in , ,

“Lost” Dizisindeki Kate Austen Rolüyle Akıllara Kazınan Evangeline Lilly, Oyunculuğu Bıraktığını Açıkladı

Evangeline Lilly emeklilik kararı aldığını ve zamanını ailesi, yazarlık ve insani yardım faaliyetlerine ayırmak istediğini duyurdu.

Evangeline Lilly Emeklilik Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Evangeline Lilly oyunculuk kariyerine şimdilik bir nokta koyduğunu duyurdu. Özellikle Lost dizisindeki Kate Austen rolüyle hafızalarda yer edinen aktris, bir süredir beyaz perdeden uzak duruyordu.

44 yaşındaki Kanadalı aktris Evangeline Lilly oyunculuğu şimdilik bıraktığını açıkladı. Lilly’nin 2002 yılındaki Smallville dizisiyle başlayan kariyeri o dönemden beri irili ufaklı birçok yapımla devam etti. Bir döneme damga vuran Lost dizisinin başrollerinden birisi olarak izleyicilerin karşısına çıktı ve Peter Jackson’ın The Hobbit üçlemesinde Tauriel’i canlandırdı. Lilly’nin perdedeki son performansı ise Wasp rolüne hayat verdiği Marvel filmi Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ydı.

Evangeline Lilly, Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir video aracılığıyla hayranlarını üzen haberi duyurdu. Oyuncu, gönderide Lost dizisinin setinden 2006 tarihli bir video yayınladı. Aktris videoda “10 yıl sonra kendisini nerede görmek istediği” hakkında konuşuyor ve cevap olarak “emekli bir oyuncu”, “aile sahibi”, “yazar” ve “insanların hayatlarını insani bir şekilde etkileyen biri” yanıtlarını veriyor.

- Reklam -

Evangeline Lilly Oyunculuktan Emekli Olduğunu Açıkladı

Evangeline Lilly, videoda açıkladığı her hedefin ardından ekranda yeşil bir onay işareti belirirken videonun paylaşım metninde ise şu ifadeler yer aldı:

“Bugün vizyonumu gerçekleştirirken sevinç ve memnuniyetle doluyum. Tanrı’ya şükürler olsun, bana verdikleri için minnettarım. Bariz olarak görünen bir seçimden (zenginlik ve şöhret) uzaklaşmak bazen korkutucu olabilir. Ancak Dharma’nıza adım atmak korkunun yerini tatminle doldurur. Bir gün Hollywood’a geri dönebilirim. Ama şimdilik, burası benim yerim. Yeni bir sezon geldi ve HAZIRIM… ve MUTLUYUM.”

Veda kararı hakkında Variety’ye konuşan Lilly, şu ifadelere yer verdi:

 “Aslında son üç yıldır (Quantumania üzerindeki çalışmalarımı bitirdiğimden beri) oyunculuğa ara vermiş durumdayım. Bu süre iş dünyasının dışında bana derin bir tatmin ve sevinç getirdi. Yarın ya da iki yıl sonra geri dönebilirim. Ya da asla dönmeyebilirim. Ama şu an için sektörde aktif olarak herhangi bir proje içinde değilim ve kimseye karşı herhangi bir sözleşme yükümlülüğüm yok. Zamanımı insani yardım çalışmalarına ve yazarlığa adıyorum.”

Evangeline Lilly - Lost - Emeklilik Kararı

- Reklam -

Ardında Dolu Dolu Bir Kariyer Bıraktı

2002’deki Smallville sonrası Tru Calling (2003) ve mini dizi Kingdom Hospital (2004) gibi yapımlarda küçük roller alan Evangeline Lilly, 2003 yapımı The Lizzie McGuire Movie ve Freddy vs. Jason ile de dikkatleri üzerine çekti.

Ancak oyuncunun kariyerini asıl şekillendiren rol 2004 yılında prömiyer yapan ABC dizisi Lost’taki Kate Austen karakteri oldu. Lilly, 6 sezon boyunca yapımın önemli bir parçası oldu ve yayınlanan 121 bölümün 108’inde yer aldı. 2006 yılında Screen Actors Guild Ödülü’ne layık görülen oyuncu The Hurt Locker (2010), The Hobbit: The Desolation of Smaug (2014) ve South of Heaven (2021) filmlerindeki performanslarıyla da ödüller kazanmaya devam etti.

Evangeline Lilly Lost - Marvel

Oyuncu Marvel Sinematik Evreni’ne 2015’teki Ant-Man filmiyle başladı ve 2023’teki Ant-Man and the Wasp: Quantumania ile veda etti. Quantumania yıldız oyuncunun dahil olduğu son projede olarak kayıtlara geçti.

Evangeline Lilly’nin aldığı kararı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Daha erken değil miydi Lilly ?

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    tumblr_lry6mjS2jG1qex0dmo1_500

  3. Avatar for kurozime kurozime dedi ki:

    Daha dün gece Lost maratonumu tamamladıktan sonra bu habere denk gelmem manidar oldu. Hatta başrol oyuncularının IMDB sayfalarını karıştırmıştım yakın zamanda nelerde oynamışlar, denk gelip tanımadığım olmuş mu diye. Kate’i görme şansım pek olmayacak anlaşılan :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ayak İşleri 4. Sezon - Gain

GAİN Dizisi “Ayak İşleri” 4. Sezon ile Geri Dönüyor: Yeni Bölüm Çekimleri Başladı

Alice’in Dünya Turu - Lesley M. M. Blume

Ödüllü Gazeteci Yazar Lesley M. M. Blume İmzalı “Alice’in Dünya Turu” Türkçede