendon ve daha birçok oyuncunun yer aldığı 2013 yapımı Coherence, sekiz arkadaşın bir yemek partisinde, yakınlardan geçen bir kuyruklu yıldızın gerçekliği sarsacak olaylar zincirini tetiklemesini ve gizli gerçeklerin su yüzüne çıkmasını konu alıyordu. Byrkit’in yönetmenlik denemesi olan film, önce Fantastic Fest’te prömiyerini yaptıktan sonra Oscilloscope Laboratories dağıtımıyla vizyona girmişti. Oldukça düşük bir bütçeyle çekilmesine rağmen, 21. yüzyılın en iyi zihin açan bilimkurgu gerilim filmleri listeleri arasında anılmaya başlandı ve bilimkurgu hayranları ile bağımsız sinemacılar tarafından kült bir statüye erişti.

Yeni macerayla ilgili detaylar şimdilik gizli tutuluyor. Yani yeni filmin bir önceki hikâyenin devamı mı, bir öncül hikâye mi yoksa tamamen farklı bir öyküyü mü işleyeceği henüz bilinmiyor. Byrkit yine yönetmen koltuğunda oturacak ve Alex Manugian ile birlikte ilk filmdeki ortak senaryo çalışmalarını sürdürecekler. Andrews ise ilk filmi It’s What’s Inside’ı bu yılki Sundance Film Festivali’nde rekor bir 17 milyon dolara Netflix’e sattıktan sonra Boldly Go Productions şirketi çatısı altında yapımcılığı üstlenecek.

- Reklam -

Coherence Devam Filmi Geliyor: Bilimkurguya Yeni Soluk

Coherence Devam Filmi Vizyon Tarihi Henüz Açıklanmadı

Stephen Belden da Death Wish Entertainment şirketinden filmin yapım sürecine dahil olacak.

Yönetmen Byrkit, devam filmi fikrinin ortaya çıkışını Deadline’a şu sözlerle aktardı:

“Film vizyona girdiğinden beri devam filmi için sayısız teklif ve yeniden çekimlere dair teklifler aldım ama hiçbiri bizi ilham vermemişti. Ta ki Kate Andrews, kutuyu açan iki kelimelik bir e-posta gönderinceye kadar. Ya Kate bir dehâdır ya da Alex ile bizim halihazırda yazdığımız bir paralel gerçeklikten geliyor ve kendi filmimizi bize satıyor.”

- Reklam -

Bilimkurgu Filmi "Coherence", 10 Yılın Ardından Devam Filmine Kavuşuyor

Coherence dışında Byrkit, Akademi Ödüllü animasyon filmi Rango’nun hikâye yazarları arasında yer alıyor ve günümüzde bilimkurgu antoloji dizisi Shatter Belt üzerinde çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: IndieWire’a Göre 21. Yüzyılın En İyi 20 Bilimkurgu Filmi

Coherence filmine yıllar sonra bir devam macerası gelecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? İlk filmi nasıl bulmuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shawn Levy, Avengers 5 Filmini Yönetebilir

“Deadpool & Wolverine” Yönetmeni Shawn Levy, “Avengers 5” Filminin Başına Geçebilir

Sunrise on the Reaping Suzanne Collins Yeni Açlık Oyunları Romanı

Suzanne Collins’ten Yeni “Açlık Oyunları” Romanı Geliyor: Çıkış Tarihi Belli Oldu