in ,

J.K. Rowling İmzalı “Cormoran Strike” Serisinin 7. Kitabı “The Running Grave” Çıktı

Cormoran Strike 7. kitap “The Running Grave” raflardaki yerini aldı. J.K. Rowling’in Robert Galbraith mahlasıyla yazdığı polisiye serisi devam ediyor.

Cormoran Strike 7. kitap "The Running Grave" Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Cormoran Strike serisinde 7. kitap The Running Grave, orijinal dilinde raflardaki yerini aldı. J.K. Rowling tarafından Robert Galbraith takma adıyla kaleme alınan polisiye serisinin devam macerasının yayımlandığı duyuruldu.

Harry Potter serisiyle tüm dünyada ün kazanan J.K. Rowling’in Robert Galbraith takma adıyla yazdığı Cormoran Strike serisi, eski bir asker ve özel dedektif Cormoran Strike ile onun zeki ve inatçı asistanı Robin Ellacott’un maceralarını anlatıyor. 2013 yılında yayımlanan Guguk Kuşu ile başlayan seri, kısa süre önce yayımlanan yedinci kitabı ile maceralarına devam ediyor. Yazar şu an için serinin kaç kitapta tamamlandığını belirtmedi.

J.K. Rowling’in Cormoran Strike Serisi Ne Anlatıyor?

Cormoran Strike 7. kitap "The Running Grave" Çıktı

- Reklam -

Strike Afganistan’da geçirdiği bir görev sırasında ayaklarından sakatlanmış ve ordudan ayrılmak zorunda kalmıştır. Bu olaydan sonra Strike, Londra’da kendi dedektiflik bürosunu açmıştır. Bürosu, çoğunlukla zengin ve güçlü insanların çözülmemiş davalarını üstlenmektedir.

Serideki her kitap Strike ve yardımcısı Robin’in farklı bir davayı çözmelerini konu alıyor. Davalar genellikle gizemli cinayetler, kayıp kişiler ve dolandırıcılık gibi konuları içeriyor. İkili bu davaları çözmek için dedektiflik becerilerini, araştırma yeteneklerini ve kişisel ilişkilerini kullanıyor.

Cormoran Strike 7. Kitap “The Running Grave” Kitabının Konusu Ne Hakkında?

Cormoran Strike serisinin 7. kitabı The Running Grave, 26 Eylül 2023 tarihinde Birleşik Krallık’ta Sphere yayınevi; Amerika Birleşik Devletleri’nde ise Mulholland Books etiketiyle yayınlandı.

The Running Grave kitabı, dedektif ikili Cormoran ve Robin’in tehlikeli bir tarikatın tuzağına düşen bir adamı kurtarmaya çalışmalarını konu alıyor.

Cormoran Strike 7. kitap "The Running Grave" Çıktı

Hikâye, Özel Dedektif Cormoran Strike’ın oğlu Will’in Norfolk kırsalının derinliklerinde dini bir tarikata katıldığını öğrenen endişeli bir baba tarafından aranmasıyla başlıyor.

- Reklam -

Evrensel Yardımsever Kilise görünüşte daha iyi bir dünya için kampanya yürüten barışçıl bir örgüt olsa da Strike yüzeyin altında türlü uğursuzluklar ve açıklanamayan ölümler olduğunu keşfedecek.

Strike’ın ortağı Robin Ellacott, Will’i kurtarmak için tarikata sızmaya karar verip Norfolk’a giderek tarikat üyeleri arasında gizlice yaşamaya başlıyor. Ancak bunu yaparken onu orada bekleyen tehlikelere ve bu eylemin kendisi üzerinde yaratacağı etkiye karşı kendisini hazırlıksız bulacak.

Cormoran Strike Serisinin Kaç Kitabı Türkçeye Çevrildi?

The Running Grave serinin önceki kitaplarından farklı olarak daha karanlık ve daha gerilim dolu bir atmosfere sahip. Şimdiye kadar yayımlanan incelemelerde kitabın eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldığı görülüyor. Rowling’in polisiye türündeki becerisi ve yaratıcılığı birçok inceleme yazarı tarafından övgüyle anılıyor.

Şu anda dilimize Pegasus Yayınları etiketiyle serinin dört kitabı çevrildi. Dördüncü kitap olan Ölümcül Beyaz Ekim 2020’de çıktı. O günden bu yana beşinci kitap Troubled Blood ve The Ink Black Heart çevrilmeyi bekliyor.

Cormoran Strike #7 hakkında sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dünya çapında yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian, Amazon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Devil May Cry Animesi - Netflix

Netflix, “Castlevania”nın Yapımcısıyla “Devil May Cry” Serisini Animeye Uyarlıyor: İşte İlk Tanıtım

Tomb Raider Animesi - The Legend of Lara Croft Netflix - Fragman

Lara Croft Ekranlara Geri Dönüyor: Netflix’in “Tomb Raider” Animesinden Yeni Fragman