in , ,

Evlilik Portresi – Maggie O’Farrell | Haftanın Kitabı #307

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta “Hamnet” ile adını duyuran Kuzey İrlandalı yazar Maggie O’Farrell’ın “Evlilik Portresi” adlı romanı var.

Evlilik Portresi - Maggie O'Farrell | Haftanın Kitabı #307
- Reklam -
- Reklam -

Evlilik Portresi | Künye

Yazar: Maggie O’Farrell
Çeviri: Kıvanç Güney
Editör: Ümran Özbalcı
Son okuma: Sevim Erdoğan
Kapak uyarlama: Betül Güzhan
Sayfa uygulama: Bahadır Erşık
Orijinal Adı: The Marriage Portrait
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Sayfa Sayısı: 400
Çıkış Tarhi: Ekim 2023


Evlilik Portresi – Maggie O’Farrell | Arka Kapak Tanıtımı

Evlilik Portresi - Maggie O'Farrell

- Reklam -

Women’s Prize for Fiction Finalisti

1550’ler Floransa’sı… Grandük Cosimo de’ Medici’nin üçüncü kızı Lucrezia, çizim konusunda eşsiz yeteneğe sahip, hayal gücü sınır tanımayan bir çocuk; gösterişli palazzo’daki gösterişsiz, unutulmuş konumundan fazlasıyla hoşnut. Ablasının beklenmedik ölümüyle Lucrezia ilk kez kendini ilginin merkezinde buluyor. Ablası yerine, Ferrara Dükü Alfonso’yla evlenmek zorunda.

Lucrezia, henüz on beşinde ve kafası karmakarışık bir şekilde, pek de hoş karşılanmadığı muammalarla dolu bir sarayda buluyor kendini. Muammaların en büyüğü ise kocası. Hangisi gerçek? Düğün zamanı muziplikleriyle ve neşesiyle onu kendine çeken adam mı, yoksa kendi kız kardeşlerinin bile karşısında titremesine neden olan despot yönetici mi? Bir tek şey ayan beyan ortada: Lucrezia’nın sarayda var olabilmesi, ailenin iktidarını devam ettirecek bir vâris doğurmasına bağlı.

Maggie O’Farrell ödüllü kitabı Hamnet’tan sonra bu kez Rönesans İtalya’sında bir kadının kaderine karşı ayakta –ve hayatta– kalma mücadelesini anlatıyor. Evlilik Portresi tarihin donukluğunu kelimeleriyle canlandırarak okura bir Rönesans tablosu kadar çarpıcı bir hikâye sunuyor.

“O’Farrell, en basit tarifiyle, benzersiz.” –Guardian

Maggie O’Farrell Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Evlilik Portresi - Maggie O'Farrell

- Reklam -

Maggie O’Farrell, 1972 yılında Kuzey İrlanda’nın Coleraine şehrinde doğdu. Cambridge Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduktan sonra Queen’s University Belfast’tan yaratıcı yazarlık alanında yüksek lisans derecesi aldı.

1996 yılında ilk romanı “After You’d Gone”u yayımlayan O’Farrell, o zamandan beri romanlar, kısa öyküler ve çocuk kitapları dahil olmak üzere ondan fazla kitap yazdı. Eserleri 30’dan fazla dile çevrildi ve Costa Book Ödülü, Women’s Prize for Fiction, Folio Prize ve Waterstones Book of the Year gibi prestijli ödüller kazandı.

O’Farrell’in eserleri tarihi ve çağdaş kurguyu harmanlayarak aşk, kayıp, aile ve kimlik gibi temaları ele alıyor. Güçlü kadın karakterler ve duygusal derinlik ile karakter gelişimi, eserlerinin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Zarif ve etkileyici dil kullanımı ile “duygu ustası” ve “insan ruhunun karışıklıklarını anlatan bir yazar” olarak tanımlanıyor.

En tanınmış eserleri arasında “After You’d Gone”, “The Vanishing Act of Esme Lennox”, “The Hand That First Held Mine” ve “This Must Be the Place” gibi eserler yer alıyor. Özellikle 2020 yılında yayımlanan ve sinema filmine de uyarlanacak olan “Hamnet” romanı, William Shakespeare’in oğlu Hamnet’in ölümüne odaklanarak büyük beğeni topladı.

Evli ve üç çocuk annesi olan Maggie O’Farrell, İrlanda’da yaşamına devam ediyor.


Evlilik Portresi kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece Sızıntıları Sona Erebilir: İki Kişi Tutuklandı

“One Piece” Manga Serisini Yeni Sayılar Yayımlanmadan Sızdıran İki Kişi Tutuklandı

Roma Betonu Dayanıklılık

Roma Betonunun Binlerce Yıl Nasıl Dayandığı Ortaya Çıktı