in , ,

Disney, Yakın Gelecekte Vizyona Girecek Tüm Animasyon Filmlerinin Tarihini Açıkladı

Disney animasyon filmlerinin vizyon tarihini resmen duyurdu. Toy Story 5 macerasından Zootopia 2’ya, işte merakla beklenen yapımlar!

Disney Yeni Animasyon Filmleri Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Disney’in yeni animasyon filmlerinin vizyon tarihleri belli oldu. Stüdyonun Toy Story 5, Frozen 3, Zootopia 2 ve Inside Out 2 gibi uzun süredir beklenen yapımlarının devam filmleri için izleyiciler artık geri sayıma başlayabilir.

Disney’in son üç aylık kazanç raporu sırasında bir açıklama yapan şirketin başındaki isim Bob Iger, gişe rekorları kıran animasyon filmlerinin devam maceralarının vizyon tarihlerini duyurdu.

İlk filmdeki hayvan metropolüne dönüş vaat eden Zootopia 2, 26 Kasım 2025’te izleyicilerle buluşacak. Resmi programda yer almayan Karlar Ülkesi 3 ise 25 Kasım 2026 tarihinde vizyona girecek. Üçüncü filmin yanı sıra Frozen 4 hazırıkları da çoktan başlamış durumda.

- Reklam -

Zootopia 2 - Hayvanlar Şehri

“Bugün animasyon stüdyolarımızda en popüler serilerimiz olan Oyuncak Hikâyesi, Karlar Ülkesi ve Zootopia’nın devam filmlerinin hazırlandığını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum,” diyen Bob Iger, Disney’in sevilen serilerine olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Şirketin en popüler animasyonları arasında yer alan Oyuncak Hikâyesi’nin yeni macerası olan Toy Story 5 filminin vizyon tarihi ise bu açıklamanın ardından 19 Haziran 2026 olarak açıklandı.

Disney Yeni Animasyon Filmleri , Önceki Yapımların Devam Projeleri Olarak Öne Çıkıyor

Disney son yıllarda Strange World, Elemental ve Encanto gibi filmlerin beklentilerin altında kalmasıyla gişede zorluklarla karşılaşmış olsa da, Iger stüdyoyu kitleleri memnun eden serilere yönlendiriyor. Karlar Ülkesi, Walt Disney Animasyon Stüdyoları’nın ilk gerçek üçlemesi olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor ve geleneksel animasyon üçlemesi modelinden bir ayrılışı işaret ediyor.

Frozen 4 Onayı: Karlar Ülkesi Yolculuğu Devam Ediyor

Normalde ilk iki filmin yönetmenliğini üstlenen Jennifer Lee, Walt Disney Animasyon Stüdyoları’nın Baş Kreatif Sorumlusu olarak da görev yaptığı için Karlar Ülkesi 3’ün başında olmayacak. Yerine Chris Buck geçecek. Ancak Josh Gad’in Olaf rolünü yeniden canlandıracağı ve devam filmine tanıdık bir dokunuş katacağı doğrulandı.

Moana Filmi Live-Action Uyarlaması ile Geliyor

Sürprizler sadece bu yapımlarla da bitmiyor. Vizyon tarihi açıklanan bir diğer yapım da Moana 2. Başlangıçta bir Disney+ animasyon dizisi olarak planlanan proje, bu kasım ayında sinemaları süsleyecek bir uzun metrajlı filme dönüştü. Dave Derrick Jr’ın ilk yönetmenlik denemesi olan Moana 2’de Auliʻi Cravalho ve Dwayne Johnson’ın Moana ve Maui’yi seslendirmek üzere geri dönecek. Film 27 Kasım 2024’te beyaz perdedeki yerini alacak. Animasyon serisinin aynı oyuncularla live-action’a uyarlandığını da hatırlatalım.

- Reklam -

Inside Out 2: Ters Yüz 2

Yine uzun yıllardır beklenen yapımlardan biri olan Ters Yüz’ün devamı niteliğindeki Inside Out 2,  daha önce de açıklandığı üzere 14 Haziran 2024’te çıkış yapacak. Film için yayınlanan ilk fragmana buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Aslan Kral’ı öncesini anlatacak ve Mufasa’ya odaklanacak olan Mufasa: The Lion King ise 20 Kasım 2024’te beyaz perdeyi süsleyecek.

Mufasa: The Lion King

Disney’in 6 Eylül 2024, 7 Mart 2025, 23 Mayıs 2025, 8 Ağustos 2025’e de henüz isimsiz başlıklı filmler koyduğunu hatırlatalım. Bu isimsiz projeler 2026’da oldukça çoğalıyor. Ancak söz konusu yapımların ne olduğu zamanla ortaya çıkacak.

Peki ya sizler Disney animasyon filmleri arasında en çok hangilerini bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA Yaşanabilir "Süper Dünya" Keşfetti

Dünya’dan 1,5 Kat Daha Büyük Yaşanabilir Bir ‘Süper Dünya’ Keşfedildi

The Signal Fragmanı: Netflix'ten Yeni Bilimkurgu Gerilim Dizisi

Netflix’in Alman Yapımı Yeni Bilimkurgu Gerilim Dizisi “The Signal”dan İlk Fragman