in , ,

Dwayne Johnson, Live-Action “Moana” Filmi Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağını Duyurdu (Video)

Live-action Moana filmi çekim tarihleri belli oldu. Dwayne Johnson, ilk şarkı kaydını bir video ile sosyal medya hesabından paylaştı.

Live-Action Moana Filmi Çekim Tarihleri Belli Oldu (Video)
- Reklam -
- Reklam -

Dwayne Johnson, live-action Moana filminin çekim tarihlerini bir video ile duyurdu.

2016 yapımı Disney animasyonunun live-action uyarlaması ilk olarak 2023’ün başlarında duyurulmuştu. Duyuruda Dwayne Johnson, sadece tanrı katili Maui rolünü yeniden canlandırmakla kalmayacağı, aynı zamanda projenin yapımcılığını da üstleneceği ortaya çıkmıştı.

Başlangıçta Haziran 2025’te vizyona girmesi planlanan live-action Moana filmi, animasyon devam filminin vizyona girmesine olanak tanımak için 10 Temmuz 2026’ya ertelenmişti.

- Reklam -

Dwayne Johnson, Live-Action "Moana" Filmi Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağını Duyurdu (Video)

The Rock, live-action Moana uyarlamasına dair özel bir arkası görüntüler videoyu X ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Videoda Johnson, “You’re Welcome” şarkısı için stüdyoda sesin ön kaydını yapıyor. Paylaşımın açıklamasında ise uyarlamanın resmi olarak bu sonbaharda çekimlere başlayacağı teyit ediliyor. Johnson ayrıca prodüksiyon gününü “bu yetenekli sanatçı ve film ekibiyle harika bir iş günü” olarak nitelendiriyor.

Moana: Disney’in En Riskli ve En Umut Vaat Eden Live-Action Uyarlaması

Disney, önceki yapımlarının sık sık live-action uyarlamalarını yaparak bazı bölünmelerin odağında bulunsa da, yeni Moana stüdyonun şimdiye kadarki en riskli çabalarından biri olarak öne çıkıyor. Johnson bir zamanlar saygı duyulan bir gişe devi iken, özellikle Black Adam gibi son filmleri hayal kırıklığı yaşattı. Benzer şekilde Disney’in live-action uyarlamaları da önceki başarılarının kritik ve ticari seviyesini yakalamakta zorlanıyor. 2023’ün Küçük Deniz Kızı düşük performans gösterip istenen gişe hasılatını elde edememişti.

Yine de live-action Moana uyarlamasının Disney’in şimdiye kadarki en umut veren çalışmalarından biri olmasını sağlayan birkaç neden olduğu söyleniyor. Film, Thomas Kail’in uzun metrajlı ilk yönetmenlik denemesi olacak. Kail daha önce Disney+ için Hamilton filmi prodüksiyonunu yönetti, aynı zamanda tiyatro kariyerine de sahip. Dolayısıyla orijinal animasyon filminin görkemli öyküsünü anlatmak için biçilmiş kaftan gözüyle bakılıyor. Kail, son olarak Hulu’daki We Were the Lucky Ones dizisindeki çalışmasıyla Moana’nınkine benzer şekilde küresel çapta bir hikâyeyi ele alabildiğini göstermişti.

Dwayne Johnson, Live-Action "Moana" Filmi Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağını Duyurdu (Video)

Live-action Moana filmi, Disney’in şimdiye kadarki en iyilerinden biri olabileceğinin bir diğer büyük nedeni ise stüdyonun çeşitli kültürlere daha iyi temsil sunma çabalarını sürdürmesi. İlk film Polinezya kültürünün bazı unsurlarını vurgulamış olsa da, yaklaşan animasyon devam filmi ve live-action yapım, yeni nesillere ilham verecek otantik oyunculardan oluşan bir kadro ile bu çabayı daha da ileri götürebileceği düşünülüyor.

Sizler canlı aksiyon Moana filminden neler bekliyorsunuz? Animasyonun başarısını yakalayabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasında daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Death of Robin Hood Film - A24 - Hugh Jackman ve Jodie Comer

Hugh Jackman ve Jodie Comer’lı “The Death of Robin Hood” Filminin Haklarını A24 Aldı

Döngü Üçlemesi, Yuvada Yeşeren Yaşam ile Tamamlandı

Bilimkurgu Türündeki Döngü Üçlemesi, “Yuvada Yeşeren Yaşam” ile Sonlanıyor