in ,

Paul Mescal, Chloé Zhao’nun “Hamnet” Filminde William Shakespeare’i Oynayacak

Paul Mescal, yönetmenliğini Chloé Zhao’nun üstlendiği Hamnet film uyarlamasında İngiliz şair William Shakespeare’e hayat verecek.

Paul Mescal "Hamnet" Filminde William Shakespeare Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Paul Mescal, Oscar ödüllü Chloé Zhao’nun yöneteceği Hamnet adlı filmde William Shakespeare’i canlandıracak. Maggie O’Farrell’in 2020 tarihli romanından uyarlanan yapım, İngiliz şairin hayatına yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor.

İlk defa Mart 2023’te yapılan bir haber ile ortaya çıkan Hamnet uyarlaması, bir başka Oscarlı yönetmen olan Sam Mendes’e emanet edilmişti. Filmin Mendes tarafından yönetileceği ve başrolünde de Tom Holland’ın yer alacağı söyleniyordu. Söz konusu ödüllü roman, William Shakespeare’in ünlü oyunu Hamlet’in perde arkasındaki hikâyeye odaklanıyordu ve uyarlamanın da bu doğrultuda olacağı belirtiliyordu.

Ancak belli ki ilk açıklama sonrası bazı değişiklikler yaşandı ve Sam Mendes’in uyarlamada yönetmen olarak değil yapımcı olarak yer alacağı belirtildi. Yönetmenlik koltuğuna ise Nomadland ve Eternals gibi filmlerdeki yönetmenlik becerisiyle tanınan iki Oscar ödüllü Chloé Zhao geçti.

- Reklam -

Şu sıralar adı daha çok Gladiator 2 ile anılan Paul Mescal’ın katılımı başlangıçta sadece iddia aşamasındaydı. Ancak son duyuru, Women Talking, The Lost Daughter ve Fargo gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan Jessie Buckley ile birlikte rolünün kesinleştiğini gösteriyor. Ayrıca duyuru ile ikilinin geçen yıl vizyona giren The Lost Daughter’daki işbirliklerinin ardından yeniden bir araya geleceği anlaşılıyor.

Paul Mescal ve Jessie Buckley Hamnet Filmi

Paul Mescal “Hamnet” Filminde William Shakespeare’e Hayat Verecek

1580’lerin İngiltere’sinin acımasız Kara Ölüm günleri sırasında geçen “Hamnet”, geleneksel Shakespeare anlatılarından uzak duruyor. Konusu, yaklaşan Kara Ölüm tehdidinin ortasında, iyileştirme yetenekleriyle tanınan sıra dışı ve eksantrik bir kadın olan Agnes’e derinden aşık olan beş parasız bir Latince öğretmenini takip ediyor. Hikâye, çiftin Stratford-upon-Avon’da yaşamın zorluklarıyla başa çıkmaya çalışırken, çok sevdikleri küçük oğullarının aniden ateşlenerek ölmesiyle yürek burkan olaylarla doruğa ulaşıyor.

Zorlu rol için duyduğu heyecanı dile getiren Paul Mescal, Buckley’i günümüzün en iyilerinden biri olarak övdü. Aktör, çekimlerin bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini de doğruladı

- Reklam -

Hamnet Filmi Yönetmeni Chloé Zhao

Hamnet Kitabı Türkçeye de Çevrilmişti

Chloé Zhao, Hamnet’in senaryosunu yazar Maggie O’Farrell ile birlikte kaleme aldı. Proje için resmi bir vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

Maggie O’Farrell imzalı kitap Mayıs 2022’de Domingo Yayınevi etiketiyle Türkçe raflarındaki yerini almıştı.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Coming Soon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yunanistan'da 1.600 Yıllık Şarap Dükkânı Kalıntıları Bulundu

Yunanistan’da 1.600 Yıl Önce Gerçekleşmiş Depremde Yıkılmış Bir Şarap Dükkânı Ortaya Çıkartıldı

John David Washington Marvel'ın Yeni Kang'ı Olabilir

Jonathan Majors’ın Kovulmasının Ardından Marvel’ın Yeni Kang’ı John David Washington Olabilir