in ,

Bilimkurgu Türündeki Döngü Üçlemesi, “Yuvada Yeşeren Yaşam” ile Sonlanıyor

Döngü Üçlemesi, Yuvada Yeşeren Yaşam ile tamamlandı. Kemal Sinan Özmen’in kaleminden çıkan seri, okurlarını 24 bin yıllık bir bilimkurgu yolculuğuna çıkarıyor. | Ön Okuma

Döngü Üçlemesi, Yuvada Yeşeren Yaşam ile Tamamlandı
- Reklam -
- Reklam -

Yazar Kemal Sinan Özmen’in kaleminden çıkan Döngü Üçlemesi, okurlarını 24 bin yıllık bir bilimkurgu yolculuğuna çıkarıyor. Göklerden Gelen Umut, Kutlu Kanatlar Altında ve Yuvada Yeşeren Yaşam isimli kitaplardan oluşan seri, insanlığın sınırlarını ve doğasını evrensel bir ölçekte sorgularken, umut ve dayanışmanın önemini vurguluyor. Üçleme, Bilgi Yayınevi etiketini taşıyor.

1977 yılında Muş’ta doğan Kemal Sinan Özmen, akademik kariyeri ve yazarlık yolculuğuyla tanınan bir isim. Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Özmen, öğrencilik yıllarında TRT’de metin yazarı, Ankara Perde Tiyatrosu’nda dramaturg ve yönetmen olarak çalıştı. ABD’de Rochester Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Hâlen Gazi Üniversitesi’nde uygulamalı dilbilim ve öğretmen eğitimi profesörü olarak görev yapıyor. Bilimkurgu edebiyatına olan ilgisi ve derin bilgi birikimiyle dikkat çeken yazar, özellikle Döngü Üçlemesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kemal Sinan Özmen İmzalı Döngü Üçlemesi Ne Anlatıyor?

Döngü Üçlemesi - Kemal Sinan Özmen

- Reklam -

Döngü Üçlemesi, insanlığın gelecekte karşılaşabileceği olasılıkları ve etik dilemmaları irdeleyen bir bilimkurgu serisi olarak ön plana çıkıyor. 2021’de yayımlanan Göklerden Gelen Umut, insanların bilinçlerini Eternium adlı bir dünya simülasyonuna yükleyerek ölümsüzlük elde ettikleri bir evrende geçiyor.

Hikâye 2177 yılında başlıyor. Bilim ve teknolojinin ilerlemesiyle insanlar, ölümlerinden sonra bilinçlerini Eternium adlı bir sanal dünyaya yükleyebiliyorlar. Bu sayede sonsuz bir ömre sahip olma imkânı buluyorlar. Fakat bu sanal cennetin görünmeyen bir bedeli var. Eternium’un karanlık yüzü, zamanla insanlığın yozlaşmasına ve bencilliğe yol açıyor.

Yüzyıllar sonra, Drahalm adlı uzaylı bir ırk Eternium’a saldırıyor ve insanlığın varlığını tehlikeye atıyor. Bu felaket karşısında bir grup cesur insan hayatta kalmak için mücadeleye girişiyor. Fakat bu mücadele sadece Drahalm’a karşı değil, aynı zamanda kendi içlerindeki bencilliğe ve umutsuzluğa karşı da bir baş kaldırı niteliğinde oluyor.

Özetle ilk kitap okuyuculara insan doğasının sınırlarını ve evrensel değerlerin önemini sorgulatan bir hikâye sunuyor.

2022’de yayımlanan ikinci kitap Kutlu Kanatlar Altında ise insanlığın toplumsal ve kültürel çatışmalarla nasıl başa çıktığını ve birlik içinde bir gelecek inşa etme çabalarını ele alıyor. Üçlemenin son kitabı Yuvada Yeşeren Yaşam ise serinin tüm temalarını derinlemesine işleyerek okuyuculara destansı bir son sunmayı vaat ediyor.

Yuvada Yeşeren Yaşam – Döngü Üçlemesi 3. Kitap – Kemal Sinan Özmen | Arka Kapak Tanıtımı

Yuvada Yeşeren Yaşam - Döngü Üçlemesi 3. Kitap - Kemal Sinan Özmen

- Reklam -

Yeni topraklara, yeni iklimlere, yepyeni yaşamlara akacağız.
Bir daha filiz verdiğimiz o gün yıldızlara baktığımızda
gözyaşlarımızla sulayacağız köklerimizi,
unutmayacağız.

Drahalm lideri Eqhim, önemli leshrin liderlerini öldürebilmek amacıyla Ağrı Dağı’nın
eteklerine çok güçlü bir silah yerleştirir. Bu silahın yaydığı enerji dünyada çok sayıda doğal felakete neden olur. Artık hiçbir yer güvenli değildir ve insanların gezegenlerinden
tahliye edilmesi kaçınılmazdır.

Peki insanlar, çağlar sonra yeniden yuvalarına dönebilecek, yuvalarında yeni bir yaşam yeşertebilecek midir?

Döngü Üçlemesi’nin son romanı Yuvada Yeşeren Yaşam, narin bir tohumdan engin bir ormana dönüşecek insanlığın son direnişini resmediyor.

Döngü Üçlemesi, umut ve dayanışma, insanlığın sınırları ve doğası, bencilliğin ve açgözlülüğün tehlikeleri, teknoloji ve insan ilişkisi ve son olarak da yaşam ve ölümün anlamı gibi temaları bir araya getiriyor.

Toplamda 386 sayfadan oluşan Yuvada Yeşeren Yaşam kitabının editörlüğünü Yağmur Saygılı üstleniyor. Kapak illüstrasyonunu ise Efecan Sezer üstleniyor. Bu yılın başlarında raflardaki yerini almaya başlayan seriyi üçleme halinde de satın almanız mümkün.

Son olarak, üçüncü kitabın tadımlık ÖN OKUMAsını içeren bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Döngü Üçlemesi 1: Göklerden Gelen Umut – Kemal Sinan Özmen | Yazarının Kaleminden

Döngü Üçlemesi’nin ilk iki kitabını okumuş muydunuz? Son kitap olan Yuvada Yeşeren Yaşam’ın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kitaplarla ilgili daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Bir Türk yazarın direkt böyle üçleme çıkarması çok iddaalı geldi.
    Yayınevi çok yüksek potansiyel gördü demekki.

    Ekleme: Üçleme direkt çıkarılmamış, 4 yılda tamamlanmış.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Direkt yayımlamak değil de, yıllara yayılan bir gelişim süreci var aslında. Yazarın geçmiş deneyimleri arasında metin yazarlığı ve tiyatro yönetmenliği gibi işler de var. Şu anda profesör olarak bir üniversitede çalışıyor, haberde de belirtmiştim. Dilbilim üzerine yetkinliği olduğu için aslında bir bakıma kendi yetkinlik alanını da işin içine katmış. Konusu gerçekten ilgi çekici, bir şans verilebilir.

  3. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Üstat detaylı açıklama için teşekkürler. Aslında benim gözümden kaçmış, yazının içinde belirtmişsin, 4 yılda tamamlanan bir seri olmuş. Yayınevi, performansı beğenmese 3. kitabı basmazdı.
    Bence de şans verilmesi gereken bir eser olmuş.

  4. Avatar for Paker106 Paker106 dedi ki:

    Aslında, bu kitap serisi bayağı ilgimi çekti, listeme ekledim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Live-Action Moana Filmi Çekim Tarihleri Belli Oldu (Video)

Dwayne Johnson, Live-Action “Moana” Filmi Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağını Duyurdu (Video)

77. Cannes Film Festivali Kazananları

77. Cannes Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu: Altın Palmiye “Anora”nın Oldu